Забелязах, че във форума има теми "Любимата ви книга на Кинг" и "Коя книга на Кинг беше първата, която прочетохте?", но няма тема, в която всеки да посочи коя е книгата, която го е направила фен на автора (за някои това може да не е била първата прочетена, а втората, третата или дори петата).
И така:
Коя е книгата, която ви направи истински фен на Кинг?
За мен това беше сборникът "Нощна смяна". Когато го прочетох, бях на 13 и после дълго време не можех да спра да мисля за някои от разказите (Вампирът, Аз съм вратата и Нощна смяна), да не говорим, че години наред гледах с подозрение открехнатата врата на гардероба в спалнята

Около година-две преди "Нощна смяна" се бях пробвал да прочета "Мъртвата зона" (преди това бях чел 2-3 разказа на Кинг в разни списания като "Космос" и ми бяха харесали малко или повече), но тогава романът ми се стори прекалено тежък, сериозен и пълен с неразбираеми за едно хлапе неща, затова го зарязах и се върнах към него доста по-късно, на 15, когато вече бях прочел "Живата факла" (Подпалвачката), "Сейлъмс лот", "Кери" и прочие.