Книгата, която ви направи фен на Кинг?
Модератор: Ka-tet of 19
Re: Книгата, която ви направи фен на Кинг?
Първата която ми попадна,преди много години беше "Играта на Джералд", не ми хареса.Исках да продължа в този жанр и си взех "Стингър" на Робърт Маккамън,обичам я тази книга,не се замисляте ако ви попадне.Веднага след нея един приятел ми даде книгата която ме направи огромен фен на Стивън Кинг ,"Особени сезони".
- DeadlySlasher
- Childe
- Регистриран: чет май 09, 2013 1:45 pm
Намерих при баба ми "Мъртвата зона" в ужасно състояние,почти без предна корица.Грабно ме главно самото име,а и отдавна исках да прочета нещо на Кинг.Той направо ме хвана и ме разтърси много здраво-с всяка страница ми ставаше все по и по-интересно,привързах се страшно към Джони и накрая станах негов приятел и съпричастник.И така само след като прочетох една книга от просто любопитко се превърнах във фен на СтивиКинг.Това беше преди година и няколко месеца и от тогава не спирам да си взимам дневната доза от книгите му ...
Watch your thoughts,they become words.
Watch your words,they become actions.
Watch your actions, they become habit.
Watch your habits, they become character.
Watch your character, it becomes your destiny.
LT
Watch your words,they become actions.
Watch your actions, they become habit.
Watch your habits, they become character.
Watch your character, it becomes your destiny.
LT
- killswitch
- Devar-Toi
- Регистриран: вт юли 16, 2013 5:52 pm
Като малък гледах " Камионите " филма и чух за Кинг , потърсих какво има в домашната библиотека и корицата с вампира на " Нощна смяна " ме грабна веднага без изобщо да подозирам ,че самият разказ по който е правен филма го има там . " Вампирът " и " Нощна смяна " ме разбирах .
- delphipro
- Follower of the Eld
- Регистриран: пет дек 27, 2013 6:07 pm
То и Сейлъм'с Лот
Единствената книга, за която са ми покапвали сълзи е "Зеления път". И то на няколко пъти - особено за смъртта на мишокаHanlon написа:Много хора споменават разказа "Вампирът" като първа среща с Кинг, аз също спадам към тази категория. Просто това беше първият разказ от първото издание на "Нощна смяна", и честно казано доста безсънни нощи съм изкарал заради него ( тогава бях на 12, но и до днес ми е плашещ ). От същия сборник много харесвам и "По едно за из път", но това, което ме накара да чета Кинг и до днес е "То". А на "Мъртвата зона" май за пръв път ми потекоха сълзите над книга ( което си става за нова тема).

-
- Commoner
- Регистриран: чет май 10, 2018 8:00 pm
Може да Ви се стори странно, но първата книга, която прочетох на Кинг беше "Отмъстителите" и от всички негови, които съм прочел досега си ми остава любимата и най- интересната. Дали дето си падам по повече кървища. 

Това ще да е Куджо, която наскоро препрочетох. Бях малък (8-9-годишен), когато гледах филма по някаква кабеларка и много ми хареса. След някоя друга година си купих Куджо и Мизъри, прочетох ги на един дъх и така станах фен на Кинг. В момента съм се заел само и единствено с него - препрочитам старите му книги и чета тези след катастрофата.
"Дългата разходка" беше първата, която прочетох, но книгата, заради която се влюбих в Кинг беше следващата - "Гробище за домашни любимци", която докато четях ми се беше сторила позната в началото, и се сетих, че години преди това съм се пробвал да я прочета, но явно съм бил малък. Та и до момента си ми остава любимата.
- delphipro
- Follower of the Eld
- Регистриран: пет дек 27, 2013 6:07 pm
Или Сейлъм'с Лот или То не помня коя беше първата, защото ги четох една след друга.
-
- Commoner
- Регистриран: ср юли 10, 2019 7:49 pm
Първата която прочетох беше Огън-много ми хареса , но истински фен станах след Дългата разходка и Гробище за домашни любимци
Първата ми среща с Кинг беше на 12-13 години с "Пътна мрежа". Честно казано не останах впечатлен от книгата, може би защото на тези години не бях все още готов за творчеството на Краля, а може би и защото не започнах с "правилната" книга.
Иситнски фен на Кинг станах десетина години по-късно след като един приятел ми препоръча "Дума Ки", която току-що беше излязла от печат. След като я прочетох останах силно впечатлен от майсторския стил с който Краля увлича в сюжета и не можеш да спреш докато не стигнеш до финала на книгата. След това започнах да колекционирам всичко на Кинг и да наваксвам с четенето на останалите шедьоври. Вчера си качих на електронния четец "The Institute" и днес я почвам.
Иситнски фен на Кинг станах десетина години по-късно след като един приятел ми препоръча "Дума Ки", която току-що беше излязла от печат. След като я прочетох останах силно впечатлен от майсторския стил с който Краля увлича в сюжета и не можеш да спреш докато не стигнеш до финала на книгата. След това започнах да колекционирам всичко на Кинг и да наваксвам с четенето на останалите шедьоври. Вчера си качих на електронния четец "The Institute" и днес я почвам.
“Fiction is the truth inside the lie.”
Аз пък първо прочетох Сейлъм'с Лот. Може би Петър Станимиров и плашещата корица са ме подмамили, глупав младеж съм бил!
И от там като се почна... цял живот! 

-
- Follower of the Eld
- Регистриран: пет сеп 30, 2005 5:23 pm
Първото нещо, което прочетох беше разказ "Аз съм вратата" . Книгата е "Сейлъм'с Лот".
„Използваме думите, за да се разбираме едни други, а понякога, за да се откриваме едни други.”
Защо пък глупав,кориците просто мачкаха!!!И до ден днешен няма нищо по добро!
"Особени сезони"това е книгата(писал съм го в темата),това е и любимата ми корица по роман на Краля!

- KingRookie
- Childe
- Регистриран: пет сеп 06, 2019 9:45 am
Коя е книгата, която ви направи истински фен на Кинг?
Бях си взел Кери и Подпалвачката от едни кашони със стари книги ей така да го пробвам г-н Кинг.
Първо прочетох Кери, че беше по кратичка
.... въобще не ми допадна.
Бях на ръба да не подхващам Подпалвачката, но взех че я прочетох за два дни. Каквото и да си говорим....запали ме
. След нея, така и така бях запалил,давай на първа предавка с Кристин и после Мъртвата зона тотално обърна колата
.Ей тогава вече обсебването беше на 100 %
.
Бях си взел Кери и Подпалвачката от едни кашони със стари книги ей така да го пробвам г-н Кинг.
Първо прочетох Кери, че беше по кратичка

Бях на ръба да не подхващам Подпалвачката, но взех че я прочетох за два дни. Каквото и да си говорим....запали ме