Проклятието
Модератор: Ka-tet of 19
Проклятието
Търсих тема, но не открих да има таква. Ако не съм я видял, винете сърча и ме извинете.
Мисля да я почвам, някакви впечатления?
Вероятно и аз ще оставя някакви след като си я набавя...
Мисля да я почвам, някакви впечатления?
Вероятно и аз ще оставя някакви след като си я набавя...
- deadface
- Insorcist
- Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm
Re: Проклятието
За мен това е една от най-добрите му книги. Блестяща идея, страхотен сюжет, много действие, нищо излишно. Кратка и стегната, по-скоро свръхестествен трилър, отколкото хорър.

Не е кой знае какво книгата според мен, не ми е една сред любимите му.
Много е важно да имаш до себе си някой, който вярва в теб. Не са нужни гръмки думи. Самата вяра обикновенно е достатъчна.
Невероятна книга.И аз мисля че е една от най-добрите му.А краят просто много ми се хареса.Само за него съм мислел няколко дни.
Spoiler
Show
Наистина се надявах Халек да успее да прецака жена си,но като видях какво стана накрая бях много по-доволен.
Прочетох я преди месеци и ми хареса.Първата половина на книгата повече ме грабна, а към края ми ставаше на моменти леко досадно.Въпреки това ми повлия и помня как доста дълго след това внимавах с какво се храня.
- PostMortem
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: нед авг 23, 2009 10:30 pm
Една доста добра книга, както се и очакваше, в която имаше доста комични елементи за мен(имаше едно сравнение, което беше "като сляп епилептик със сърдечен удар", което направо ме разби).
Заслужава си за четене определено, а образът на Ричърд Джинели супер ме изкефи,
Заслужава си за четене определено, а образът на Ричърд Джинели супер ме изкефи,
Spoiler
Show
даже ми стана гадно, когато накрая умря.
Угасват в миг факли, свещи и лампади.
И ето над жалкия гърчещ се рой
със полъх на саван завесата пада
сред вопли, скимтене, вой...
И ангелски сонм отлетява далеко
и с плач възвестява небесний покой,
че тази пиеса се казва " Човекът ",
а червеят - нейни герой !
И ето над жалкия гърчещ се рой
със полъх на саван завесата пада
сред вопли, скимтене, вой...
И ангелски сонм отлетява далеко
и с плач възвестява небесний покой,
че тази пиеса се казва " Човекът ",
а червеят - нейни герой !
Олееее, ама аз още 2009 г. съм ви обещал мнение и така и не съм писал :(
Считам наистина книгата за една от най-добрите му. Още от началото е готина. Много жива и идейна. Има и забавни моменти.
Джинели, разбира се, е от най-готините персонажи от книгите на Кинг, които съм чел.
Иначе... малко е еретично, но: някъде 2 години след като прочетох книгата изгледах и филма. И там бяха направили две промени, които считам за доста добри хрумвания:
Считам наистина книгата за една от най-добрите му. Още от началото е готина. Много жива и идейна. Има и забавни моменти.
Джинели, разбира се, е от най-готините персонажи от книгите на Кинг, които съм чел.
Иначе... малко е еретично, но: някъде 2 години след като прочетох книгата изгледах и филма. И там бяха направили две промени, които считам за доста добри хрумвания:
Spoiler
Show
Джинели остана жив (да го убият беше някак ненужно за развитието на сюжета... струвами се...) и накрая - Халек остана също жив, жена му наистина му изневеряваше, отрови я с пая, но миг преди да изяде остатъкът сам, на вратата звънна любовника и и той любезно му отстъпи последното парче... Може да ви се струва кощунство, но предпочитам този финал, много по-забавен е 

Всички май сме на едно и също мнение - Ричи Чука е много голям образ!
Spoiler
Show
И на мен ми стана тъпо, като умря. Аз я четох преди доста години и не помня вече, ама май по доста гаден начин го убиха, циганите му с цигани! 

Spoiler
Show
Не е описано какво точно е станало, но по време на срещата на Бил с Лемке, циганката Джина го беше подредила добре.
- desert_rose
- Follower of the Eld
- Регистриран: вт яну 08, 2013 2:54 am
Харесах я. Най-много ми хареса метаморфозата на главния герой от типичния обитател на къща със зелена морава до човек, който не понася Феървю и жителите му.
Spoiler
Show
Разбира се, беше ме яд за смъртта на Джинели.

Четох я преди около 15 години(една от първите ми книги на Кралят),определено ме грабна!
- KingRookie
- Childe
- Регистриран: пет сеп 06, 2019 9:45 am
Определено ми хареса. Интересна идея. Краят беше запомнящ се и доста поучителен
.