Здравейте!Можете ли да ми кажете нещо повече за "Играта на Джералд"? За какво става въпрос,какво е мнението ви,харесл ли ви е?
Модератор: Ka-tet of 19
и аз не открих нищо скучно в нея, беше ми интересна през цялото времеwhisper написа:Много ми хареса "Играта на Джералд". Първо, сюжета и ситуацията, в която попада главната героиня ми бяха интересни, а и не съм попадала на нещо подобно нито в книга, нито във филм. Липсата на действие не ми пречеше - историята и миналото на Джеси бяха достатъчно интригуващи.
...
Освен това в тази книга открих още един момент, който отива при "най-отвратителните моменти в книгите на Кинг" - момента, в който Джеси освобождава ръката си предизвика неприятни тръпки в моята дясна ръка.
и азВивиан написа:Ха, това че е свързана с Долорес сега го разбирам.
Черната нощ на душата...
В един топъл октомврийски ден изтъкнатият портландски адвокат Джералд Бърлингейм и съпругата му Джеси отиват в лятната си къща до езерото Кашуакамак. Джералд е планирал уикенд, в който ще осъществи някои от по-необичайните си сексуални фантазии. Той закопчава Джеси с белезници за леглото, но този път тя отказва да участва в играта. От отегчителна ситуацията за нея прераства в кошмар, защото Джералд получава инфаркт и тя остава прикована за леглото в празната къща на пустия езерен бряг.
Това, което следва, може да бъде описано единствено от Стивън Кинг.
Окована и безпомощна, Джеси потъва в най-мъчителната „черна нощ на душата“. Решена да запази разсъдъка си и да се освободи, тя минава през ада на собствените си спомени и през най- ужасните си страхове, защото в къщата се промъква озверяло от глад куче, а нощем от тъмния ъгъл на спалнята я наблюдава зловещ, сякаш излязъл от преизподнята непознат.
Искат да догонят Плеяда. Прекалено много е според мен като знаем, че хартията е тип вестникарска тоалетна хартия. Реално има-няма 7-8лв макс 10лв.CELL написа:17 лв...и БАРД започнаха да пускат книгите на Стиви на сериозни цени