Град Отчаяние и Отмъстителите
Модератор: Ka-tet of 19
Re: Град Отчаяние и Отмъстителите
Снощи си я поръчах от сайта на Плеяда. Нямам търпение да пристигне.
Някой да сподели дали това издание се различава от предното?Nothingness написа:И дали изданието ще е цяло!? Предполагам, че ще е, но ще се проверява за всеки случай

Иво, новото издание било пълното, за разлика от предходното. Един приятел си я купи и ме информира. Замислям се дали да си купувам това издание заради прословутата последна глава. В голяма дилема съм.CELL написа: Някой да сподели дали това издание се различава от предното?
ДОБРА СРЕЩА,ДАНИ!
Благодаря за бързия отговор...ако имаш финансите въобще не му мисли - купувай пълното издание!Издателство Плеяда не са се изложили този път и заслужават само похвали за добре свършената работа.Хубаво лято от мен!!!
Благодаря за бързия отговор...ако имаш финансите въобще не му мисли - купувай пълното издание!Издателство Плеяда не са се изложили този път и заслужават само похвали за добре свършената работа.Хубаво лято от мен!!!

- deadface
- Insorcist
- Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm
Хайде някой, който си е взел книгата, да напише как започва и как свършва последната глава, за да се уверим, че това издание действително е пълно.
Току що ми докараха книгите - подозрително бързи бяха, супер!!! И книгата е пълната версия, завършва точно както е описано от дедфейс - "Дейвид облегна глава на седалката, затвори очи и започна да се моли."
Купувайте, братя и сестри, купувайте! Да живее Краля!!!
Купувайте, братя и сестри, купувайте! Да живее Краля!!!

Тия копеленца от Плеяда дали няма и Отмъстителите да пуснат след някой и друг месец... за Коледа или за след нова година??? Иска ми се да прочета и двете книги една след друга. Аз ще забравя много неща от Десперейшън-а, ако го прочета сега, а нали са тясно свързани двете книги. Искам "да усетя разликата"!
Съвсем нормални и разбрани хора са. Миналата година обещаха за град отчаяние и я пуснаха през тази. Днес си я взех от офиса им и казаха че вероятно следващата година ще преиздадат отмъстителите. Сега на дневен ред е джойланд и доктора. Търпение му е майката. Тез дето работят срещу офиса им са за обиждане 40 кинта ми искаха за старото издание на Отмъстителите, а само тя ми остана да си я добавя в колекцията.BOTQTA написа:Тия копеленца от Плеяда дали няма и Отмъстителите да пуснат след някой и друг месец... за Коледа или за след нова година??? Иска ми се да прочета и двете книги една след друга. Аз ще забравя много неща от Десперейшън-а, ако го прочета сега, а нали са тясно свързани двете книги. Искам "да усетя разликата"!
Since we haven't cracked time travel yet, I have run out of time.Thank you for listening.
Amero=Euro=......
Amero=Euro=......
За тези романи съм в двата полюса."Град отчаяние" е страхотна но "Отмъстителите" е на дъното на моята лична класация,едва я прочетох,като изключим тази част когато момчето прихвана злият демон в мината.
Оф, на мен пък изобщо не ми хареса Отчаяние!
Всички традиционни инструменти от дървените хоръри беше събрал на едно място - то не беше паяци, скорпиони, змии... аре стига
И библейският мотив много лейм му се беше получил, нищо общо със Сблъсък... Въобще - разочарована съм! 

- dancho_stavrev
- Dinh
- Регистриран: съб апр 13, 2013 6:11 pm
Въпрос към "Плеяда": Привет, Плеяда! Имате ли намерение да преиздадете "Отмъстителите" на Кинг?
Отговор: Здравей, Данчо! В момента вече подготвяме ОТМЪСТИТЕЛИТЕ за преиздаване. Трябва да излезе през април.
Отговор: Здравей, Данчо! В момента вече подготвяме ОТМЪСТИТЕЛИТЕ за преиздаване. Трябва да излезе през април.
Вече няма да е чак толкова ценна,след като бъде преиздадена.На мен изобщо не ми допадна.
- dancho_stavrev
- Dinh
- Регистриран: съб апр 13, 2013 6:11 pm
Нов въпрос към "Плеяда": Здравейте, Плеяда! Бяхте ми казали преди време, че "Отмъстителите" се очакват края на април. Преполовихме април, а в сайта я няма сред очакваните дори.
Отговор: Здравейте, наложи се промяна в плана по ред причини. В момента усилията са да излезе новата ДОКТОР СЪН и месец два след това ОТМЪСТИТЕЛИТЕ.
Има-няма лятото явно ще да е!
Отговор: Здравейте, наложи се промяна в плана по ред причини. В момента усилията са да излезе новата ДОКТОР СЪН и месец два след това ОТМЪСТИТЕЛИТЕ.
Има-няма лятото явно ще да е!

Ясно е, пак едно 50 лева за Плеяда ще трябва да се заделят!!! Ама няма как... Е, ко пък, пари кат шума! 

Мамка му! Сега си спомням много ясно една картинка от миналото, като видях старата корица на Отмъстителите с това Ричард Бакман на нея. Бях ученик... 8-9 клас може би. И тепърва започваше колекционирането (2000-2001 година). И бях спестил пари от закуски (ха-ха-ха) за една книга. Влизам в книжарницата и питам за Стивън Кинг. Продавача ми показва няколкото книги, които ги има в момента... и вади и Отмъстителите. И ми казва "Това пак е на Стивън Кинг, нищо че пише Ричард Бакман. Това му е псевдоним един вид..." Аз много се ядосах, мислех че тоя ме взима за толкова прост, че да ми пробута някаква пиклива книга на някакъв си Бакман. Толкова се ядосах, че излязох от тая книжарница и си похарчих парите в следващата книжарница.
Купих си "Гробиште за думашни любимци" (да, точно тая версия със сгрешеното име). И съвсем забравих за тази история. НЕ знам защо днес видях отнякъде снимка на тази стара корица и в главата ми ясно изплува тази история, сякъш беше вчера.
Дано Плеяда да я преиздадат, да не ме човърка, че съм показал среден пръст на една от най-редките книги на КИнг!

Дано Плеяда да я преиздадат, да не ме човърка, че съм показал среден пръст на една от най-редките книги на КИнг!

Няма правописна грешка в "Гробиште за думашни любимци". Проблемът е, че според мен, не са се справили с достатъчен... финес. Оригиналното заглавие на книгата е "Pet Sematary", а думата за гробище се на английски се пише правилно "cemetery". Т.е. грешката е умишлена, защото децата, които правят гробището пишат с грешки. Според мен е можело в българското заглавие да се допусне друга грешка, а не толкова типична, защото така изглежда по-скоро като кориоз.
Ако пазиш това издание, честито. То е изключително рядко. По-рядко дори от "Отмъстителите". Всъщност това е най-рядкото българско издание на Кинг. Освен всичко се твърди, че е с по-добър превод от другите.
Ако пазиш това издание, честито. То е изключително рядко. По-рядко дори от "Отмъстителите". Всъщност това е най-рядкото българско издание на Кинг. Освен всичко се твърди, че е с по-добър превод от другите.
- stanislav_vd
- Dinh
- Регистриран: чет ное 03, 2011 10:29 pm
- Контакти:
Чува ли се нещо за ''Отмъстителите''? Дали ще ги пуснат Плеяда до края на годината?
''Първо са усмивки, после са лъжи. Накрая пистолетен гръм ечи.''
Ами ако до месец не излезе информация в сайта им... едва ли ще я пуснат скоро. Защото идва ред на Мр Мерцедес. Според мен ако до месец няма нищо в графата ОЧАКВАЙТЕ, то след 2 месеца вероятно ще има... но не за Отмъстителите, а за Мерцедеса.
Може би правят нов превод? Нали "Град Отчаяние" бил с нов.BOTQTA написа:Ами ако до месец не излезе информация в сайта им... едва ли ще я пуснат скоро. Защото идва ред на Мр Мерцедес. Според мен ако до месец няма нищо в графата ОЧАКВАЙТЕ, то след 2 месеца вероятно ще има... но не за Отмъстителите, а за Мерцедеса.