Има ли връзка между произведенията? Защото мислех да изчакам излизането на Аутсайдера и да го започвам.
Другият (нов роман)
Модератор: Ka-tet of 19
- delphipro
- Follower of the Eld
- Регистриран: пет дек 27, 2013 6:07 pm
Re: The Outsider (нов роман)
- deadface
- Insorcist
- Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm
В романа участва един от гл. герои в "Мистър Мерцедес". Това е връзката.
- deadface
- Insorcist
Не съм го прочел още, но знам доста за сюжета и мисля, че "Чуждия" или "Чужденеца" са удачни заглавия.
- delphipro
- Follower of the Eld
- Регистриран: пет дек 27, 2013 6:07 pm
Някой знае ли кога излиза в България?
- deadface
- Insorcist
Бяха казали от Плеяда, но забравих. Във всеки случай ще е преди зимния панаир на книгата.
През Ноември.
Книгата се занимава с концепцията за двойниците. Тъкмо я почвам. Аутсайдерът не е Чужденец в моята глава. Но не за път си правят квото искат с преводите на бг загалвията. Важното е съдържанието да е добре преведено.
В нея има героя от Мистър мерцедес от трилогията и определено я спойлва. Така че внимавайте!!!!
В нея има героя от Мистър мерцедес от трилогията и определено я спойлва. Така че внимавайте!!!!
И на мен ми привлече вниманието, почти сигурно ще си я купя, когато излезе. Нямам против Кинг да пише кримки, стига да са по-добри от Джойленд.
Отзивите са твърде положителни, за да е просто някакъв шаблонен криминален роман с името на Кинг отпред.

"Джойленд" може да е слабо криминале(ако е такова),но е страхотна книга!
Въпрос на мнение. На мен ми хареса как започва, но впоследствие бавно и безславно става доста клиширан, ако си прочел десетина книги на Кинг преди това. Миналата есен ги четох една след друга с "Долорес Клейборн". Едната все едно бе писана от майстор, а другата - от начинаещ.
според мен не е подходящо заглавието. книгата е супер, много яко е написана.
Заглавието е страшно неподходящо. Убиецът е определят като "Аутсайдерът", защото се оказва, че е външен човек. Многократно в диалозите си героите го назовават така. Не мога да си обясня що за човек, ще използва думата чуждия. Абсолютно никой.
Иначе книгата е топ. Чете се на буквално ниво, и на метафорично ниво. Както беше Мизъри и Дългата разходка. Темата е актуална и с времето книгата ще стане още по-харесвана. Сигурен съм.
Жалко, че за пореден път се гаврят с превода.
Иначе книгата е топ. Чете се на буквално ниво, и на метафорично ниво. Както беше Мизъри и Дългата разходка. Темата е актуална и с времето книгата ще стане още по-харесвана. Сигурен съм.
Жалко, че за пореден път се гаврят с превода.
Някой има ли идея кога ще излезе книгата?
Дано е скоро! Чакам я с нетърпение. 

Следващата година, февруари или март някъде.
Заглавието ще е "Другият".
На сайта на Плеяда пише края на февруари за книгата.
Много съм се 'наточил' да я прочета - шашна и критиката и феновете, които са я прочели.
Много съм се 'наточил' да я прочета - шашна и критиката и феновете, които са я прочели.

Faith in Chaos