Всичко е съдбовно

Романи, разкази и новели - всичко, свързано с творчеството на Кинг

Moderator: Ka-tet of 19

User avatar
deadface
Insorcist
Insorcist
Posts: 18433
Joined: Tue Jun 13, 2006 10:03 pm
Location: Inside your head

Re: Всичко е съдбовно

Post by deadface » Mon Apr 08, 2013 10:49 pm

Плеяда пуснаха допечатка:

Image

www.pleiadbooks.com
www.helikon.bg

User avatar
Stargazer
Dinh
Dinh
Posts: 542
Joined: Fri Jul 03, 2009 5:09 pm
Location: Варна

Re: Всичко е съдбовно

Post by Stargazer » Mon Feb 10, 2014 4:55 am

Както обикновено не се придържам към плана си какво ще чета. Та, съвсем "случайно" тази вечер започнах този сборник (а мислех, че няма да е скоро). 2-3 от разказите съм чела преди, мисля, че не повече. Така или иначе карам всичко по ред (единствено досега прескочих "Сестричките от Елурия", защото точно него не ми се препрочита). Преполових книгата на един дъх, тъкмо довършвам едноименния разказ, който досега май най-много ми харесва, следван от първите два. :) Щом е 5 ч. сутринта, а аз няма изгледи да успея да се спра с четенето в идните 2 часа, надали има смисъл да обяснявам какво ми е мнението като цяло. :happy:
I've tried to fill this silence up
But now it's back again

It's deafening...

User avatar
Key
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 997
Joined: Sun Nov 24, 2013 6:25 pm

Re: Всичко е съдбовно

Post by Key » Mon Feb 10, 2014 8:42 pm

Според мен този сборник не може да се сравнява с култови сборници като "Нощна смяна","Маймуната","Мъглата" може би и "Кошмари и съновидения".До този извод съм стигнал защото съм го чел преди 3-4 години и почти нищо не си спомням от него.

User avatar
dancho_stavrev
Breaker
Breaker
Posts: 339
Joined: Sat Apr 13, 2013 6:11 pm
Location: Ямбол

Re: Всичко е съдбовно

Post by dancho_stavrev » Mon Apr 14, 2014 10:42 am

Прочетох го и аз най-накрая :D . Не е кой знае какво и тоя сборник. Интересното е, че нямаше разкази, които да ми харесат горе-долу - просто или ми харесваха, или не. Без да се наемам да правя класация, харесаха ми: Зала за аутопсии №4, Всичко е съдбовно, Пътуващото зло се отправя на север, Онова чувство, което се изразява само на френски и 1408. Като цяло, хареса ми съвсем малко повече от "Кошмари и съновидения".
Image

User avatar
stanislav_vd
Breaker
Breaker
Posts: 347
Joined: Thu Nov 03, 2011 10:29 pm
Location: vidin
Contact:

Re: Всичко е съдбовно

Post by stanislav_vd » Tue Mar 03, 2015 12:27 pm

Според мен сборника незаслужено се подценява. наистина има някой слаби разкази, но има и неща, които са много силни - "Пътуващото зло се отправя на север", "Да се возиш с вагончето на смъртта" и "1408". За последният Кинг казва, че си е изкарал ангелите, когато го е слушал като аудиокнига. Като добавим, че вътре има и разказ за Роланд...
''Първо са усмивки, после са лъжи. Накрая пистолетен гръм ечи.''

User avatar
BOTQTA
Dinh
Dinh
Posts: 435
Joined: Sat Jun 01, 2013 4:12 pm
Location: Търговище

Re: Всичко е съдбовно

Post by BOTQTA » Sun Dec 11, 2016 11:54 am

Аз прочетох пак сборника. "Пак" не е много точно, защото първия път беше преди 10 години и нищичко не помнех в общи линии. И така, общото ми мнение за сборниците с разкази беше, че всеки следващ е по-слаб от предишния. Е, вече не е така! "Всичко е съдбовно" определено има много по-добри разкази от "Кошмари и съновидения". :d0jk25:

Има две чудесни истории, свързани със вселената на Тъмната Кула.

"1408" е наистина чук!!! :a010: Цаката за мен е да го прочетеш на едн дъх, не да го провлачваш. Първата половина те подготвя, намазва ти ските, и после се пускаш по баира! Втората част беше (за мен поне) пълната психария, много по-плашещо от филма с Джон Кюсак. Буквално чувах гласа от телефона в главата си и това ме побъркваше от ужас!!!

"Вагончето на смъртта" също е много добра история за призраци в типичен Кинговски стил.

"Пътуващото зло..." е много мрачен с оригинална идея.

"Зала за аутопсии №4" и "Мъжът в черно" също много ми допаднаха.

Общо взето е по-лесно да кажа кое не ми хареса в сборника - "Всичко, което обичаш, ще ти бъде отнето" и "Теорията на Ел Ти...". Тия двете неща за мен бяха пълни фъшкии! Да ме прощава господин Кинг, ама пет пари не давам какво пише в тоалетните на бензиностанциите. А точно това е написано в бележките след разказа - събирам си ги в тефтерче и исках да споделя с вас някои от тях и написах разказ. no: А Ел Ти... според Кинг, любимия му разказ в сборника! :a010: Братко, майтапиш ли се?!? Не го разбирам това, а и като си спомня, че "Романът на Лизи" пък е (пак според него) любимия му роман, направо се шашардисвам! Как така любимите за Кинг негови произведения за мен са най-тъпите?!? :blush3: Продължавам да се придържам към теорията, че той си защитава слабите неща, като ги определя за най-любими от всички! :tooth:

Post Reply