Всичко е съдбовно

Романи, разкази и новели - всичко, свързано с творчеството на Кинг

Moderator: Ka-tet of 19

User avatar
NoLabel
Dinh
Dinh
Posts: 464
Joined: Sun Aug 21, 2005 10:05 pm
Contact:

"Всичко е съдбовно"

Post by NoLabel » Thu Aug 24, 2006 8:57 pm

Аbigel wrote:По повод на това-за да не пускам друга тема - чета разказите аз от Всичко е съдбовно, едва 3-4 съм прочела от тях, но са всичките някакви такива зловещи..., сигурно много ще ви разсмея с тези редове.
Искам да кажа, четох ТО, четох Стрелеца скоро, но от тях не изпитвах това чувство, четях си ги нормално.
То е ясно, че ако не Кинг, кой друг да пише зловещи неща, но явно този сборник с разкази ми действа малко по-странно...
Някой ще си каже ли мнението за него?


Bad_Dog wrote:Много е добър има много хубави разкази вътре.
Особено "Зала за аутопсии" - държи в напрежение от началото до края отдавна не бях чел толкова бърз и динамичен разказ поне аз го четях доста бързо и бях в напрежение почти до края.
1408 - също е много хубав разказ доста е зловещ като добрите стари работи на Кинг някъде пишеше, че самият той се е стреснал като го е прочел за първи път след като го е завършил.
"Да се возиш на вагончето на смъртта" също е добър преди няколко месеца гледах и филма изненадах се, че беше добре направен и почти нищо не беше спестено.


Abigel wrote:може би този сборник трябва да бъде кръстен "за смъртта" или нещо подобно, а не Всичко е съдбовно :lol:
Искате ли да отворим нова тема за сборника или не ви е интересно?
Между другото, благодаря за коментара, другите като че ли не ми обърнаха внимание... :?


Аз ти обърнах, ама не съм чел достатъчно от сборника! Залата за аутопсии наистина е много добра, ама другите два не съм ги чел! Иначе ''Пътуващото зло се отправя на север'' много ме накефи!

Ако някой ми обясни какво стана накрая на "Теория на Ел Ти за домашните любимци", ще е много добре, понеже аз не схванах!

Книгата се казва "Everithing's eventual" което на български би трябвало да е ''Всичко е възможно'' или ''Всичко е евентуално'' или ''Всичко може да се случи''! Не знам от къде им е хрумнало да го преведат "Всичко е съдбовно"
Image

User avatar
Bad_Dog
Подстрекател
Подстрекател
Posts: 496
Joined: Mon Apr 17, 2006 9:34 pm
Location: Where dead angels lie
Contact:

Post by Bad_Dog » Fri Aug 25, 2006 10:41 pm

Имаше още 1 разказ за един от "кръговете на ада" ама не се сещам как се казваше разказваше се за мъж и жена , които пътуват със самолет на почивка, когато кацат взимат кола тя заспива и се събужда в самолета и пак същото ...... това с момчето дето си изхвърляше центовете в канала също беше добро. Повечето неща не си ги спомням понеже съм ги чел преди 3 години и нещо /когато излезе/, но тези 3 разкара, които споменах са ми останали в главата понеже бяха наистина много добри. Особено "Залата за аутопсии" такава динамика чак се развълнувах в един момент вече си представях как го е порнала :D после и с гумените ръкавици това си е класика. С този разказ наистина доказва, че е номер 1.

User avatar
unheard lullaby
An Imaginary Friend
An Imaginary Friend
Posts: 1043
Joined: Mon Aug 22, 2005 10:33 pm
Location: under your bed
Contact:

Post by unheard lullaby » Fri Aug 25, 2006 11:47 pm

Имаше още 1 разказ за един от "кръговете на ада" ама не се сещам как се казваше разказваше се за мъж и жена , които пътуват със самолет на почивка, когато кацат взимат кола тя заспива и се събужда в самолета и пак същото

Да, много добър. Казва се "Онова чувство, което се изразява само на френски" - според мен му е хрумнало страхотно заглавие (не го е кръстил просто и банално "дежа вю", някак си е симпатично и загадъчно...)
На мен ми е любим "Зала за аутопсии 4" и въпреки, че през цялото време симпатизирах на героя и се надявах да се спаси, накрая останах лекинко разочарована, че не го клъцнаха. :re3a4ka: :badgrin:
И теорията на Ел Ти също е много як разказ...Абе добър си е сборникът. Неведнъж съм казвала, че му уважавам разказите на чичо Стив, така че да не се повтарям. :-P
Image

User avatar
NoLabel
Dinh
Dinh
Posts: 464
Joined: Sun Aug 21, 2005 10:05 pm
Contact:

Post by NoLabel » Sat Aug 26, 2006 1:18 am

Моля те, обясни ми края на Теория на Ел Ти.... знам, че нещо ми убягва, просто не зацепих края!

А разказа за дежа вю-то нещо не ми хареса...

А "Пътуващото зло се отправя на север"? Не е ли много яка идеята?
Image

User avatar
Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 865
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:12 pm

Post by Abigel » Sun Aug 27, 2006 9:33 am

Благодаря за темата, Ники :D

Аз ще дочета книгата до края на седмицата и ще се изкажа за всички разкази, включително за тези, за които питаш.
Последно прочетох този, който е свързан с Тъмната кула и ми беше много интересен, макар, че съм прочела само Стрелецът и ми беше много странно...
Т.е. не знам кое точно кога е писано, но защо е написал разказ, свързан с Тъмната кула, като можеше да го вмъкне някъде по-нататък в книгата...Но ще млъкна и по този въпрос, защото все пак не съм чела цялата Кула, може и да го прави...
Мисълта ми беше, че в първите няколко разказа от сборника/добре,де, новели да ги наречем/ пише само за смъртта- всичко се върти около нея. А аз за Залата за аутопсии честно казано си мислех до последно, че човекът сънува или нещо такова и изобщо не вярвах, че е нещо, което реално може да се случи в живота... :roll:

User avatar
Bad_Dog
Подстрекател
Подстрекател
Posts: 496
Joined: Mon Apr 17, 2006 9:34 pm
Location: Where dead angels lie
Contact:

Post by Bad_Dog » Sun Aug 27, 2006 2:30 pm

Разказа за Стрелеца се отнася за време преди да се срещтне с другите. Когато прочетох разказа даже незнаех за ТК въпреки, че имах "Трите карти" ама понеже не обичам да започвам от "средата" и я бях зарязал някъде из нас после като си купих "Стрелеца" какво търсене падна :D . Иначе разказчето е интересно хубавото е, че е необвързващо и може да го четеш без дори да си чел ТК.

User avatar
DiZZy
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 1291
Joined: Wed Aug 31, 2005 1:22 am
Location: Поляната с мармотите, Алпите
Contact:

Post by DiZZy » Mon Aug 28, 2006 7:10 pm

Да и аз не съм чела "Тъмната Кула", но съм чела специално този разказ в един фентъзи сборник и го намерих доста интересен, а дотогава не смятах Кинг за "доста интересен" ;) Както и да е, на мен ми харесва точно това, че е отделен от цялата история и можеш да го прочетеш без да знаеш за какво става въпрос и без да се обременяваш допълнително. И също така ме радва факта, че е за времето преди Роланд да се срешне с другите и така се разкрива една част за него и историята му, която в книгите липсва. Всъщност аз не знаех за съшествуването на ТК като го прочетох. Не знаех за нея и доста след това...но разказът ми стана фаворит и оттогава имам черно-бели сънища :D

User avatar
Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 865
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:12 pm

Post by Abigel » Thu Aug 31, 2006 9:29 am

И такаааа....
Прочетените от мене разкази от Всичко е съдбовно са тези:
1.Зала за аутопсии номер 4 - интересен, но ми беше стренен, както споменах, не взех на сериозно, че това наистина се случва и ме ужаси това, че може да се случи в реалния живот...
2.Човекът с черният котюм - добър замисъл, но можеше да стане нещо, след това, например пак да се появи в живота му този човек или нещо такова...
3.Всичко,което обичаш ще ти бъде отнето - ако ви кажа, че вече нямам спомен от този разказ, сигурно няма да ми повярвате. Значи просто не ме е заинтругувал кой знае колко...
4.Смъртта на Джахк Хамилтън -не ми хареса честно казано
5.Стаята на смъртта -смърт, смърт, само за смърт се говори. Интересно, но нереално...
6.Сестричките от Елурия -хареса ми и ме надъха още повече да чета Тъмната кула
7.Всичко е съдбовно - много ми хареса, този разказ наистина си е заслужил да стане и заглавие на книгата :D

Малко не по темата :p :
И така ,до тук стигнах и до повече няма да стигна скоро, защото... ще ви кажа в една друга тема, която ще пусна... :D ;)

User avatar
NoLabel
Dinh
Dinh
Posts: 464
Joined: Sun Aug 21, 2005 10:05 pm
Contact:

Post by NoLabel » Thu Aug 31, 2006 10:51 pm

Ехааа, снощи прочетох 1408! Баси якия разказ, мен успя да ме поизплаши! Много е готин! Абсолютна психария!
Image

User avatar
Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 865
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:12 pm

Re: "Всичко е съдбовно"

Post by Abigel » Wed Sep 06, 2006 10:13 pm

NoLabel wrote:
Ако някой ми обясни какво стана накрая на "Теория на Ел Ти за домашните любимци", ще е много добре, понеже аз не схванах!


Аз също :roll:
Но ми хареса разказа за животинчетата :D

Пътуващото зло... - разказ типично в стила на Кинг. Много ми хареса, спомних си за снимката на онова куче в Четири след полунощ, която се променяше, подобно на картината ;)

Обяд в ресторант "Готам" - не ми хареса сюжета някакъв луд да тръгне да убива хора, но пък написаното за чувството, когато съпругата ти ти заяви, че те напуска, беше на ниво...

Ще продължа с коментарите, след като прочета останалите 4разказа...

едит-
Онова чувство,което се изразява само на френски-
любимото на Кинг "де жаву" :) Отново си играе с нас, като ни пренася ту в един момент, ту в друг, връща се, после пак... Не е нещо особено... :?
Петачето,което носи късмет - един разказ на Кинг, в който се случва нещо хубаво на една изстрадала от живота жена... :clap:

User avatar
Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 865
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:12 pm

п.с.

Post by Abigel » Thu Sep 07, 2006 9:14 pm

1408 - наистина ми хареса, интересни бяха по-скоро разказите за случилото се в стаята, отколкото самият главен герой и случилото се на него...

Да се возиш с вагончето на смъртта- това е моят разказ-фаворит от сборника, държа ме в напрежение и ми беше интересен през цялото време. И... :p определено след прочита му много от пътуващите на стоп ще се позамислят.

Като цяло сборника не беше лош, но определено предпочитам романите на Кинг :)

Ще се радвам и на коментарите на другите, чели сборника :!:

User avatar
Meriadoc
Devar-Toi
Devar-Toi
Posts: 166
Joined: Tue Aug 30, 2005 10:28 pm
Location: Студентски град
Contact:

Post by Meriadoc » Thu Sep 14, 2006 6:43 pm

Пътуващото зло aka Пътният вирус определено ми е любимият разказ на Кинг. Четох го за първи път в един доста блудкав сборник 999 или 666 не си спомням точно, но наистина впечатлява. Хотелската стая и френското чувство са другото, което ми допадна във "Всичко е съдбовно". Колкото до Ел Ти, какво му има за разбиране? Жената свършва зле и това си е :)

User avatar
Mustang
Ka-mai
Ka-mai
Posts: 228
Joined: Sat Feb 10, 2007 9:54 pm
Contact:

Post by Mustang » Sat Feb 10, 2007 10:06 pm

На мен ми харесаха "Пътуващото зло се отправя на север" и "1408", но краят и не ми допадна.

User avatar
Pavli
Breaker
Breaker
Posts: 318
Joined: Mon May 15, 2006 3:52 pm
Location: София- Варна
Contact:

Re: "Всичко е съдбовно"

Post by Pavli » Wed Apr 09, 2008 2:25 pm

Изкопавам темата, защото вече съм чела
сборника и ми се ще да кажа какво си
харесах от него. Всъщност, почти всичко,
но все пак си имам няколко любими:

Всичко, което обичаш, ще ти бъде отнето
Много ми допадна идеята за човека, който си
колекционира надписи. Оптимистичен завършек.

Пътуващото зло се отправя на север
Също много добра идея.

1408
Може би най-добрият разказ в сборника.

Вагончето на смъртта
Другият най-добър разказ. Безпощаден е
в показването на човешката психология.
Image

gecata_dge
Commoner
Commoner
Posts: 3
Joined: Thu May 08, 2008 10:49 pm

Re: "Всичко е съдбовно"

Post by gecata_dge » Sun Jul 06, 2008 3:52 pm

1408 бая ме стресна!Много е добър!
Моята теория за края е че,
Spoiler
Show
Там е скрита част от дъгата на Мерлин по-специално жълтата.Заради не обикновенната жълто-оранжева светлина,нали и черната тринадесетица излъчва подобно усещане за мрак в хотелската стая в 6 част на ТК.А и пазител на жълтата топка е рибата и когато Майк гледа към вратата получава морска болест и после като че ли гази във вода.Същото чувство изпитва и Джейк когато гледа в жълтата пръчка на портата в 4 част на ТК.

User avatar
staromoden
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 2219
Joined: Wed Oct 28, 2009 6:24 pm
Location: София

всичко е съдбовно

Post by staromoden » Wed Oct 28, 2009 6:59 pm

Aз пък в момента чета <<Всичко е съдбовно>>.Най ми допадна едноименния разказ.
Иначе от май до сега се справих с първите 4 тома от <<Тъмната кула>>.Бива си я историята,но ме дразни че светът на Роланд е досущ като Америка през 19 век.Прекалено много прилича на уестърн,особено в <<Магиосникът>>.Някак си не се връзва с представата ми за фентъзи.
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко , нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.

User avatar
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Posts: 1111
Joined: Thu Aug 11, 2005 7:55 am
Location: Dolls City
Contact:

Re: Всичко е съдбовно

Post by Garraty47 » Thu Oct 29, 2009 11:21 am

ако беше фентъ3и то3и сайт нямаше да съществува :tooth:

User avatar
staromoden
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 2219
Joined: Wed Oct 28, 2009 6:24 pm
Location: София

Re: Всичко е съдбовно

Post by staromoden » Thu Oct 29, 2009 6:40 pm

По повод този сборник мой фаворит е едноименния разказ.Показва как системата безмилостно експлоатира и контролира хората.Има нещо оруелско в този разказ.
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко , нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.

User avatar
staromoden
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 2219
Joined: Wed Oct 28, 2009 6:24 pm
Location: София

Re: Всичко е съдбовно

Post by staromoden » Tue Dec 01, 2009 10:08 pm

а-а-а 1408 си го бива,наистина.Типичен Стивън Кинг.
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко , нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.

User avatar
stanislav_vd
Breaker
Breaker
Posts: 347
Joined: Thu Nov 03, 2011 10:29 pm
Location: vidin
Contact:

Re: Всичко е съдбовно

Post by stanislav_vd » Sun Feb 10, 2013 10:42 pm

Май май има нужда от преиздаване сборника...
''Първо са усмивки, после са лъжи. Накрая пистолетен гръм ечи.''

Post Reply