Най-рядко срещаните книги на Кинг?!?
Модератор: Ka-tet of 19
- bodlivoto_pux4e
- Commoner
- Регистриран: чет фев 23, 2006 11:28 am
Най-рядко срещаните книги на Кинг?!?
Здравейте,верни фенове на Майстора на ужаса:)!Аз също съм почитателка и бих искала да знам кои книги на Кинг се намират най-трудно(и са съответно доста скъпи на места като "Славейков").Въпроса ми е насочен най-вече към всички ,имащи пълната колекция от книгите му.Аз лично колекционирам книги втора употреба и не винаги мога да купя всичко,което има в момента.Затова бих искала да знам за кои заглавия да си отварям очите :smt045 !
- deadface
- Insorcist
- Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm
Че те половината книги на Кинг вече май се намират доста трудно :? Моят съвет е да си купиш първо тези, които не са били преиздавани, тези, които са били издавани най-отадвна и тези, които ги има на най-малко сергии за стари книги (защото една негова книга може да я има на 10 сергии, а друга само на 2 ;) ) Освен това би било добре да следиш обявите от типа "Продавам/купувам книги" в този и в други форуми, защото така хем ще разбереш кои книги на Кинг са най-търсени, хем можеш да попаднеш на заглавия, които не си намерила по сергиите и в книжарниците. И, не на последно място, добре е да се поогледаш и из виртуалните книжарници, защото в някои от тях също се предлагат доста стари и трудно откриваеми книги ;)
- Meriadoc
- Devar-Toi
- Регистриран: вт авг 30, 2005 10:28 pm
- Контакти:
Безсъние, Роуз Мадър и ТО том 2(черната поредица) определено ми създадоха най-много трудности докато ги намеря, а Роуз Мадър ми костваше и 20 лева. Безсънието доста време го нямаха включително и на Славейков, докато след много упорство го докопах на цена 30лв за двата тома и останах с усещането за страшно изгодна сделка (:смех-голем).
- bodlivoto_pux4e
- Commoner
Вече разбрах,по-рано се бях объркал.Толкова ли малко хора я имат,че никой не пише за съдържанието й?Само се оплакваме че я нямаме и не можем да я намерим.А ми се иска да прочета някакво мнение за нея.Особено като знам че е свързана с Тъмната Кула.Кинг пише в "За Писането" че не харесва Безсъние и Роуз мадър(друга радка книга,на която съм виждал само корицата в сайта и идея си нямам за какво става въпрос вътре).Abigel написа:bodlivoto_pux4e написа:За "Безсъние" знам,че трудно се намира,но аз извадих късмет.1-ви том си го взех за 4 лв
J.S. това имах предвид- 4лв за едната част на "Безсъние" - аз лично нямам нито една от частите й
Вече разбрах,по-рано се бях объркал.Толкова ли малко хора я имат,че никой не пише за съдържанието й?Само се оплакваме че я нямаме и не можем да я намерим.А ми се иска да прочета някакво мнение за нея.Особено като знам че е свързана с Тъмната Кула.Кинг пише в "За Писането" че не харесва Безсъние и Роуз мадър(друга радка книга,на която съм виждал само корицата в сайта и идея си нямам за какво става въпрос вътре).Abigel написа:bodlivoto_pux4e написа:За "Безсъние" знам,че трудно се намира,но аз извадих късмет.1-ви том си го взех за 4 лв
J.S. това имах предвид- 4лв за едната част на "Безсъние" - аз лично нямам нито една от частите й
- galia529
- Follower of the Eld
- Регистриран: пет авг 25, 2006 9:43 pm
- Контакти:
Имам "Безсъние " и "Роуз Мадър",издадени от Плеяда съответно през 96 и 97-ма год., та тогава съм ги и прочела .Мисля,че ако не ги прочета отново , няма да мога да ви предам сюжета свястно. :(
А следното е от издателя :
-относно "Безсъние":
"След смъртта на съпругата си Ралф Робъртс започва да страда от безсъние,което го запраща във водовъртеж от странни и необясними събития...Измъчван от безсънието,Ралф Робъртс по цели нощи наблюдава безлюдното Харис Авеню.Забелязва необясними явления ,които отначало приема за халюцинации.Ала когато вижда как две странни плешиви човечета влизат в дома на съседката му,а на сутринта разбира,че тя е мъртва,започва да изпитва страх.С Лоуис Шаси,жената,която обича, стават заложници на по-висши сили и могат да променят хода на историята.Въвлечен в борбата между доброто и злото,Ралф трябва да направи труден избор,за да спаси живота на любимото същество."
-а за " Роуз Мадър " пишат :
" След четиринадесет години брак Роузи Даниелс внезапно решава да избяга от съпруга си ,който я подлага на непрекъснат тормоз.Когато се озовава в непознат град, тя се заема с наглед непосилната задача да си изгради нов живот.Но съпругът й , полицай с инстинкти на хищник, безмилостно я преследва,постепенно загубвайки човешкия си облик. За да оцелее,Роузи трябва да проникне във въображаемия свят на една картина и да се превърне в необикновената Роуз Мадър".
"Роуз Мадър" лично на мене повече ми хареса.
А следното е от издателя :
-относно "Безсъние":
"След смъртта на съпругата си Ралф Робъртс започва да страда от безсъние,което го запраща във водовъртеж от странни и необясними събития...Измъчван от безсънието,Ралф Робъртс по цели нощи наблюдава безлюдното Харис Авеню.Забелязва необясними явления ,които отначало приема за халюцинации.Ала когато вижда как две странни плешиви човечета влизат в дома на съседката му,а на сутринта разбира,че тя е мъртва,започва да изпитва страх.С Лоуис Шаси,жената,която обича, стават заложници на по-висши сили и могат да променят хода на историята.Въвлечен в борбата между доброто и злото,Ралф трябва да направи труден избор,за да спаси живота на любимото същество."
-а за " Роуз Мадър " пишат :
" След четиринадесет години брак Роузи Даниелс внезапно решава да избяга от съпруга си ,който я подлага на непрекъснат тормоз.Когато се озовава в непознат град, тя се заема с наглед непосилната задача да си изгради нов живот.Но съпругът й , полицай с инстинкти на хищник, безмилостно я преследва,постепенно загубвайки човешкия си облик. За да оцелее,Роузи трябва да проникне във въображаемия свят на една картина и да се превърне в необикновената Роуз Мадър".
"Роуз Мадър" лично на мене повече ми хареса.
ако мислиш,че пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха му, значи се целиш твърде високо
Да, Роуз Мадър е една от първите книги, които съм прочела, от една библиотека я вземах и тогава не бях наясно, че е толкова рядка и ценна!
На мене много ми хареса книжката, но какво да кажа повече от вече написаното по-горе за книгата?Една жена бяга от мъжа си... и избягва в света на една картина... ;)
Безсъние не съм я чела, само съм я виждала, както и Роуз Мадър- на Славейков предимно :?
Аз мога да добавя към рядко срещаните книги и Особени сезони-сборното издание или единичното- Изкуплението Шоушенк, а също и Долорес- трудно си я намерих, както и Неизживени спомени и Момичето, което обичаше Том Гордън.... :roll:
Честно казано доста от книгите му рядко се намират или се намират лесно, но на цени от 15-20лв нагоре
На Славейков примерно :?
А естествено винаги има изключения, някакви находки от рода на Роуз Мадър за 4лв или То- 2те части за 10лв/за второто още си скубя косите, че ги изпуснах/
На мене много ми хареса книжката, но какво да кажа повече от вече написаното по-горе за книгата?Една жена бяга от мъжа си... и избягва в света на една картина... ;)
Безсъние не съм я чела, само съм я виждала, както и Роуз Мадър- на Славейков предимно :?
Аз мога да добавя към рядко срещаните книги и Особени сезони-сборното издание или единичното- Изкуплението Шоушенк, а също и Долорес- трудно си я намерих, както и Неизживени спомени и Момичето, което обичаше Том Гордън.... :roll:
Честно казано доста от книгите му рядко се намират или се намират лесно, но на цени от 15-20лв нагоре

А естествено винаги има изключения, някакви находки от рода на Роуз Мадър за 4лв или То- 2те части за 10лв/за второто още си скубя косите, че ги изпуснах/

- Meriadoc
- Devar-Toi
- Регистриран: вт авг 30, 2005 10:28 pm
- Контакти:
Не съм съгласен, сборното е горе-долу в средата на скалата, Шоушенка си го взех в перфекто състояние за 3лева, а София направо е залята от Долорес.Аз мога да добавя към рядко срещаните книги и Особени сезони-сборното издание или единичното- Изкуплението Шоушенк, а също и Долорес- трудно си я намерих
Доста редки наистина.както и Неизживени спомени и Момичето, което обичаше Том Гордън
И аз си ги скубя, щото точно двете ги имаше точно на Плиска, точно за десет лева и разбира се не ги купих, за да мога месец по-късно да ги взема за 30 лева. :evil:То- 2те части за 10лв/за второто още си скубя косите, че ги изпуснах/
- bodlivoto_pux4e
- Commoner
- Ангел без криле
- Childe
- Регистриран: вт юли 31, 2007 11:30 pm
Имам въпрос :roll:
искам да си намеря "ТО" ,но явно това ще се окаже почти невъзможно. Та въпроса ми на каква цена сте си го взели и от къде? Защото гледах в един сайт го продаваха и 2-те книги за 16 лв. /но беше свършило
/ ,а в друг 3 книги за 50 лв /тия не бяха в ред ,но както и да е../ На друго място попитах колко ще ми струва за да ми го намерят и там ми казаха 30 лв. :shock:
Помислих си че се шегуват ,но уви те бяха сериозни. Не бих дал толкова много пари за книга втора употреба която ще е буквално на парцал направена. Затова питам ви аз от къде мога да си я закупя на нормална цена. И също така колко й е нормалната цена ,защото на мен 30-50 лева ми се вижда доста нерялно.
Сега да напиша и нещо по темата...
Трудно ми беше да си намеря "Томичукалата". Новото издание го няма никъде ,а старото го намерих в два сайта на доста високицени.
Друга трудна за намиране книга е "ТО" разбира се къде ли не го търсих ,по пазарите имаше само 1-вата книга :roll:
Сейлъмс Лот е друга такава книга ,нея даже и в нета не можах да я видя ;) ,
П.П:Извинявам се ако въпроса ми не е за тук но не видях подходяща тема а не ми се правеше нова да ви занимавам с глупости
искам да си намеря "ТО" ,но явно това ще се окаже почти невъзможно. Та въпроса ми на каква цена сте си го взели и от къде? Защото гледах в един сайт го продаваха и 2-те книги за 16 лв. /но беше свършило

Помислих си че се шегуват ,но уви те бяха сериозни. Не бих дал толкова много пари за книга втора употреба която ще е буквално на парцал направена. Затова питам ви аз от къде мога да си я закупя на нормална цена. И също така колко й е нормалната цена ,защото на мен 30-50 лева ми се вижда доста нерялно.
Сега да напиша и нещо по темата...
Трудно ми беше да си намеря "Томичукалата". Новото издание го няма никъде ,а старото го намерих в два сайта на доста високицени.
Друга трудна за намиране книга е "ТО" разбира се къде ли не го търсих ,по пазарите имаше само 1-вата книга :roll:
Сейлъмс Лот е друга такава книга ,нея даже и в нета не можах да я видя ;) ,
П.П:Извинявам се ако въпроса ми не е за тук но не видях подходяща тема а не ми се правеше нова да ви занимавам с глупости

- DiZZy
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: ср авг 31, 2005 1:22 am
- Контакти:
Мне въобще не съм съгласна. 30 лева е доста над допустимото за издавана преди деситилетия книга. Ако искаш съвет обикаляй и се оглеждай по сергийките със стари книги, на мен така ми се усмихна късмета един ден и взех двутомното издание на То непипнато за по 6 лева тома. Ако имаш познати из други градове или ти ако се разкарваш нанякъде също е желателно да се пооглеждаш, забелязала съм че в различните градове пускат различни книги (в смисъл няма много повтаряемост на заглавията) Бе с 2 думи...трябва да си търпелив ;)