Романи, разкази и новели - всичко, свързано с творчеството на Кинг
Модератор: Ka-tet of 19
-
deadface
- Insorcist

- Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm
Мнение
от deadface » чет яну 08, 2009 12:02 pm
-
Line
- Follower of the Eld

- Регистриран: вт сеп 02, 2008 10:23 am
Мнение
от Line » чет яну 08, 2009 1:22 pm
Леле, брат, отде я измъкна тая информация... по-добре да си бях останал в неведение, че сега не съм напълно убеден дали да си купя това издание.

Имам предвид, че все още не съм я чел.
-
deadface
- Insorcist

Мнение
от deadface » чет яну 08, 2009 1:25 pm
Засега няма да издавам източника си, но му имам пълно доверие по въпроса.
-
FRNDS
- Follower of the Eld

- Регистриран: пет дек 05, 2008 10:49 pm
Мнение
от FRNDS » чет яну 08, 2009 9:50 pm
Много силна книга на Кинг, много добра, финала е потресаващ.
Много е важно да имаш до себе си някой, който вярва в теб. Не са нужни гръмки думи. Самата вяра обикновенно е достатъчна.
-
Vokial
- Guardian Of The Beams

- Регистриран: вт апр 24, 2007 9:18 pm
Мнение
от Vokial » пет яну 09, 2009 12:11 pm
Line написа:Леле, брат, отде я измъкна тая информация... по-добре да си бях останал в неведение, че сега не съм напълно убеден дали да си купя това издание.

Имам предвид, че все още не съм я чел.
И аз

Добре, че не съм я купил още...
-
BloodAti
- Dinh

- Регистриран: ср сеп 05, 2007 9:25 am
Мнение
от BloodAti » нед фев 22, 2009 1:08 pm
Хах ... добре, че ни уведоми за това, deadface. Сега съм сигурен, че няма да купувам новото издание, защото тези дни точно това мислех да направя. И един въпрос, защото не съм много запознат: Кой от преводите си е пълния? Или единственият превод на български е от Прошкова от 1993 година?
"Alone. Yes, that's the key word, the most awful word in the English tongue. Murder doesn't hold a candle to it and hell is only a poor synonym." - Salem's Lot, Stephen King
-
Bety_PN
- Commoner

- Регистриран: нед фев 22, 2009 11:49 am
Мнение
от Bety_PN » нед фев 22, 2009 1:36 pm
Зверска е книгата единствената ми забележка е многото разказване(но без него не може).
Любимата ми част е разказа за Тими Батерман - побърках се докато четох
Много пъти спирах да чета, защото ме хващаше шубе (помагаше и тъмната част на денонощието)
-
BloodAti
- Dinh

- Регистриран: ср сеп 05, 2007 9:25 am
Мнение
от BloodAti » нед мар 22, 2009 11:05 am
BloodAti написа:Хах ... добре, че ни уведоми за това, deadface. Сега съм сигурен, че няма да купувам новото издание, защото тези дни точно това мислех да направя. И един въпрос, защото не съм много запознат: Кой от преводите си е пълния? Или единственият превод на български е от Прошкова от 1993 година?
Повтарям въпроса.

"Alone. Yes, that's the key word, the most awful word in the English tongue. Murder doesn't hold a candle to it and hell is only a poor synonym." - Salem's Lot, Stephen King
-
deadface
- Insorcist

Мнение
от deadface » нед мар 22, 2009 12:43 pm
Пълният превод би трябвало да е изданието на Плеяда от 2003

-
roza_bt
- Commoner

- Регистриран: нед май 18, 2008 10:59 pm
Мнение
от roza_bt » нед апр 05, 2009 9:33 pm
на мен лично ми хареса това ,че видя какво става когато възкресиш човек и как той вече не човека който си обичал , но типично по човешки реши пак да го повторои и с жена си .
-
stef
- Commoner

- Регистриран: нед май 17, 2009 11:22 pm
Мнение
от stef » чет юни 18, 2009 3:32 pm
Имам един въпрос. Според вас какво се случва с доктора след като ледената ръка на жена му го докосва? Дали намира смъртта си или все пак бързайки е успял да надхитри злото, което се вселяваше в погребаните и жена му се е завърнала такава каквато винаги е била, а не зло изчадие?
Винаги съм искала да мисля, че докторът е успял в идеята си, че като го направи веднга след смъртта и те не са "престояли", злото няма да се е вселило.
-
Вивиан
- Childe

- Регистриран: вт май 19, 2009 9:36 am
Мнение
от Вивиан » чет юни 18, 2009 3:42 pm
stefka.k написа:Имам един въпрос. Според вас какво се случва с доктора след като ледената ръка на жена му го докосва? Дали намира смъртта си или все пак бързайки е успял да надхитри злото, което се вселяваше в погребаните и жена му се е завърнала такава каквато винаги е била, а не зло изчадие?
Винаги съм искала да мисля, че докторът е успял в идеята си, че като го направи веднга след смъртта и те не са "престояли", злото няма да се е вселило.
Аз точно така мисля, така ми харесва да мисля ...
Иначе ще ми е мъчно за цялата мъка, която изживя човека.
-
stef
- Commoner

- Регистриран: нед май 17, 2009 11:22 pm
Мнение
от stef » чет юни 18, 2009 3:46 pm
И все не съм разбирала с какво значение е картата, която той отвори докато жена му го докосваше? Има символика, но... аз не я разбрах

-
Stargazer
- Dinh

- Регистриран: пет юли 03, 2009 5:09 pm
Мнение
от Stargazer » пет юли 03, 2009 6:54 pm
stefka.k написа:И все не съм разбирала с какво значение е картата, която той отвори докато жена му го докосваше? Има символика, но... аз не я разбрах

Това поне аз го свързвам с мотива за призоваване на души от отвъдното - предполагам на всеки е известна легендата за Дама Пика
Призракът на красивата студена жена, който взима душата на човека, дръзнал да наруши спокойствието му...
А в случая доктора е този, който връща мъртвата си жена обратно в света на живите. Съвпадение ли е, че дамата пика се появява точно в този момент ?

I've tried to fill this silence up
But now it's back again
It's deafening...
-
Vengeance
- Commoner

- Регистриран: съб мар 06, 2010 9:11 pm
Мнение
от Vengeance » чет апр 08, 2010 1:31 pm
Много добра книга-една от любимите ми.Вчера я прочетох.Много добър финал,книгата е пълна с напрежение,атмосверата вдъхва страх,абе направо една от най-добрите на Кинг.
Според мене обаче,накрая малко или много Луис си губи ума.
Самата идея да върне жена си при положение че вече възкръстналия му син до преди малко е колил и бесил ми се струва налудничева.
А иначе като за герой,не знам защо но през цялото време Джъд Крендъл много ме кефеше.Нещо в героя му беше много приятно.

-
Buhlio
- Ka-mai

- Регистриран: чет апр 17, 2008 6:37 pm
Мнение
от Buhlio » нед апр 11, 2010 7:48 pm
От вчера чета книгата и воабще забравих за останалите заглавия, които бях почнал... Преполових я, а миналата нощ останах до три сутринта, не можах да се откъсна от нея... Невероятна е... Сигурно тази вечер ще прочета и другата половина.Незнам защото толкова време отлагах прочитането й.Още от сега смятам, че ще се нареди при най-любимите ми.Такива тръпки не ме бяха побивали от последното прочитане на ТО.За пореден път признавам Кинг... най-добрия е!
-
Buhlio
- Ka-mai

- Регистриран: чет апр 17, 2008 6:37 pm
Мнение
от Buhlio » вт апр 13, 2010 2:01 pm
Дочетох я вчера и просто нямам думи за нея.Може да се каже, че я нареждам на второ място от любимите си книги на Кинг.Остави ме без дъх... невероятна!
-
Nothingness
- Guardian Of The Beams

- Регистриран: пон окт 30, 2006 9:12 pm
-
Контакти:
Мнение
от Nothingness » вт май 28, 2013 10:14 am
Много добре написана книга, която се чете адски бързо. Да си призная обема ми идваше малко в повече в някои моменти, може би защото бях гледал филма и знаех какво ще се случи! Историята е страхотна, но ми се искаше да вкарат малко повече мистериозност и да задълбаят за историята на гробището или на Уендиго, като вкарат и някой жив потомък на Микмаките.
А Луис Крийд е сред най-тъ*ите ко*елета в цялото творчество на света! Пълен дразнител!
7/10
When I was younger, so much younger than today
I never needed anybody's help in any way
But now these days are gone, I'm not so self assured
Now I find I've changed my mind and opened up the doors…
-
Vokial
- Guardian Of The Beams

- Регистриран: вт апр 24, 2007 9:18 pm
Мнение
от Vokial » вт май 28, 2013 1:23 pm
Мисля, че книгата е по-скоро с философска насоченост, отколкото хорър. Наистина ми се струва, че някъде е неуместно разтегната като обем, но това си е типичен недостатък на автора поне по мое мнение.
-
Bookmark
- Devar-Toi

- Регистриран: ср окт 17, 2007 11:02 pm
Мнение
от Bookmark » вт май 28, 2013 6:06 pm
Една от най-подценяваните книги на Кинг. Като чист ужас никоя друга не може да се мери с нея.