Чудовища и същества в творчеството на Стивън Кинг
Модератор: Ka-tet of 19
- deadface
- Insorcist
- Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm
Чудовища и същества в творчеството на Стивън Кинг
Ето една доста любопитна статия по въпроса, публикувана преди време в сп. Starlighter.
Аз пък искам да ви попитам: Кои са чудовищата и съществата в творчеството на Стивън Кинг, които най-много са ви впечатлили и защо?
Аз пък искам да ви попитам: Кои са чудовищата и съществата в творчеството на Стивън Кинг, които най-много са ви впечатлили и защо?
Възкресеният Гейдж от "Гробище за домашни любимци". Когато едно невинно дете ти се облещи зловещо и вземе да мирише на пръст, започваш да се чудиш дали е останало нещо, в което да търсиш опора за здравия си разум. И тогава започваш да пищиш, предполагам... :badgrin:
Everything comes to him who knows how to wait.
-
- Follower of the Eld
- Регистриран: пет сеп 30, 2005 5:23 pm
Re: Чудовища и същества в творчеството на Стивън Кинг
Пениуайз!
Моят първи и последен страх! Никой не може да го победи! нито Супермен, нито Фреди Крюгер, нито Путин! Той ще живее завинаги, понеже моя вечен страх към него ще го храни цяла вечност! Обичам те, Пени!
П.П. Ако още днес не спрете скоро всички ще умрете!
Аз съм ви предупредил - Пениуайз приятел мил! :badgrin:

П.П. Ако още днес не спрете скоро всички ще умрете!
Аз съм ви предупредил - Пениуайз приятел мил! :badgrin:
All good people read good books
Now your conscience is clear
Now your conscience is clear
- unheard lullaby
- An Imaginary Friend
- Регистриран: пон авг 22, 2005 10:33 pm
- Контакти:
Още един глас за ТО. Особено във втората част, като стана на оная гад :smt078 . Убедена съм, че оттогава имам арахнофобия (която малко съм преодоляла, да се похваля, ама съвсем малко, за съжаление). А от нашите, демек добрите - едноличен победител е Ко.
И аз пускам глас за Пениуайз !
Най-много съм впечатлена от ТО!Определено не се сещам за по ужасяващо същество не само в творчеството на Стивън Кинг а изобщо!
Като повечето тук и за мен То е едно от най-впечатляващите същества, за които съм чела в художествената литература по принцип. Имаше един период, в който като излизах сутрин от нас, постоянно се озъртах в тъмното
Но в съзнанието ми са се загнездили ланголиерите с техните тракащи зъби и звукът, който издават.
Общо взето от малка си падам по филми,свързани с мистерии и ужаси (но смислени) и този филм, както и "Сомнамбули" са ми направили впечатление, доста преди да се запозная с творчеството на Кинг.

Работата е там, че преди доста време (май съм била на 10-11г), една вечер с нашите гледах филма и някои сцени съм ги запаметила като на фото лента (макар сега филмът да не ми се струва страшен). Също помня, че след този филм сънувах някакъв странен сън, свързан с ланголиерите.Те буквално “изяждат” старото пространство

Сложил бях на карта сетния си час
никой не посмя да чуе моя глас .
Черен съм сега и в профил и в анфас .
Не, аз не мога да съм като вас!
никой не посмя да чуе моя глас .
Черен съм сега и в профил и в анфас .
Не, аз не мога да съм като вас!
То,Флаг и Так
- The God of Blood
- Dan-Tete
- Регистриран: нед мар 30, 2008 7:41 pm
Не забравяй оная твар от Библиотечна полиция... макар да ми се струва, че тя също има нещо общо с ТОcupakabra написа:То,Флаг и Так
"Зло, събудено призори, до вечерта се превръща в Морготова радост" - Дж.Р.Р. Толкин, "Децата на Хурин"
-----------

-----------

Аз съм за Так от „Град отчаяние“. Много впечатляващ.
"Here, sir, there are always more tales."
Абе има доста неща(същества) който са страшнички например сега се сещам от "тъмната Кула 2" онея големите омари ходещи по брега;изродите дето са полудели от "Клетка" ;а също и вампирите от "Сайлемс лот"! 

-
- Childe
- Регистриран: чет ное 06, 2008 12:29 pm
- Контакти:
Най-любимо чудов. ми е Уендогото от "Гр. за домашни любимци". Ако няк се интер. ето малко инфо за този древен демон. http://www.answers.com/topic/wendigo
"Любов" от разказа"Човекът,който обичаше цветята".Много реален и плашещ образ на психопат.Когато прочетох разказа направо ме разтърси.Иначе другите свръхестествени същества и чудовища на Кинг не ме плашат много.А сетих се и за мед.сестрата от "Мизъри" не се сещам за името й!Също много пълнокръвен образ!Друг образ-момчето от "Добрият ученик".Откачените хора ме плашат повече,отколкото караконджулите! 

- PostMortem
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: нед авг 23, 2009 10:30 pm
Определено ТО, не съм чел романа, но като малък, гледайки филма изпитвах параноя следващите няколко години...
Угасват в миг факли, свещи и лампади.
И ето над жалкия гърчещ се рой
със полъх на саван завесата пада
сред вопли, скимтене, вой...
И ангелски сонм отлетява далеко
и с плач възвестява небесний покой,
че тази пиеса се казва " Човекът ",
а червеят - нейни герой !
И ето над жалкия гърчещ се рой
със полъх на саван завесата пада
сред вопли, скимтене, вой...
И ангелски сонм отлетява далеко
и с плач възвестява небесний покой,
че тази пиеса се казва " Човекът ",
а червеят - нейни герой !
- deadface
- Insorcist
- Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm
Възползвам се от случая да отбележа, че отначало бях доста впечатлен от статията, защото я взех за първи по рода си опит в България за систематизиран преглед на съществата, родени от въображението на Кинг. По-късно обаче установих, че статията е превод от руски (нещо, което не се споменава никъде), така че може да се разглежда като първи по рода си опит в Русия за систематизиран преглед на съществата, родени от въображението на Кинг