И аз да се включа с обзор на залеза.
И аз като всички очаквах Н. може би с изключително голямо напрежение, понеже доста се шумя около разказа. Гледах и версията на Марвел, която ме грабна освен със сюжет (да, наистина си развалихм малко удоволствието от четенето, но не издържах) и с невероятен аудио-плей (гласовете на озвучаващите актьори бяха наситени с емоции). Разказът е тема, която може би е леко позабравена, но не и нова. Въпреки това имаше някои похвати и елементи, които нямам спомен да съм срещала в друг разказ - например нумерологията и изчезващия камък, както и въпросът с психичното разстройство на Н. Мистичното и необяснимото, преплетени с психологията, създават една наистина зловеща атмосфера на тежък, влажен страх. Страхът, с който си служи Лъвкрафт. Мисля, че Кинг му е заслужил признание ученик.
Натясно беше по психологически разказ. Въпреки гнусните и живописни описания за анатомията на химическия кенеф, разказът си струва да се прочете. Добре, че имам здрав стомах и не се впечатлих толкова. Вс епак като го прочетох пропуснах вечерята.
Дяволската котка - котката е добиче, дето винаги изглежда все едно знае нещо повече от теб. Разказът започна увлекателно и повествованието се нижеше кротко и леко, типично в стил Кинг (той започва историята гладко и равно, тук-таме с философски вметки и лирически отклонения, но стигне ли до сърцевината действието започва да препуска).
Удиви ме начина, по който умря мъжът. Не знам дали е възможно котката дали би издържала на стомашните му сокове, доколкото знам са доста силна киселина) и изобщо дали би се провряла в гърлото му, но така ил иначе това е художествена литература, а на любов, война и художествена литература - всичко е позволено.
Аяна - нищо особено, честно казано. Увлекателно, но просто пълнеж.
Техните неща - ЗЛОВЕЩО! Въпреки, че нито ме изплаши, нито ме шокира, нито дори трогна, просто си представих какво би станало, ако некви неща започнат да се появяват в дома ми. Ми... плашещо си е. Подплатено с чувство за вина - добър разказ, не от най-добрите, но добър.
Велотренажор - малко прилича на Пътуващото зло и на още един кингов разказ, който дори не се сещам кой беше и за какво се разказваше, но съм сигурна, че имаше такъв. Специално ме впечатли, защото когато бягах на пътека за издържливост (вече рядко, пусти мързел) си представях, че тичам редом с индианци, зебри или гоня бизони. И толкова силно ми беше въображението, че по някое време затворех ли очи усещах парещото слънце по челото си, макар да бях вкъщи на пътеката и усещах аромата на мокра трева. И няма грам преувеличение в това! Самовнушението е сила. Най-голямата сила. Така че общо взето наистина разбирам разказа.
Денят на дипломирането - нищо особено, но приятно ракзазче. Даже малко ми досадя, но поне е кратко. Заиграването с 11 септември в цялата книга, мисля че е поръчково.
Уила - идеята е добра, изпълнено е добре, но просто самата идея не е да е велик разказ. Кара те да се замислиш.
Ню Йорк Таймс - общо взето същото. Краят и заглавието правят впечатление.
Бягащото момиче - добър е. Напомня на мизъри и Играта на Джералд.
Пиш-стоп - увлекателен разказ без никаква идея. Всъщност идеята е, че в един човек живеят две личности, без да става дума за шизофрения. И едната се изненадва от дързостта на другата (която ѝ е производна).
немият - хареса ми. Нямаше кой знае какво послание, но ми хареса.