The Dark Tower (2017)

Всичко за филмите по/на/за Стивън Кинг

Moderator: Ka-tet of 19

User avatar
deadface
Insorcist
Insorcist
Posts: 18469
Joined: Tue Jun 13, 2006 10:03 pm
Location: Inside your head

Re: The Dark Tower (2017)

Post by deadface » Wed Aug 09, 2017 3:11 pm

Да, факт. А и последните години хвали всичките си екранизации, независимо колко са слаби, което е дразнещо. Дори "Клетка" похвали, а той беше кажи-речи трагичен. Та и аз не знам какво да си мисля вече.

User avatar
deadface
Insorcist
Insorcist
Posts: 18469
Joined: Tue Jun 13, 2006 10:03 pm
Location: Inside your head

Re: The Dark Tower (2017)

Post by deadface » Wed Aug 09, 2017 11:24 pm

http://birthmoviesdeath.com/2017/08/03/ ... ng-himself
Кинг отговаря на въпроси за ТК

User avatar
staromoden
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 2219
Joined: Wed Oct 28, 2009 6:24 pm
Location: София

Re: The Dark Tower (2017)

Post by staromoden » Thu Aug 10, 2017 5:59 pm

Drake wrote: Та така - комбинация от безхаберие, типична холивудска игра на сигурно и един Стивън Кинг дето е взел едни пари за нещо дето е писал.
Ясно, всичко е за пари, както и си мислех. Според мен цялата история за Тъмната кула е ненужно разтеглена и можеше да е двойно по-кратка. Особено във "Вълците от Кала", която е най-обемната и най-празна от към съдържание в поредицата.
Ако още първият филм за ТК е толкова разочароващ, чудя се какви ли ще бъдат следващите, ако има такива, разбира се.
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко , нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.

User avatar
LastHope
Devar-Toi
Devar-Toi
Posts: 164
Joined: Sun Nov 13, 2011 12:55 pm

Re: The Dark Tower (2017)

Post by LastHope » Fri Aug 11, 2017 12:18 pm

Вчера го изгледах и ми хареса.
В никакъв случай не е холивудска боза, каквато повечето хулители се опитват да го изкарат.
Актьорите се справят повече от добре - и тримата, музика и ефекти - на ниво. Най-важното според мен е, че е уловена атмосферата на "Тъмната кула". Всичко допира до предварителната представа, която си си изградил и филмът до голяма степен препокрива моята. С мнозина обаче явно не е така.
Не съм от безкритичните фенове на Краля, но не отидох с очакване да видя началото на епична сага от рода на "Властелина".
По-скоро ми напомняше за "Терминатор 2 - страшния съд" , а Том Тейлър за младия Едуард Фърлонг :) .
Филмът не е за хора непрочели книгата, независимо какви компромиси със сценария ще се правят, така че по-добре за в бъдеще да се ограничат експериментите в тази посока. И още - не бива да очакваме филмирането да поправи недостатъците, които има романа.
В заключение - чакам продълженията.
ПП: Deadface, прежали 6 лв. и го гледай на голям екран, няма да загубиш, честно.

User avatar
Ico
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 766
Joined: Wed Jul 12, 2006 8:52 pm

Re: The Dark Tower (2017)

Post by Ico » Mon Aug 28, 2017 12:30 am

Днес и аз го гледах. Много смесени чувства. Като цяло незадоволителен, но не и разочароващ.
Чудесна игра, добра визия, добра атмосфера, една две добри идеи и умопомрачително праволинеен и незавършен сюжет, пълен с доста глупости.

Колкото до кулата и творчеството на Кинг, дори и да не е просто претенция със сигурност е нещо което се е породило на доста по-късен етап и не е влизало в първоначалният замисъл. Наблъскано в последните книги, в комбинация с липса на вдъхновение и желание поредицата да бъде завършена води до разочароващи резултати. Може би наистина всичко отдавна се е превърнало само в бизнес и то не толкова за пари, колкото "ми аз с това се занимавам цял живот и още мога". Важно е да се издава и да се говори положително.
"Here, sir, there are always more tales."

User avatar
BOTQTA
Dinh
Dinh
Posts: 435
Joined: Sat Jun 01, 2013 4:12 pm
Location: Търговище

Re: The Dark Tower (2017)

Post by BOTQTA » Mon Aug 28, 2017 7:49 am

Извинявам се, че не говоря за филма, ама...
Мисля, че е по-добре да бъде завършена книгата, отколкото да не е. На финала на мен не ми хареса единствено Пурпурния Крал как беше представен, всичко друго си беше много добро. Това ли е по-добре или като господин Мартин и "Песен за огън и лед"? Аз съм склонен да заложа пари, че няма да се издаде последната книга от тая поредица! И така де, по-добре нещо завършено, отколкото много хубаво, ама незавършено.

User avatar
staromoden
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 2219
Joined: Wed Oct 28, 2009 6:24 pm
Location: София

Re: The Dark Tower (2017)

Post by staromoden » Mon Aug 28, 2017 10:13 am

Ico wrote: Може би наистина всичко отдавна се е превърнало само в бизнес и то не толкова за пари, колкото "ми аз с това се занимавам цял живот и още мога". Важно е да се издава и да се говори положително.
:d0jk25:

От много години Кинг се е поддал на рутината и прави всичко най-вече за пари. Да не говорим, че се е превърнал в плагиат, който ще бъде съден за милиони долари, ако още не сте разбрали.
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко , нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.

User avatar
deadface
Insorcist
Insorcist
Posts: 18469
Joined: Tue Jun 13, 2006 10:03 pm
Location: Inside your head

Re: The Dark Tower (2017)

Post by deadface » Mon Aug 28, 2017 2:03 pm

Те периодично се опитват да го съдят за плагиатство, както и всеки друг нашумял писател :)
А лафът "той го прави за пари"... се изтърка още преди 30 години, когато действително го е правел за пари. От края на 80-те насам има толкова много, че вече се чуди какво да ги прави. Та той вади по няколко милиона на година само от преиздаване на старите му книги, притрябвало му да снима филми по тях, че и да пише нови.

User avatar
Nothingness
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 2340
Joined: Mon Oct 30, 2006 9:12 pm
Location: софия
Contact:

Re: The Dark Tower (2017)

Post by Nothingness » Wed Aug 30, 2017 1:42 pm

Drake wrote:Истината е че на Стивън Кинг вече не му дреме. Според мен е спряло да му дреме още докато е писал последните три книги (спойлер за финала на поредицата):
Spoiler
Show
Решението да вкара себе си като герой, начина по който умряха всички и специално смъртта на Уолтър беше също толкова изпърдяла в книгата, колкото и във филма. Да не говорим за иконичния Пурпурен Крал и това което ни се сервира накрая, а за самия финал на поредицата по-добре да замълча.
В интервюта разправя "Борих се да се включи репликата Мъжът в черно бягаше..." и те я включват на тъмен фон и някой я шепне - това сериозно ли е? Даже споделя, че не му е ясно защо толкова хора се впечатляват от тази реплика. Повечето му фенове не четяли Кулата и затова трябвало филма да не е толкова обвързан - ОК, съгласен съм, даже представянето като алтернативно пътуване към Кулата не е лоша идея, но изпълнението - майка плаче...
Spoiler
Show
Кулата връща Роланд в пустинята, след битката за Jericho Hill, не можеш да променяш историята преди това, ако държиш на идеята, че това е едно от повторенията.
Очевидно е имало хора, ако не чели, то поне със списък от елементите, които присъстват в книгите и няма лошо да се комбинират, да се направи достъпен филм за повече хора, но тук те стоят като намигване към феновете. Обвинявам Save the Cat (на когото му е интересно: http://www.slate.com/articles/arts/cult ... ingle.html) - в резюме този наръчник свежда историята до списък от елементи, които трябва да отметнеш. Отново нищо лошо, но когато имаш да адаптираш толкова нестандартна книга - трябва да вкараш малко мисъл.
Като цяло типичен холивудски филм - прилично заснет, с предсказуема структура и изпълващ ме с тотално безразличие.
Единственото хубаво е кастинга, кой каквото иска да говори, че бил черен, Идрис Елба е перфектния Роланд - друг свят е, други правила - има аргументи. Матю е чудесен мъж в черно и Джейк е перфектен в образа си. Лошото е че са използвани безобразно от човек който няма идея какво прави.
Spoiler
Show
Идеята че Роланд се е отказал от мисията си беше супер добра, след годините път и всичко, което е преживял, но отново тотално опропастена.
Смятам, че Кулата като поредица и нейната привлекателност са се породили случайно и цялата разправия как му връзвала цялото творчество е просто претенция, която особено много си личи в седма книга. Кукичката, която задържаше читателя е въпросът какво аджеба е тая Тъмна Кула и защо Роланд иска да отиде там. Самия Роланд не знае и самия Стивън Кинг не знае. Стивън Кинг просто е тръгнал от тая визия на Кула и самотен войн на път към нея и е писал каквото му дойде на акъла. Друга поредица използваща тоя похват е Хрониките на Амбър, даже започва с прословутото клише с амнезията.
Няма лошо, но ако искаш да правиш филм по Кулата, трябва да хванеш точно този елемент - никой не знае какво е Кулата, но Роланд е на път към нея, воден от завета предаван през поколения, че тя е супер важна и може би ще му даде отговор на въпроса, защо светът е толкова изстрадал и защо толкова държи да тормози стрелеца. Само това да се бяха сетили да направят, или Стивън Кинг да беше взел да им каже и щеше да е достоен първи филм в поредица.
Spoiler
Show
Ей, деба - имаха портали дето ги заведоха баш под кулата дет се вика - къде е мистерията в това?
Та така - комбинация от безхаберие, типична холивудска игра на сигурно и един Стивън Кинг дето е взел едни пари за нещо дето е писал.
Човече, това мнение е страхотно.
Направо го драскай на английски до Кинг.

Относно филма,
за мое огромно съжаление ежедневието ми в момента не ми позволява
да се задълбочавам в размисли и фантазии, които са най-любимите ми дейности попринцип!
съответно филма ми хареса много.

Актьорите са страхотни, екшън сцените са много добри, хумора ме разсмя неведнъж.
Нахлуха и хубави спомени :shades: .
8.5 / 10
Oh, she’s beautiful
A little better than a man deserves
Oh, I’m not insane
Please tell me she won’t change…

User avatar
LastHope
Devar-Toi
Devar-Toi
Posts: 164
Joined: Sun Nov 13, 2011 12:55 pm

Re: The Dark Tower (2017)

Post by LastHope » Thu Aug 31, 2017 1:41 pm

Радвам се, че се срещат хора и на моето мнение за филма. :)
====
Относно писнето/снимането на филми/ за пари - много е обсъждано. Не виждам нищо неестествено или лошо в това да се пише за пари, стига написаното да става за четене. Мисля, че от тези които сме се събралЕ тук никой не оспорва таланта на Краля - просто има по-добри и по-лоши книги. Има и още какво да ни каже, макар да е отминал върховния си период. Но какъвто и да е, и аз не смятам, че в момента заплащането е водещият му мотив да продължава. Прави го за удоволствие и защото може.
Кийт Ричардс от "Ролинг Стоунс", който има по-дълга кариера от тази на Краля казва, че продължава да свири не заради пари, не заради публиката, а заради себе си. Защото има нужда от това и не можи да си представи живота без музиката.
Не подценявайте дядовците. :D

User avatar
staromoden
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 2219
Joined: Wed Oct 28, 2009 6:24 pm
Location: София

Re: The Dark Tower (2017)

Post by staromoden » Sat Sep 09, 2017 10:16 pm

Днес го изгледах.
Общо взето филмът не успя да ме впечатли особено, съгласен съм с Last Hope, че напомня на Терминатор 2.
Категорично НЕ Е на нивото на книгата нито в едно отношение и сюжетът наистина е доста далеч от този в поредицата.
Да не говорим, че по принцип Роланд преследва Уолтър, не за да го убие, а за да разбере от него какво го очаква по пътя му към Кулата и най-вече как да стигне до нея.
Едно от малките хубави неща, които видях беше красавицата Катрин Уиник от "Викингите", като майка на Джейк.

Оценка 4/10

Spoiler
Show
Холивудската машина за пари отдавна се изчерпа от към идеи, вече се разчита преди виско на модерните технологии.
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко , нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.

dbgpafo
Commoner
Commoner
Posts: 7
Joined: Mon May 30, 2011 8:40 pm

Re: The Dark Tower (2017)

Post by dbgpafo » Sun Oct 08, 2017 11:13 am

Цялата история ли е показана в филма? Хора които са стигнали до 4-та книга има ли опасност да си развалят кефа?

User avatar
BOTQTA
Dinh
Dinh
Posts: 435
Joined: Sat Jun 01, 2013 4:12 pm
Location: Търговище

Re: The Dark Tower (2017)

Post by BOTQTA » Sun Oct 08, 2017 11:51 am

dbgpafo wrote:Цялата история ли е показана в филма? Хора които са стигнали до 4-та книга има ли опасност да си развалят кефа?
Ами... има опасност да не разбереш някои моменти от филма и да се чудиш какво е това... После като прочетеш книгите и ще си спомниш, че е имало нещо такова във филма. Може да гледаш филма, няма опастност да ти развали кефа от книгите, тъй като филма е на светлинни години от книгите като история и вселена. Абе с математическо неравенство казано: КНИГИ >> ФИЛМ.

User avatar
deadface
Insorcist
Insorcist
Posts: 18469
Joined: Tue Jun 13, 2006 10:03 pm
Location: Inside your head

Re: The Dark Tower (2017)

Post by deadface » Sun Oct 08, 2017 1:42 pm

Вече е по торент тракерите, с хубаво качество - Замунда

User avatar
staromoden
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 2219
Joined: Wed Oct 28, 2009 6:24 pm
Location: София

Re: The Dark Tower (2017)

Post by staromoden » Mon Oct 09, 2017 2:33 pm

И аз го гледах онлайн.

Хора, не си давайте парите за кино за това посредствено филмче. Приятелски съвет. :attantion:
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко , нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.

User avatar
deadface
Insorcist
Insorcist
Posts: 18469
Joined: Tue Jun 13, 2006 10:03 pm
Location: Inside your head

Re: The Dark Tower (2017)

Post by deadface » Tue Oct 10, 2017 7:13 pm

Гледах и аз. Доста е далеч от книгите, иначе не е толкова зле сам по себе си, има далеч по-лоши филми. Ако бяха усложнили и поразширили историята (щото тук всичко е сведено/опростено до Роланд vs Уолтър и децата, рушащи Кулата), ако бяха представили по-добре Стрелеца и Човека в черно (тук образите им просто не отговарят на оригинала), можеше да се получи нещо сносно. Сега е сносно само ако не си чел поредицата. Имам чувството, че сценаристите и режисьорът не са я чели, ами са прочели някакъв сбит преразказ на сюжета и са си харесали определени неща от него, без да вникнат в обстановката, атмосферата и т.н. На филма просто му липсва дълбочина. И не е достатъчно епичен.

User avatar
30sthell
Breaker
Breaker
Posts: 314
Joined: Thu Mar 22, 2012 9:08 am
Location: Бургас

Re: The Dark Tower (2017)

Post by 30sthell » Thu Oct 12, 2017 4:40 pm

Абсолютно съм съгласна с Дедфейс - Стрелецът и Човекът в черно бяха толкова плоски образи, че дори Макконъхи и Елба не можаха да направят кой знае какво по въпроса. А финалната битка беше просто смешна. Много повърхностен, непредназначен за читателите на Кинг, за какво бяха тези препратки иначе не знам.

Post Reply