Най-лоша екранизация
Модератор: Ka-tet of 19
- Pavli
- Breaker
- Регистриран: пон май 15, 2006 3:52 pm
- Контакти:
"Мъртвата зона". Нямам предвид сериала по Нова
Телевизия, него не съм го гледала, а един игрален филм.
Ясно ми е, че е трудно филма да е едно към едно с книгата,
не ми пречат промените по сюжета, нека си интерпретират
там както си искат, ама поне да го правят кадърно, бе!
Все пак, дори и да е променен сюжетът, е желателно да
продължи да си прилича на сюжет с всичките му там логически
връзки между случките. Е, в тая екранизация въпросните
връзки явно бяха дълбоко скрити, щото аз така и не ги открих.
Иначе си беше голямо приключение, докато гледам някоя сцена,
да се чудя откъде и защо, аджеба, се е взела следващата.
Пъъълна скръб!
Телевизия, него не съм го гледала, а един игрален филм.
Ясно ми е, че е трудно филма да е едно към едно с книгата,
не ми пречат промените по сюжета, нека си интерпретират
там както си искат, ама поне да го правят кадърно, бе!
Все пак, дори и да е променен сюжетът, е желателно да
продължи да си прилича на сюжет с всичките му там логически
връзки между случките. Е, в тая екранизация въпросните
връзки явно бяха дълбоко скрити, щото аз така и не ги открих.
Иначе си беше голямо приключение, докато гледам някоя сцена,
да се чудя откъде и защо, аджеба, се е взела следващата.
Пъъълна скръб!
Хубуу, че сериала не си гледала! Аз гледах един-два епизода и си казах, че тоя филм по нищо не се различава от който и да е от тия стандартни буламачи, дето американците праскат. Имаше един сериал преди години, Профайлър се зовеше, та Мъртвата зона е като него, с тази разлика, че главния герой е мъж и че филма е по-тъп от Профайлър!
Ако филма не се казваше Мъртвата зона, едва ли щях да зацепя, че е правен по романа. Просто щях да си помисля че са краднали леко от книгата, както и от 100 други филма!
Ако филма не се казваше Мъртвата зона, едва ли щях да зацепя, че е правен по романа. Просто щях да си помисля че са краднали леко от книгата, както и от 100 други филма!
- Pavli
- Breaker
- Регистриран: пон май 15, 2006 3:52 pm
- Контакти:
"Профайлър" го знам. Това е един от малкото сериали,
които са ми задържали вниманието. Като го даваха
преди няколко години, ми харесваше, сега не знам как
бих му реагирала...
"Мъртвата зона" подобен, казваш? Мда, горе-долу мога
да си представя какво представлява, значи. Явно са хванали
някаква прашинка от идеята в книгата, натъманили са я,
както им уйдисва и са скалъпили сериалче.
които са ми задържали вниманието. Като го даваха
преди няколко години, ми харесваше, сега не знам как
бих му реагирала...
"Мъртвата зона" подобен, казваш? Мда, горе-долу мога
да си представя какво представлява, значи. Явно са хванали
някаква прашинка от идеята в книгата, натъманили са я,
както им уйдисва и са скалъпили сериалче.
Няма много общо с темата ама се затревожих..."Трима братя"... не става въпрос за сериала по Бтв нали???? нали нали нали моле те кажи не кажи не кажи не ...Meriadoc написа:"Профайлър" пък е такава грандиозна боза, че предпочитам да гледам "Трима братя" пред него. Канал 1 го бяха пльоснали на мястото на "Досиетата Х" и контрастът беше толкова смазващ, че още ми призлява като се сетя.
- unheard lullaby
- An Imaginary Friend
- Регистриран: пон авг 22, 2005 10:33 pm
- Контакти:
- LauraPalmer
- Commoner
- Регистриран: ср юни 18, 2008 2:53 pm
- Контакти:
Re: Най-лоша екранизация
По-лесно е да кажа кои ми харесват наистина. Това са "Зеленият път" и "Сейлъм'с Лот". Другите не ме кефат...
I'm one of the 4400!
- The God of Blood
- Dan-Tete
- Регистриран: нед мар 30, 2008 7:41 pm
За оригиналния "Сейлъм'с лот" ли говориш или за минисериала? А "Зеленият път" е велик, също както са велики "Изкуплението Шоушенк", "Мъглата", "1408", "Капан за сънища" и "Сърца в Атлантида". Обаче доста излязохме от темата, май.....
"Зло, събудено призори, до вечерта се превръща в Морготова радост" - Дж.Р.Р. Толкин, "Децата на Хурин"
-----------

-----------

- LauraPalmer
- Commoner
- Контакти:
Мини-сериала не съм го гледала. За филма говоря. Сърца в Атлантида също ми хареса, но не го споменах, защото не съм чела книгата и не знам дали не би ми харесала повече.
I'm one of the 4400!
- The God of Blood
- Dan-Tete
Естествено книгата е по-добра....
"Зло, събудено призори, до вечерта се превръща в Морготова радост" - Дж.Р.Р. Толкин, "Децата на Хурин"
-----------

-----------

- LauraPalmer
- Commoner
- Контакти:
- Garraty47
- D.E.A.D. Doll
- Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
- Контакти:
мн малко общо с книгата, но филма мн ме кефи мен
- The God of Blood
- Dan-Tete
Много, много зле - почти нищо общо с книгата. Дори бате Арни не успява да я спаси.
-----------

-----------

- LauraPalmer
- Commoner
- Контакти:
ОК, мерси! Значи никога няма да го гледам. Книгата е уникална... Няма такова напрежение :shock:
I'm one of the 4400!
Аз да си призная не съм и нямам намерение да гледам Децата на царевицата. И супер много се дразня, когато някои хора си съставят мнение за Стивън Кинг и творчеството му по филмите, които гледат, което естествено е пълна тъпотия ама с такива филми човек после как да иска да се запознае с книгата... Визирам тук Кристин, Камиони, Гробище за домашни любимци 1 и 2 (мда и такова животно се появи и направо съжалих, че имам осезания и интернет да го сваля, за две-то ми е мисълта) и сигурно още доста, които съзнанието ми милостиво е заличило
Според мен в наши дни доста по успешно се екаранизира Кинг, защото технологичните възможности успяват поне малко по достоверно да предадат замисъла ( където са го запазили, разбира се) Иначе за мен най-успешни са "Изкуплението Шоушенк" , "Зеления път" "Сейлъмс Лот" (новия, стария не съм гледала, но четох по-форуми,че бил по-хубаво направен, въпреки че е от седемдесет и не знам си коя година) . А и Сиянието - Джак Никълсън - супер
Вече избягвам да гледам филмите, зашото доста ме разочароват. Естествено, ако някога филмират Кулата, ще съм на първия ред, ако ще и да е като въпросните там трима братя, братовчеди и шуреи, в което се съмнявам 

SSDD
- borislav4o
- Follower of the Eld
- Регистриран: чет май 22, 2008 6:09 pm
Още не съм гледал кой знае колко много филми по романите му,но адски много ме ядоса "Сейлъмс лот"(версията от 2004г. с Кийфър Съдърланд).Направо всичко беше толкова претупано,да не говорим,че вампирите бяха издокарани като някои нескопосани кукли от цирков реквизит.Е много страшни бяха,няма що.Иначе подбора на актьори беше общо взето добър.
Дотук пък много ми харесаха "Сомнамбули"(естествено,с някои косурчета) и "Зеленият път"с Том Ханкс.
Дотук пък много ми харесаха "Сомнамбули"(естествено,с някои косурчета) и "Зеленият път"с Том Ханкс.
"Как жена,държаща пистолет в дясната си ръка,успява да се простреля в лявото слепоочие?" Агата Кристи