Ръководство на младия готвач
Модератор: Ka-tet of 19
- unheard lullaby
- An Imaginary Friend
- Мнения: 1043
- Регистриран: пон авг 22, 2005 10:33 pm
- Местоположение: under your bed
- Контакти:
по повод на пицата, скоро си правих вегетарианска такава, като вместо салам, сложих тиквичка- настъргана такава. Много вкусно става, но имайте в предвид, че тя пуска малко повечко вода, да не ви наводни цялата пица, ако се престараете в количеството... :?
Не помня каква рецепта ви писахме с Гери, но
гъби, грах, царевица, лук,маслини, домати/пак малко, че също стават много течни/, тиквичка, ...става супер. Да не забравите отгоре да настържете и кашкавал, без него не може.
е- бон апети :p
Не помня каква рецепта ви писахме с Гери, но
гъби, грах, царевица, лук,маслини, домати/пак малко, че също стават много течни/, тиквичка, ...става супер. Да не забравите отгоре да настържете и кашкавал, без него не може.
е- бон апети :p
- Garraty47
- D.E.A.D. Doll
- Мнения: 1111
- Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
- Местоположение: Dolls City
- Контакти:
Re: Ръководство на младия готвач
днеска правих пица, пак не стана перфектна, но имам напредък
после се сетих 3а та3и си темичка и гледам последните рецепти са 3а пица
я кажете сега какво да направя тея дни, така и така имам доволно много свободно време.
сигурно по-напред в темата съм го споменавал, но пак - рецептите да са бе3 гъби

после се сетих 3а та3и си темичка и гледам последните рецепти са 3а пица

я кажете сега какво да направя тея дни, така и така имам доволно много свободно време.
сигурно по-напред в темата съм го споменавал, но пак - рецептите да са бе3 гъби
- DiZZy
- Guardian Of The Beams
- Мнения: 1291
- Регистриран: ср авг 31, 2005 1:22 am
- Местоположение: Поляната с мармотите, Алпите
- Контакти:
Re: Ръководство на младия готвач
Само заради филийките ти с кашкавал и сирене ще се омъжа за тебе някой ден хъхъхъ :smt003 Научи се да правиш негърчета най-накрая! :tooth
Re: Ръководство на младия готвач
Тези дни правих телешко варено. Много лесно се прави, за който има желание да се научи да готви и манджи.Все пак стомахчетата ви имат нужда и от това
Взема се телешкото,нарязва се и се вари в тенджера под налягане около час и нещо, слага се и малко сол.
След това в нормална тенджера се сипва малко вода, слага се малко олио и се задушават нарязани на едро лук и моркови.Следват картофи, домати(пак на едро), сол, бахар,дафинов лист, целина,самото месо(можете да добавите освен вода в тенджерата и от водата, в която е варено месото, защото е станала на бульон).С малко вегета става още по-добре.
А накрая се добавя магданоз.
Вари се, докато всичко се свари и омекне(зеленчуците), а бульона има вече добър вкус.
Хайде дерзайте, ако има смелчаци, които ще опитат, чакам отзиви
п.с. държа да отбележа, че аз мога да готвя сравнително малко неща и съм начинаеща домакиня. Телешкото беше от първите неща, които ме научиха да готвя

Взема се телешкото,нарязва се и се вари в тенджера под налягане около час и нещо, слага се и малко сол.
След това в нормална тенджера се сипва малко вода, слага се малко олио и се задушават нарязани на едро лук и моркови.Следват картофи, домати(пак на едро), сол, бахар,дафинов лист, целина,самото месо(можете да добавите освен вода в тенджерата и от водата, в която е варено месото, защото е станала на бульон).С малко вегета става още по-добре.
А накрая се добавя магданоз.
Вари се, докато всичко се свари и омекне(зеленчуците), а бульона има вече добър вкус.
Хайде дерзайте, ако има смелчаци, които ще опитат, чакам отзиви

п.с. държа да отбележа, че аз мога да готвя сравнително малко неща и съм начинаеща домакиня. Телешкото беше от първите неща, които ме научиха да готвя

Re: Ръководство на младия готвач
Хайде нещо лесно- не гарантирам, че е полезно, но се прави бързо и е вкусно.
Вземат се няколко гъби, махат им се пънчетата, измиват се добре, слага им се малко сол и кашкавал и се пускат в микровълновата за няколко минутки.Идеално ядене, става за броени минутки и се прави по-лесно от сандвич
Вземат се няколко гъби, махат им се пънчетата, измиват се добре, слага им се малко сол и кашкавал и се пускат в микровълновата за няколко минутки.Идеално ядене, става за броени минутки и се прави по-лесно от сандвич

- Garraty47
- D.E.A.D. Doll
- Мнения: 1111
- Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
- Местоположение: Dolls City
- Контакти:
Re: Ръководство на младия готвач
http://nojivilichka.wordpress.com
тука има някакви странни го3би
ако някой си хареса нещо и го сготви да се похвали
тука има някакви странни го3би
ако някой си хареса нещо и го сготви да се похвали

Re: Ръководство на младия готвач
Днес се сдобих със сач/голяма керамична плоча,която се слага на котлона и на нея се пекат разни неща/-резултат от шопинг терапията, която си прилагам напоследък. Та молбата ми е ако някой знае рецепта за сач, нека да сподели.
Сега се ровя из разни готварси сайтове и трябва да измисля какво да си сготвя довечера в новата придобивка, но още един съвет от вас няма да ми е излишен
Сега се ровя из разни готварси сайтове и трябва да измисля какво да си сготвя довечера в новата придобивка, но още един съвет от вас няма да ми е излишен

- Garraty47
- D.E.A.D. Doll
- Мнения: 1111
- Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
- Местоположение: Dolls City
- Контакти:
Re: Ръководство на младия готвач
преди седмица ядох мн добро свинско с 3еленчуци приготвено на сач
по края на сача редиш наря3ани на колелца тиквички, в средата - лик, чушки, моркови, гъби(а3 старателно ги ра3карах естествено) може и ра3ни други неща и отгоре върху това слагаш месото с ра3ните му подправки(месото не трябва да е мн дебело, 3а да се и3пече добре). само, че се слага във фурната, не на котлона
свинското спокойно се 3амества с пилешко, като може да се сложат и картофчета
чудесии стават на сач, мн добра придобивка :smt023
по края на сача редиш наря3ани на колелца тиквички, в средата - лик, чушки, моркови, гъби(а3 старателно ги ра3карах естествено) може и ра3ни други неща и отгоре върху това слагаш месото с ра3ните му подправки(месото не трябва да е мн дебело, 3а да се и3пече добре). само, че се слага във фурната, не на котлона
свинското спокойно се 3амества с пилешко, като може да се сложат и картофчета

чудесии стават на сач, мн добра придобивка :smt023
Re: Ръководство на младия готвач
Направих го по твоята рецепта,Уензди. Само,че без тиквичките , свинското подмених с пилешко и понеже много обичам пушено топено сирене сложих достатъчно количество и от него. Мали как миришеше тази вкуснотия!А на вкус беше просто божествено!
Хора,не си купувайте сач!Той води до пристрастяване и е опасен за вашата фигура! ;)
Хора,не си купувайте сач!Той води до пристрастяване и е опасен за вашата фигура! ;)
- LauraPalmer
- Commoner
- Мнения: 31
- Регистриран: ср юни 18, 2008 2:53 pm
- Контакти:
Re: Ръководство на младия готвач
Ох, искам да ви кажа, че отивам в Англия с приятеля ми иииии събирам всякакви рецепти да не го умра от глад
Темата ми допада много. Доста неща попреписах. Та да не остана и аз по-назад, ще напиша една много лесна рецепта за дисертче. Не може и без такава 
Значи необходими са 1 пакет бисквити "Закуска"(тези големите обикновените), 2 чаени чаши пудра захар, 3 яйца, 1 ванилия, 1 пакетче пасло. Бисквитите се натрошават на много ситно, направо се стриват, всичко останало се добавя и се прави нещо като тесто. Всичко се омесва добре и се правят топки(малко по-малки от орех, абе като хапчици) После се овалват в пудра захар, орехи или кокосови стърготини. Не се пекът, не се пържат! Така се ядат.
Уникално вкусни са. Казват се "Снежни топки"


Значи необходими са 1 пакет бисквити "Закуска"(тези големите обикновените), 2 чаени чаши пудра захар, 3 яйца, 1 ванилия, 1 пакетче пасло. Бисквитите се натрошават на много ситно, направо се стриват, всичко останало се добавя и се прави нещо като тесто. Всичко се омесва добре и се правят топки(малко по-малки от орех, абе като хапчици) После се овалват в пудра захар, орехи или кокосови стърготини. Не се пекът, не се пържат! Така се ядат.

I'm one of the 4400!
- unheard lullaby
- An Imaginary Friend
- Мнения: 1043
- Регистриран: пон авг 22, 2005 10:33 pm
- Местоположение: under your bed
- Контакти:
Re: Ръководство на младия готвач
Предполагам, че се държат в хладилника, първо да се стегнат и после да не се развалят. Права ли съм?
Аз не обичам бисквити закуска, но предполагам,че ще стане с всякакви бисквити (смятам да пробвам какаови Еверест с парченца шоколад). Чувала съм подобна рецепта за сладък салам с тесто (не се прави на топчета, ами се завива във фолио и после се реже на парчета). Аз го правя по-трудоемко- мажа всяка бисквитка с масло и мармалад какъвто имам и ги лепя една за друга. После цялото го намазвам с масло и завивам във фолио. След 12 часа в хладилника е готово и се реже на филийки по диагонал. Пак е същият вкус, само е по-красиво, защото става раирано. Пробвала съм и с течен шоколад, но не става, защото пречи на маслото да размекне бисквитите.
Аз не обичам бисквити закуска, но предполагам,че ще стане с всякакви бисквити (смятам да пробвам какаови Еверест с парченца шоколад). Чувала съм подобна рецепта за сладък салам с тесто (не се прави на топчета, ами се завива във фолио и после се реже на парчета). Аз го правя по-трудоемко- мажа всяка бисквитка с масло и мармалад какъвто имам и ги лепя една за друга. После цялото го намазвам с масло и завивам във фолио. След 12 часа в хладилника е готово и се реже на филийки по диагонал. Пак е същият вкус, само е по-красиво, защото става раирано. Пробвала съм и с течен шоколад, но не става, защото пречи на маслото да размекне бисквитите.
- LauraPalmer
- Commoner
- Мнения: 31
- Регистриран: ср юни 18, 2008 2:53 pm
- Контакти:
Re: Ръководство на младия готвач
о, да, слагат се в хладилника разбира се ама не чак за 12 часа. Добре, че се сети да ме поправиш
ами да ти кажа, и аз не ги обичам много бисквитите "Закуска", ама след като завършиш вкуса им не се усеща от останалите неща, ама както си предпочиташ де. Пробвай и с други, само че ще се наложи да сложиш 2 пакетчета заради по-малкия грамаж. Айде ако до 10 дни някой ги направи да ми пише да знам как ви се струват ;)

I'm one of the 4400!
Re: Ръководство на младия готвач
Аз пък ви предлагам да си направите пудинг на Др. Йоткер, ако не сте. Уникално лесно се прави и е вкусно. Точно за 5-10минутки.
Само да добавя, че аз го правя с 1л.пр.мляко и с 2 пакетчета пудинг. 


Re: Ръководство на младия готвач
Да съживя малко темата с нещо вкусно. Един от малкото десерти които знам и мога да правя.
Бананов кекс с стафиди
трябват ви банани 3 бр.презрели,2 яйца,захар 1 чаена чаша,1/2 чаена чаша олио,орехи 1 чаена чаша смлени,брашно 1/2 чаена чаша,канела 2 ч.л. сода 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. стафиди 2 шепи.
Бананите се намачкват с прибор за картофи.След това добавяте захарта,олиото,смлените орехи и канелата,а брашното и набухвателите се слагат най-накрая. Всичко се разбърква добре и изсипва в намазнена и набрашнена тавичка. Пече се около 40 мин. в предварително загрята фурна.
За тези които обичат сладкото,сладкиша е бърз и лесен.

Бананов кекс с стафиди
трябват ви банани 3 бр.презрели,2 яйца,захар 1 чаена чаша,1/2 чаена чаша олио,орехи 1 чаена чаша смлени,брашно 1/2 чаена чаша,канела 2 ч.л. сода 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. стафиди 2 шепи.
Бананите се намачкват с прибор за картофи.След това добавяте захарта,олиото,смлените орехи и канелата,а брашното и набухвателите се слагат най-накрая. Всичко се разбърква добре и изсипва в намазнена и набрашнена тавичка. Пече се около 40 мин. в предварително загрята фурна.
За тези които обичат сладкото,сладкиша е бърз и лесен.

-
- Guardian Of The Beams
- Мнения: 2638
- Регистриран: чет май 29, 2008 2:38 pm
Re: Ръководство на младия готвач
Между другото, какво се прави с яйцата, щото си ги пропусналаgeishata написа:Да съживя малко темата с нещо вкусно. Един от малкото десерти които знам и мога да правя.![]()
Бананов кекс с стафиди
трябват ви банани 3 бр.презрели,2 яйца,захар 1 чаена чаша,1/2 чаена чаша олио,орехи 1 чаена чаша смлени,брашно 1/2 чаена чаша,канела 2 ч.л. сода 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. стафиди 2 шепи.
Бананите се намачкват с прибор за картофи.След това добавяте захарта,олиото,смлените орехи и канелата,а брашното и набухвателите се слагат най-накрая. Всичко се разбърква добре и изсипва в намазнена и набрашнена тавичка. Пече се около 40 мин. в предварително загрята фурна.
За тези които обичат сладкото,сладкиша е бърз и лесен.

Re: Ръководство на младия готвач
Яйцата се слагат заедно с захарта,олиото,орехите и канелата. 

- WhiteNoise
- Guardian Of The Beams
- Мнения: 3716
- Регистриран: пон авг 22, 2005 11:25 pm
- Местоположение: yellow submarine
Re: Ръководство на младия готвач
http://www.mandjorno.com/pulneni-domati ... yaica.html

получи се
е.. то какво има да не се получава
елементарно, за 23мин.

получи се
е.. то какво има да не се получава
елементарно, за 23мин.

I woke up this morning and i got myself a beer
The future's uncertain and the end is always near
-
- Dan-Tete
- Мнения: 739
- Регистриран: вт май 05, 2009 1:40 pm
- Местоположение: Велинград
Re: Ръководство на младия готвач

1. Вкусен шарен боб. Както знаете пътя към сърцето на мъжа(както и на дебалансирания куршум) минава през стомаха. Аз лично не познавам мъж, който да не обича боб. Но вкусния боб си има тайни и малко хора го правят добре. Та така...
- Накисвате за няколко часа(най-добре една нощ) 500гр. шарен боб(този на "Крина " е добър). След това го слагате да поври с една чаена лъжичка сода за хляб.(!) После изплаквате боба и го слагате в херметическа тенджера със студена вода.(първата вода със содата естествено се хвърла)
Приготвяте 1-2 нарязани моркова, 1 глава ситно нарязан лук, 2-3 скилидки чесън,2 сухи червени чушки или пресни, ситно нарязани(сухите се слагат цели). Тези красоти се бухват при боба заедно с 1-2 супени лъжици ронена чубрица. В херметическа тенджера се вари около 12-15 мин.(зависи от боба)
След като боба е сварен добавяте сол на вкус(винаги се соли вече сварен боб) и една супена лъжица(равна) сушена мащерка, един ситно нарязан пресен домат, или пък няколко лъжици консервирани домати. Оставяте да поври малко и добавяте една две пълни лъжици джоджен. Той се слага съвсем накрая, за да е по-осезаем аромата.
Махате от котлона.
Запържвате до златисто малка глава ситно нарязан лук. Добавяте препълнена лъжица брашно. Запържвате сместа внимателно да не прегори и съвсем на края добавяте 1 чаена лъжичка червен пипер. Задържате на котлона и бъркате, пак за кратко, за да не прегори пипера. Запръжката се изсипва в боба и още мъничко да поври, като разбърквате. Поръсвате с нарязан пресен магданоз. И...това е. Много е вкусно
По желание може да добавите предварително запечен на скаричка суджук или пък някаква наденица. Нарязвате на хапки и я слагате да поври заедно със запръжката.
Противоотрова https://cyberandpaper.com/produkt/%D0%B ... %B5%D0%B2/
-
- Dan-Tete
- Мнения: 739
- Регистриран: вт май 05, 2009 1:40 pm
- Местоположение: Велинград
Re: Ръководство на младия готвач

Картофите на Вейдър
Бърза и лесна рецепта. Белите и нарязвате(резени около 3-4 мм дебелина)картофи в зависимост колко ви е голяма тавата. Нарязвате много ситно една средно голяма глава лук. Смесвате го с картофите и хуваво разстилате и пълните тавата да около 1 пръст под ръба. Разтривате хубаво една шепа сушена мащерка и поръсвате. Може да добавите и половин чаена лъжичка куркума(не е задължително). Добавяте струйка олио и сол на вкус . Заливате с вода, колкота да покрие картофите. "Запечатвате"тавата с домакинско фолио. Слагате я в предварително загрята фурна (около 200градуса) Задушавате до омекване(т.е. да са почти готови картофите).
Изваждаге тавата и с лъжица оформяте кладенчета.(подреждате ги както ви харесва) Поръсвате в кладенчетата нарязана на кубчета шунка или колбас ако предпочитате. После отгоре на всяко кладенче чуквате яйце, като внимавате да не се разтече. Посолявате яйцето и ръсвате и малко червен пипер(само на яйцето). Връщате обратно във фурната и печете докато яйцето хубаво стегне и се зачерви. И готово.
Много върви с бира

Противоотрова https://cyberandpaper.com/produkt/%D0%B ... %B5%D0%B2/