Ръководство на младия готвач

Споделете болката и удоволствието си с нас

Moderator: Ka-tet of 19

peniuaiz
Ka-mai
Ka-mai
Posts: 176
Joined: Sun Oct 02, 2005 11:49 pm
Contact:

Post by peniuaiz » Tue Feb 07, 2006 11:02 am

КОЙ ядосва кака Аби??? ААААА, тука да не ви е детска градина? Е може ли тоооолкова па да сте лигави...погледнете се!Image Тц тц тц, ееех детска му работа.

User avatar
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Posts: 1111
Joined: Thu Aug 11, 2005 7:55 am
Location: Dolls City
Contact:

Post by Garraty47 » Tue Feb 07, 2006 12:38 pm

Abigel питах на тая смес колко яйца, щото нали се сещащ че с тая майоне3а и ако се прекали с яйцата и после :smt078
та да 3нам горе долу, колко да слагам. да не да стане мн вкусно и да са натръшкаме после ;)

peniuaiz наистина ако нямаш какво да кажеш по темата не пиши

User avatar
Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 866
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:12 pm

Post by Abigel » Tue Feb 07, 2006 2:24 pm

няма страшно...но по-добре по не повече от 2 яйца на човек.

Алекс, ако си решил да ме дразниш, направи го на друго място, не тук :lol:

peniuaiz
Ka-mai
Ka-mai
Posts: 176
Joined: Sun Oct 02, 2005 11:49 pm
Contact:

Post by peniuaiz » Tue Feb 07, 2006 2:28 pm

Abigel wrote:няма страшно...но по-добре по не повече от 2 яйца на човек.

Алекс, ако си решил да ме дразниш, направи го на друго място, не тук :lol:
:D Ето виждаш ли Сряда13, Аби е широко скроена и не се обижда...е малко може би :) ама като цяло си е пич ;)

J.S.
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 1538
Joined: Mon Oct 24, 2005 8:56 pm

Post by J.S. » Tue Feb 07, 2006 2:31 pm

peniuaiz,съжалявам че откраднах идеята ти ,но ми хареса и не можах да се въздържа...

User avatar
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Posts: 1111
Joined: Thu Aug 11, 2005 7:55 am
Location: Dolls City
Contact:

Post by Garraty47 » Tue Feb 07, 2006 3:28 pm

сега ако тръгнем да събираме рецепти от сайтове и торенти ...
целта на топика е друга - да се науча да готвя :D тук очаквам рецепти, които се приготвят бър3о и лесно, като същевременно "манджата" да не ми сртрува колкото 3апатата.

User avatar
Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 866
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:12 pm

Post by Abigel » Wed Feb 22, 2006 10:44 am

Гювечета

Това ядене е доста скъпичко принципно, но пък слагаш, каквото имаш( - както обичам да казвам- прави се от подръчни материали) и каквото обичаш и се готви лесно.
За целта трябва да имаш калени съдове- купички с чинийки.Както и спирт за горене(може и да ги правиш във фурна, но аз не съм пробвала този вариант, много труден ми се вижда ;) ).
Слагаш значи в купичката отдолу малко олио или зехтин, след това сирене(на бучки)-това е основното, без което не може гювечето, след това слагаш нарязана чушка, домат, гъби, маслини, кисели краставички, салам(всичко на ситно, на кубчета)-изобщо всичко, което имаш под ръка, също ако обичаш- лук, отгоре чукваш едно или две яйца(аз дори и кашкавал слагам, защото ми харесва как се разтопява на конци :lol: )...
в чинийката слагаш купичката и изсипваш в чинийката малко по-малко от една чашка(ракиена, сега не мога да ти кажа колко милилитра е, но от най-малките чашки за алкохол ;) )спирт за горене, похлупваш купичката с капачето и драсваш клечката.

Ефектът е много як, особено ако правиш това пред гости, вечер, можеш да загасиш лампата и да оставиш гювечетата да се готвят пред тях, на жив огън :idea:
Само внимавай, отдалечи ги едно от друго, и да няма нищо по масата или шкафа, което да се запали.
Огънят гори към 10-13мин и после можеш да се насладиш на резултата...
Между другото, дори една купичка много засища, защото има много продукти вътре, така че какво количество ще правиш, си зависи от тебе.
Еми надявам се да бях полезна на някого, освен на Уензди...Аз това ще готвя довечера, защото за друго ме мързи... :roll:
п.с. забравих-отгоре се поръсва чубрица, но преди яйцето, то трябва да е най-отгоре...

User avatar
Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 866
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:12 pm

Post by Abigel » Mon Apr 03, 2006 12:28 pm

ехооо ...темата вече не ви ли е интересна?да пиша ли нови неща в нея или не?

User avatar
unheard lullaby
An Imaginary Friend
An Imaginary Friend
Posts: 1043
Joined: Mon Aug 22, 2005 10:33 pm
Location: under your bed
Contact:

Post by unheard lullaby » Mon Apr 03, 2006 12:45 pm

Аз понеже правих пица вчера и се присетих. Ами..ПИЦААААААААААА :D
Взима се готово тесто от магазина , разстила се в тава и отгоре се пльоска всичко, което намериш в хладилника. Майтап. Аз лично задължително слагам доматено пюре най-отдолу, пресен домат на шайби ако имам, месо (кренвирши, саламче някво, луканчица, каквото има), грах, кисели краставички или маслини и мятам във фурната. Когато е почти готова, слагам настърган кашкавал и допичам.
Image

User avatar
Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 866
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:12 pm

Post by Abigel » Mon Apr 03, 2006 1:03 pm

за пишман-готвачите да добавя, вземете тестото по обяд и го оставете да се размрази добре, ако ще готвите пицата за вечеря. аз слагам и чубрица/ но под кашкавала, иначе ще изгори/...
тестото се разточва, ако имате точилка - ок, ако нямате, с каквото намерите за заместител :lol:
тавата се подмазва с олио, но малко...
пече се на загрята фурна...
става за около 40минути.
аз също си правя често!!!
п.с. вместо доматено пюре и кетчуп върши работа :roll:

User avatar
unheard lullaby
An Imaginary Friend
An Imaginary Friend
Posts: 1043
Joined: Mon Aug 22, 2005 10:33 pm
Location: under your bed
Contact:

Post by unheard lullaby » Mon Apr 03, 2006 1:23 pm

Забравих да кажа за олиото.
:gospoica: Аз тестото с ръце го разстилам. И го взимам размразено.
Image

User avatar
Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 866
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:12 pm

Post by Abigel » Mon Jun 05, 2006 6:19 pm

по повод на пицата, скоро си правих вегетарианска такава, като вместо салам, сложих тиквичка- настъргана такава. Много вкусно става, но имайте в предвид, че тя пуска малко повечко вода, да не ви наводни цялата пица, ако се престараете в количеството... :?
Не помня каква рецепта ви писахме с Гери, но
гъби, грах, царевица, лук,маслини, домати/пак малко, че също стават много течни/, тиквичка, ...става супер. Да не забравите отгоре да настържете и кашкавал, без него не може.
е- бон апети :p

User avatar
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Posts: 1111
Joined: Thu Aug 11, 2005 7:55 am
Location: Dolls City
Contact:

Re: Ръководство на младия готвач

Post by Garraty47 » Sat Jan 12, 2008 12:51 am

днеска правих пица, пак не стана перфектна, но имам напредък :lol:
после се сетих 3а та3и си темичка и гледам последните рецепти са 3а пица :D
я кажете сега какво да направя тея дни, така и така имам доволно много свободно време.
сигурно по-напред в темата съм го споменавал, но пак - рецептите да са бе3 гъби

User avatar
DiZZy
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 1291
Joined: Wed Aug 31, 2005 1:22 am
Location: Поляната с мармотите, Алпите
Contact:

Re: Ръководство на младия готвач

Post by DiZZy » Sat Jan 12, 2008 5:45 pm

Само заради филийките ти с кашкавал и сирене ще се омъжа за тебе някой ден хъхъхъ :smt003 Научи се да правиш негърчета най-накрая! :tooth

User avatar
Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 866
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:12 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Post by Abigel » Mon Jan 14, 2008 2:04 pm

Тези дни правих телешко варено. Много лесно се прави, за който има желание да се научи да готви и манджи.Все пак стомахчетата ви имат нужда и от това :lol:

Взема се телешкото,нарязва се и се вари в тенджера под налягане около час и нещо, слага се и малко сол.

След това в нормална тенджера се сипва малко вода, слага се малко олио и се задушават нарязани на едро лук и моркови.Следват картофи, домати(пак на едро), сол, бахар,дафинов лист, целина,самото месо(можете да добавите освен вода в тенджерата и от водата, в която е варено месото, защото е станала на бульон).С малко вегета става още по-добре.
А накрая се добавя магданоз.

Вари се, докато всичко се свари и омекне(зеленчуците), а бульона има вече добър вкус.

Хайде дерзайте, ако има смелчаци, които ще опитат, чакам отзиви :D


п.с. държа да отбележа, че аз мога да готвя сравнително малко неща и съм начинаеща домакиня. Телешкото беше от първите неща, които ме научиха да готвя :D

User avatar
Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 866
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:12 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Post by Abigel » Tue Jan 22, 2008 1:06 am

Хайде нещо лесно- не гарантирам, че е полезно, но се прави бързо и е вкусно.
Вземат се няколко гъби, махат им се пънчетата, измиват се добре, слага им се малко сол и кашкавал и се пускат в микровълновата за няколко минутки.Идеално ядене, става за броени минутки и се прави по-лесно от сандвич :D

User avatar
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Posts: 1111
Joined: Thu Aug 11, 2005 7:55 am
Location: Dolls City
Contact:

Re: Ръководство на младия готвач

Post by Garraty47 » Mon Apr 14, 2008 3:11 am

http://nojivilichka.wordpress.com
тука има някакви странни го3би
ако някой си хареса нещо и го сготви да се похвали :lol:

User avatar
Ylith
Dinh
Dinh
Posts: 404
Joined: Sat Dec 29, 2007 6:30 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Post by Ylith » Thu Jul 24, 2008 2:26 pm

Днес се сдобих със сач/голяма керамична плоча,която се слага на котлона и на нея се пекат разни неща/-резултат от шопинг терапията, която си прилагам напоследък. Та молбата ми е ако някой знае рецепта за сач, нека да сподели.
Сега се ровя из разни готварси сайтове и трябва да измисля какво да си сготвя довечера в новата придобивка, но още един съвет от вас няма да ми е излишен :)

User avatar
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Posts: 1111
Joined: Thu Aug 11, 2005 7:55 am
Location: Dolls City
Contact:

Re: Ръководство на младия готвач

Post by Garraty47 » Thu Jul 24, 2008 2:38 pm

преди седмица ядох мн добро свинско с 3еленчуци приготвено на сач
по края на сача редиш наря3ани на колелца тиквички, в средата - лик, чушки, моркови, гъби(а3 старателно ги ра3карах естествено) може и ра3ни други неща и отгоре върху това слагаш месото с ра3ните му подправки(месото не трябва да е мн дебело, 3а да се и3пече добре). само, че се слага във фурната, не на котлона
свинското спокойно се 3амества с пилешко, като може да се сложат и картофчета :D
чудесии стават на сач, мн добра придобивка :smt023

User avatar
Ylith
Dinh
Dinh
Posts: 404
Joined: Sat Dec 29, 2007 6:30 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Post by Ylith » Fri Jul 25, 2008 12:59 am

Направих го по твоята рецепта,Уензди. Само,че без тиквичките , свинското подмених с пилешко и понеже много обичам пушено топено сирене сложих достатъчно количество и от него. Мали как миришеше тази вкуснотия!А на вкус беше просто божествено!
Хора,не си купувайте сач!Той води до пристрастяване и е опасен за вашата фигура! ;)

Post Reply