Ръководство на младия готвач

Споделете болката и удоволствието си с нас

Moderator: Ka-tet of 19

User avatar
bruja
Follower of the Eld
Follower of the Eld
Posts: 121
Joined: Tue Mar 23, 2010 12:39 pm
Location: Guadalajara(España)

Re: Ръководство на младия готвач

Post by bruja » Thu Jan 26, 2012 4:06 pm

От мен един много лесен сладкиш с ябълки

125гр. масло
обикновени бисквити
4-5 ябълки
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
4 яйца
канела
В тавичка се разтопява маслото, върху него се нареждат бисквитите. Слагат се отгоре нарязаните ябълки и се поръсва с канела. Разбиват се яйцата, захарта и брашното и сместта се изсипва върху ябълките. Пече се на 180 градуса.
Всеки човек, подобно на луната има своя неосветена страна, която не показва на никого. Марк Твен

Sayuri
Ka-mai
Ka-mai
Posts: 230
Joined: Mon Jun 14, 2010 2:41 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Post by Sayuri » Thu Jan 26, 2012 5:35 pm

Това е наистина много приятен и лек сладкиш. Вкъщи го обичаме много,и често си го правим. :smile: А ето и от мен също нещо лесно и много вкусно:

350г.кашкавал
1/3 пакетче масло
3с.л.брашно
1ч.ч.прясно мляко
4 яйца
100гр.шунка
Яйцата се разбиват с прясното мляко и брашното,добавя се настъргания на едро кашкавал,шунката,нарязана на кубчета и всичко се разбърква. С половината масло се намазва тавата,сместа се изсипва и отгоре се слага останалото масло на малки парченца. Запича се на умерена фурна,предварително загрята до зачервяване.

User avatar
WhiteNoise
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 3703
Joined: Mon Aug 22, 2005 11:25 pm
Location: yellow submarine

Re:

Post by WhiteNoise » Tue Feb 21, 2012 8:18 pm

Abigel wrote:значи, зависи какво количество искаш да направиш. Примерно количество е
вземаш 2 кофички кисело мляко и ги разбъркваш добре с 2 майонези(Краси-Пловдив), добавяш чесън,ако обичаш(ако имаш пресичка за чесън, ще помогне. ако нямаш-на ситно го нарежи), добавяш сол и съвсем малко олио, магданоз накрая(ако обичаш), сваряваш няколко яйца (твърдо сварени) и после ги режеш на половинки и ги пускаш в тази смес..
нещо подобно и аз направих тия седмици, по рецепта на една колежка, която му вика Шмеркезе (което не знам дали е реална дума :ae: ), и става гениално! само че слагам лук (настърган), а не чесън, също пропускам киселото мляко, вместо него слагам извара и сирене :happy: черен и червен пипер, яйцата, майонезата и е адско!
--
Darth Vader, боб много обичам да правя, но на хората им писва от моя боб. иначе слагам 2 вида (червен и бял), слагам и царевица, лук, много люто, чушки и моркови (ако има, нали) и много подправки :happy: преди слагах и шунка, нарязана на кубчета. става мега добро...

колкото до грамажи и мерки изобщо - всичко е на око и вкус, не се занимавам да определям колко слагам от кое, и винаги си се получава.. освен веднъж, когато умрях от люто... но това е друга история..
Image
I woke up this morning and i got myself a beer
The future's uncertain and the end is always near

User avatar
WhiteNoise
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 3703
Joined: Mon Aug 22, 2005 11:25 pm
Location: yellow submarine

Re: Ръководство на младия готвач

Post by WhiteNoise » Tue Oct 09, 2012 4:08 pm

след невероятно успешната ми супа от боб и зеленчуци онзи ден (според експертното ми мнение),
днес реших, че ще пробвам с леща и зеленчуци, че даже и грах сложих, тя стана една...
ще разберем след малко дали е ядливо :happy:
Image
I woke up this morning and i got myself a beer
The future's uncertain and the end is always near

User avatar
Nothingness
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 2339
Joined: Mon Oct 30, 2006 9:12 pm
Location: софия
Contact:

Re: Ръководство на младия готвач

Post by Nothingness » Tue Jan 29, 2013 11:26 am

Хора, някой от вас интересувал ли се е от Храненето според Кръвната му група? :shades:

На мен лично ми стана много интересно и като се зачетох открих някои много интересни сходства описани като последствия от наяждане с храни, които не са подходящи за моята кръвна група :a010:
Oh, she’s beautiful
A little better than a man deserves
Oh, I’m not insane
Please tell me she won’t change…

User avatar
WhiteNoise
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 3703
Joined: Mon Aug 22, 2005 11:25 pm
Location: yellow submarine

Re: Ръководство на младия готвач

Post by WhiteNoise » Tue Aug 27, 2013 4:00 pm

Image

тиквички с яйца и сирене на фурна :happy:
аз добавих и кашкавал, а накрая и домат за разкош, чудесно постно нещо
прави се както и изглежда, само тиквоците се запарват във вряла вода за 3-4 мин,
а плънката е от яйца и сирене, печеш го с мн малко вода и го гледаш да не загори..
а ако някога ви се наложи, както на мен преди малко, ако нямате ренде за кашкавала - белачка ще ви свърши същата работа :ae:
Image
I woke up this morning and i got myself a beer
The future's uncertain and the end is always near

User avatar
deadface
Insorcist
Insorcist
Posts: 18436
Joined: Tue Jun 13, 2006 10:03 pm
Location: Inside your head

Re: Ръководство на младия готвач

Post by deadface » Fri Nov 22, 2013 7:50 am

Как да си направим Кивак :devil: :

Image
The question isn't so much WHAT Kivak is, but rather, how it's made. It is created by catching various seabirds, seasoning them with seal fat and burying them (usually inside of a seal) for up to three years! Keep in mind, this is an actual dish that people prepare and wait patiently to eat. Of course, it’s also potentially deadly because botulism is still a thing!

User avatar
deadface
Insorcist
Insorcist
Posts: 18436
Joined: Tue Jun 13, 2006 10:03 pm
Location: Inside your head

Re: Ръководство на младия готвач

Post by deadface » Wed Sep 17, 2014 2:52 am

Image

Darth Vader
Dan-Tete
Dan-Tete
Posts: 723
Joined: Tue May 05, 2009 1:40 pm
Location: Велинград

Re: Ръководство на младия готвач

Post by Darth Vader » Thu Dec 04, 2014 10:10 pm

:) Една хубава тиквена рецепта. Супичка, подходяща за сезона. Има много тиквоци неупотребени за Хелоуин... :D
Изберате си една хубава тиква, каквато можете да изядете. Тиквата се нарязва на парчета, обелени и изчистени от семките. Нарязвате и два, три моркова, глава лук и една, две червени чушки. Този разкош го бухвате в херметическа тенджера и наливате вода, но не прекалено много. Добавяте малко олио. Това нещо като заври, го варите 20-25 минути. После ако е останала много вода отсипвате по преценка. Пасирате, да стане една хубава гладка каша. Получава се една хубава крем супа. Добавяте сол на вкус и оставяте да поври. Добавяте една чаена лъжичка Къри.( това е важно)
Разбивате един яйчен жълтък с три, четири пълни супени лъжици кисело мляко. Внимателно изсипвате тази смес в крем супата като разбърквате. Правите го както се прави застройка. Още мъничко да поври и е готово.
Важно:
Разливате в купички и добавяте натрошено сирене. Без сирене на мен не ми харесва особено. Но със сирене е страхотно.
Добавяте си едро натрошени брускети по ваш избор вместо крутони. Става уникално.
Аз толкова харесвам тази супа, че спокойно мога да изям поломин тенджера на едно ядене... :tooth:
Върви с бира.

Post Reply