Ръководство на младия готвач

Споделете болката и удоволствието си с нас

Модератор: Ka-tet of 19

Потребителски аватар
unheard lullaby
An Imaginary Friend
An Imaginary Friend
Мнения: 1043
Регистриран: пон авг 22, 2005 10:33 pm
Местоположение: under your bed
Контакти:

Мнение от unheard lullaby » пон апр 03, 2006 1:23 pm

Забравих да кажа за олиото.
:gospoica: Аз тестото с ръце го разстилам. И го взимам размразено.
Изображение

Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Мнения: 868
Регистриран: нед авг 21, 2005 3:12 pm

Мнение от Abigel » пон юни 05, 2006 6:19 pm

по повод на пицата, скоро си правих вегетарианска такава, като вместо салам, сложих тиквичка- настъргана такава. Много вкусно става, но имайте в предвид, че тя пуска малко повечко вода, да не ви наводни цялата пица, ако се престараете в количеството... :?
Не помня каква рецепта ви писахме с Гери, но
гъби, грах, царевица, лук,маслини, домати/пак малко, че също стават много течни/, тиквичка, ...става супер. Да не забравите отгоре да настържете и кашкавал, без него не може.
е- бон апети :p

Потребителски аватар
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Мнения: 1111
Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
Местоположение: Dolls City
Контакти:

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Garraty47 » съб яну 12, 2008 12:51 am

днеска правих пица, пак не стана перфектна, но имам напредък :lol:
после се сетих 3а та3и си темичка и гледам последните рецепти са 3а пица :D
я кажете сега какво да направя тея дни, така и така имам доволно много свободно време.
сигурно по-напред в темата съм го споменавал, но пак - рецептите да са бе3 гъби

Потребителски аватар
DiZZy
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Мнения: 1291
Регистриран: ср авг 31, 2005 1:22 am
Местоположение: Поляната с мармотите, Алпите
Контакти:

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от DiZZy » съб яну 12, 2008 5:45 pm

Само заради филийките ти с кашкавал и сирене ще се омъжа за тебе някой ден хъхъхъ :smt003 Научи се да правиш негърчета най-накрая! :tooth

Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Мнения: 868
Регистриран: нед авг 21, 2005 3:12 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Abigel » пон яну 14, 2008 2:04 pm

Тези дни правих телешко варено. Много лесно се прави, за който има желание да се научи да готви и манджи.Все пак стомахчетата ви имат нужда и от това :lol:

Взема се телешкото,нарязва се и се вари в тенджера под налягане около час и нещо, слага се и малко сол.

След това в нормална тенджера се сипва малко вода, слага се малко олио и се задушават нарязани на едро лук и моркови.Следват картофи, домати(пак на едро), сол, бахар,дафинов лист, целина,самото месо(можете да добавите освен вода в тенджерата и от водата, в която е варено месото, защото е станала на бульон).С малко вегета става още по-добре.
А накрая се добавя магданоз.

Вари се, докато всичко се свари и омекне(зеленчуците), а бульона има вече добър вкус.

Хайде дерзайте, ако има смелчаци, които ще опитат, чакам отзиви :D


п.с. държа да отбележа, че аз мога да готвя сравнително малко неща и съм начинаеща домакиня. Телешкото беше от първите неща, които ме научиха да готвя :D

Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Мнения: 868
Регистриран: нед авг 21, 2005 3:12 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Abigel » вт яну 22, 2008 1:06 am

Хайде нещо лесно- не гарантирам, че е полезно, но се прави бързо и е вкусно.
Вземат се няколко гъби, махат им се пънчетата, измиват се добре, слага им се малко сол и кашкавал и се пускат в микровълновата за няколко минутки.Идеално ядене, става за броени минутки и се прави по-лесно от сандвич :D

Потребителски аватар
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Мнения: 1111
Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
Местоположение: Dolls City
Контакти:

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Garraty47 » пон апр 14, 2008 3:11 am

http://nojivilichka.wordpress.com
тука има някакви странни го3би
ако някой си хареса нещо и го сготви да се похвали :lol:

Потребителски аватар
Ylith
Dinh
Dinh
Мнения: 404
Регистриран: съб дек 29, 2007 6:30 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Ylith » чет юли 24, 2008 2:26 pm

Днес се сдобих със сач/голяма керамична плоча,която се слага на котлона и на нея се пекат разни неща/-резултат от шопинг терапията, която си прилагам напоследък. Та молбата ми е ако някой знае рецепта за сач, нека да сподели.
Сега се ровя из разни готварси сайтове и трябва да измисля какво да си сготвя довечера в новата придобивка, но още един съвет от вас няма да ми е излишен :)

Потребителски аватар
Garraty47
D.E.A.D. Doll
D.E.A.D. Doll
Мнения: 1111
Регистриран: чет авг 11, 2005 7:55 am
Местоположение: Dolls City
Контакти:

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Garraty47 » чет юли 24, 2008 2:38 pm

преди седмица ядох мн добро свинско с 3еленчуци приготвено на сач
по края на сача редиш наря3ани на колелца тиквички, в средата - лик, чушки, моркови, гъби(а3 старателно ги ра3карах естествено) може и ра3ни други неща и отгоре върху това слагаш месото с ра3ните му подправки(месото не трябва да е мн дебело, 3а да се и3пече добре). само, че се слага във фурната, не на котлона
свинското спокойно се 3амества с пилешко, като може да се сложат и картофчета :D
чудесии стават на сач, мн добра придобивка :smt023

Потребителски аватар
Ylith
Dinh
Dinh
Мнения: 404
Регистриран: съб дек 29, 2007 6:30 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Ylith » пет юли 25, 2008 12:59 am

Направих го по твоята рецепта,Уензди. Само,че без тиквичките , свинското подмених с пилешко и понеже много обичам пушено топено сирене сложих достатъчно количество и от него. Мали как миришеше тази вкуснотия!А на вкус беше просто божествено!
Хора,не си купувайте сач!Той води до пристрастяване и е опасен за вашата фигура! ;)

Потребителски аватар
LauraPalmer
Commoner
Commoner
Мнения: 31
Регистриран: ср юни 18, 2008 2:53 pm
Контакти:

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от LauraPalmer » пет юли 25, 2008 12:02 pm

Ох, искам да ви кажа, че отивам в Англия с приятеля ми иииии събирам всякакви рецепти да не го умра от глад :) Темата ми допада много. Доста неща попреписах. Та да не остана и аз по-назад, ще напиша една много лесна рецепта за дисертче. Не може и без такава :)
Значи необходими са 1 пакет бисквити "Закуска"(тези големите обикновените), 2 чаени чаши пудра захар, 3 яйца, 1 ванилия, 1 пакетче пасло. Бисквитите се натрошават на много ситно, направо се стриват, всичко останало се добавя и се прави нещо като тесто. Всичко се омесва добре и се правят топки(малко по-малки от орех, абе като хапчици) После се овалват в пудра захар, орехи или кокосови стърготини. Не се пекът, не се пържат! Така се ядат. :) Уникално вкусни са. Казват се "Снежни топки"
I'm one of the 4400!

Потребителски аватар
unheard lullaby
An Imaginary Friend
An Imaginary Friend
Мнения: 1043
Регистриран: пон авг 22, 2005 10:33 pm
Местоположение: under your bed
Контакти:

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от unheard lullaby » пет юли 25, 2008 12:47 pm

Предполагам, че се държат в хладилника, първо да се стегнат и после да не се развалят. Права ли съм?
Аз не обичам бисквити закуска, но предполагам,че ще стане с всякакви бисквити (смятам да пробвам какаови Еверест с парченца шоколад). Чувала съм подобна рецепта за сладък салам с тесто (не се прави на топчета, ами се завива във фолио и после се реже на парчета). Аз го правя по-трудоемко- мажа всяка бисквитка с масло и мармалад какъвто имам и ги лепя една за друга. После цялото го намазвам с масло и завивам във фолио. След 12 часа в хладилника е готово и се реже на филийки по диагонал. Пак е същият вкус, само е по-красиво, защото става раирано. Пробвала съм и с течен шоколад, но не става, защото пречи на маслото да размекне бисквитите.
Изображение

Потребителски аватар
LauraPalmer
Commoner
Commoner
Мнения: 31
Регистриран: ср юни 18, 2008 2:53 pm
Контакти:

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от LauraPalmer » пет юли 25, 2008 1:34 pm

о, да, слагат се в хладилника разбира се ама не чак за 12 часа. Добре, че се сети да ме поправиш :) ами да ти кажа, и аз не ги обичам много бисквитите "Закуска", ама след като завършиш вкуса им не се усеща от останалите неща, ама както си предпочиташ де. Пробвай и с други, само че ще се наложи да сложиш 2 пакетчета заради по-малкия грамаж. Айде ако до 10 дни някой ги направи да ми пише да знам как ви се струват ;)
I'm one of the 4400!

Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Мнения: 868
Регистриран: нед авг 21, 2005 3:12 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Abigel » чет фев 05, 2009 10:37 pm

Аз пък ви предлагам да си направите пудинг на Др. Йоткер, ако не сте. Уникално лесно се прави и е вкусно. Точно за 5-10минутки. :ae: Само да добавя, че аз го правя с 1л.пр.мляко и с 2 пакетчета пудинг. :smile:

Sayuri
Ka-mai
Ka-mai
Мнения: 230
Регистриран: пон юни 14, 2010 2:41 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Sayuri » вт юли 05, 2011 8:20 pm

Да съживя малко темата с нещо вкусно. Един от малкото десерти които знам и мога да правя. :wink:
Бананов кекс с стафиди
трябват ви банани 3 бр.презрели,2 яйца,захар 1 чаена чаша,1/2 чаена чаша олио,орехи 1 чаена чаша смлени,брашно 1/2 чаена чаша,канела 2 ч.л. сода 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. стафиди 2 шепи.
Бананите се намачкват с прибор за картофи.След това добавяте захарта,олиото,смлените орехи и канелата,а брашното и набухвателите се слагат най-накрая. Всичко се разбърква добре и изсипва в намазнена и набрашнена тавичка. Пече се около 40 мин. в предварително загрята фурна.
За тези които обичат сладкото,сладкиша е бърз и лесен. :smile:

West of Hell
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Мнения: 2638
Регистриран: чет май 29, 2008 2:38 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от West of Hell » вт юли 05, 2011 8:52 pm

geishata написа:Да съживя малко темата с нещо вкусно. Един от малкото десерти които знам и мога да правя. :wink:
Бананов кекс с стафиди
трябват ви банани 3 бр.презрели,2 яйца,захар 1 чаена чаша,1/2 чаена чаша олио,орехи 1 чаена чаша смлени,брашно 1/2 чаена чаша,канела 2 ч.л. сода 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. стафиди 2 шепи.
Бананите се намачкват с прибор за картофи.След това добавяте захарта,олиото,смлените орехи и канелата,а брашното и набухвателите се слагат най-накрая. Всичко се разбърква добре и изсипва в намазнена и набрашнена тавичка. Пече се около 40 мин. в предварително загрята фурна.
За тези които обичат сладкото,сладкиша е бърз и лесен. :smile:
Между другото, какво се прави с яйцата, щото си ги пропуснала :question:
На Download 2016 bundinhas

http://www.youtube.com/watch?v=yMlKlH7DYe8

Sayuri
Ka-mai
Ka-mai
Мнения: 230
Регистриран: пон юни 14, 2010 2:41 pm

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Sayuri » вт юли 05, 2011 9:00 pm

Яйцата се слагат заедно с захарта,олиото,орехите и канелата. :smile:

Потребителски аватар
WhiteNoise
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Мнения: 3712
Регистриран: пон авг 22, 2005 11:25 pm
Местоположение: yellow submarine

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от WhiteNoise » пон дек 26, 2011 10:24 am

http://www.mandjorno.com/pulneni-domati ... yaica.html

Изображение

получи се
е.. то какво има да не се получава
елементарно, за 23мин.
Изображение
I woke up this morning and i got myself a beer
The future's uncertain and the end is always near

Darth Vader
Dan-Tete
Dan-Tete
Мнения: 729
Регистриран: вт май 05, 2009 1:40 pm
Местоположение: Велинград

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Darth Vader » ср яну 11, 2012 12:50 pm

:) Ще пусна в тази хубава тема две простички, но много вкусни рецепти.
1. Вкусен шарен боб. Както знаете пътя към сърцето на мъжа(както и на дебалансирания куршум) минава през стомаха. Аз лично не познавам мъж, който да не обича боб. Но вкусния боб си има тайни и малко хора го правят добре. Та така...
- Накисвате за няколко часа(най-добре една нощ) 500гр. шарен боб(този на "Крина " е добър). След това го слагате да поври с една чаена лъжичка сода за хляб.(!) После изплаквате боба и го слагате в херметическа тенджера със студена вода.(първата вода със содата естествено се хвърла)
Приготвяте 1-2 нарязани моркова, 1 глава ситно нарязан лук, 2-3 скилидки чесън,2 сухи червени чушки или пресни, ситно нарязани(сухите се слагат цели). Тези красоти се бухват при боба заедно с 1-2 супени лъжици ронена чубрица. В херметическа тенджера се вари около 12-15 мин.(зависи от боба)
След като боба е сварен добавяте сол на вкус(винаги се соли вече сварен боб) и една супена лъжица(равна) сушена мащерка, един ситно нарязан пресен домат, или пък няколко лъжици консервирани домати. Оставяте да поври малко и добавяте една две пълни лъжици джоджен. Той се слага съвсем накрая, за да е по-осезаем аромата.
Махате от котлона.
Запържвате до златисто малка глава ситно нарязан лук. Добавяте препълнена лъжица брашно. Запържвате сместа внимателно да не прегори и съвсем на края добавяте 1 чаена лъжичка червен пипер. Задържате на котлона и бъркате, пак за кратко, за да не прегори пипера. Запръжката се изсипва в боба и още мъничко да поври, като разбърквате. Поръсвате с нарязан пресен магданоз. И...това е. Много е вкусно
По желание може да добавите предварително запечен на скаричка суджук или пък някаква наденица. Нарязвате на хапки и я слагате да поври заедно със запръжката.

Darth Vader
Dan-Tete
Dan-Tete
Мнения: 729
Регистриран: вт май 05, 2009 1:40 pm
Местоположение: Велинград

Re: Ръководство на младия готвач

Мнение от Darth Vader » ср яну 11, 2012 1:50 pm

:) Втората рецепта сам я измислих.
Картофите на Вейдър
Бърза и лесна рецепта. Белите и нарязвате(резени около 3-4 мм дебелина)картофи в зависимост колко ви е голяма тавата. Нарязвате много ситно една средно голяма глава лук. Смесвате го с картофите и хуваво разстилате и пълните тавата да около 1 пръст под ръба. Разтривате хубаво една шепа сушена мащерка и поръсвате. Може да добавите и половин чаена лъжичка куркума(не е задължително). Добавяте струйка олио и сол на вкус . Заливате с вода, колкота да покрие картофите. "Запечатвате"тавата с домакинско фолио. Слагате я в предварително загрята фурна (около 200градуса) Задушавате до омекване(т.е. да са почти готови картофите).
Изваждаге тавата и с лъжица оформяте кладенчета.(подреждате ги както ви харесва) Поръсвате в кладенчетата нарязана на кубчета шунка или колбас ако предпочитате. После отгоре на всяко кладенче чуквате яйце, като внимавате да не се разтече. Посолявате яйцето и ръсвате и малко червен пипер(само на яйцето). Връщате обратно във фурната и печете докато яйцето хубаво стегне и се зачерви. И готово.
Много върви с бира :)

Отговори