Коя книга си купихте последно ?

Напишете мнението си за прочетеното

Модератор: Ka-tet of 19

Отговори
Потребителски аватар
LastHope
Ka-mai
Ka-mai
Регистриран: нед ное 13, 2011 12:55 pm

Re: Коя книга си купихте последно ?

Мнение от LastHope » пет дек 29, 2017 3:47 pm

Кървави книги 5 т.
После ще пишем в темата. :)

Ich_Will_
Breaker
Breaker
Регистриран: вт сеп 17, 2013 12:46 pm

Мнение от Ich_Will_ » чет яну 04, 2018 12:36 am

Изображение

Никога не ми се е налагало да държа толкова тежка книга(866 страници голям формат с твърди корици), но всяко нещо си има пръв път. Да му мисля, когато дойде време да я чета.
Изображение

Darth Vader
Dan-Tete
Dan-Tete
Регистриран: вт май 05, 2009 1:40 pm

Мнение от Darth Vader » вт мар 13, 2018 12:38 pm

:wink: Рецепта за кошмари.

Ich_Will_
Breaker
Breaker

Мнение от Ich_Will_ » вт мар 13, 2018 11:28 pm

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

Потребителски аватар
delphipro
Follower of the Eld
Follower of the Eld
Регистриран: пет дек 27, 2013 6:07 pm

Мнение от delphipro » съб мар 17, 2018 4:16 pm

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Ich_Will_
Breaker
Breaker

Мнение от Ich_Will_ » нед мар 18, 2018 2:35 pm

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение :whistle: :whistle:
Изображение

Потребителски аватар
Key
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: нед ное 24, 2013 6:25 pm

Мнение от Key » пет мар 23, 2018 9:53 pm

„Великият бог Пан“ на Артър Макън.

Книжлето е бая скъпо за една новела.
Изпълнението,страхотно!!!

Изображение

Потребителски аватар
Key
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams

Мнение от Key » ср мар 28, 2018 8:28 pm

Ето тази на Ричарт Леймън.То и състоянието е такова,но става,като за 4 лева......

Изображение

Потребителски аватар
PostMortem
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: нед авг 23, 2009 10:30 pm

Мнение от PostMortem » ср мар 28, 2018 8:30 pm

Присъединих се и аз днес към елитния клуб на притежаващите "Рецепта за комшари" на Иван Атанасов.

После ще дам мнение.
Угасват в миг факли, свещи и лампади.
И ето над жалкия гърчещ се рой
със полъх на саван завесата пада
сред вопли, скимтене, вой...
И ангелски сонм отлетява далеко
и с плач възвестява небесний покой,
че тази пиеса се казва " Човекът ",
а червеят - нейни герой !

Потребителски аватар
dancho_stavrev
Dinh
Dinh
Регистриран: съб апр 13, 2013 6:11 pm

Мнение от dancho_stavrev » чет мар 29, 2018 12:02 am

Драконови зъби и Сфера на Майкъл Крайтън. И Великият бог Пан на Артър Макън. :happy:

Потребителски аватар
Vorpax
Commoner
Commoner
Регистриран: съб мар 24, 2018 11:42 pm

Мнение от Vorpax » чет мар 29, 2018 8:53 pm

Тези:

Изображение
Изображение
Faith in Chaos

Потребителски аватар
Key
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams

Мнение от Key » чет мар 29, 2018 9:36 pm

Яко ще се чете Кинг, само така!

Потребителски аватар
Key
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams

Мнение от Key » чет мар 29, 2018 10:41 pm

На практика си си взел двете му най силни книги,"То" и "Сблъсък"!

Потребителски аватар
Vorpax
Commoner
Commoner

Мнение от Vorpax » чет мар 29, 2018 10:53 pm

Key написа: На практика си си взел двете му най силни книги,"То" и "Сблъсък"!
Мерси, тепърва навлизам в света на Стивън Кинг и съм меко казано погълнат от "магията" му.
Преди да си ги взема направих едно сериозно проучване/четене/класации и прочие защото той има хиляда книги damn.. ааа бюджета ми е ограничен за книги в момента...

Въпреки че личния вкус е субективно понятие.. ти кои други книги би ми препоръчал от библиографията на Кинг?
Faith in Chaos

Потребителски аватар
Key
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams

Мнение от Key » чет мар 29, 2018 11:26 pm

Да не започвам да изброявам,че са много,поне 20 любими(ако не и повече).За това ще ти кажа само това,всичко от 80-та(и малко преди това) до 90-та година от миналият век!Разбира се има страхотни книги и след това,но най-много са през този период.

Потребителски аватар
Vorpax
Commoner
Commoner

Мнение от Vorpax » чет мар 29, 2018 11:37 pm

Key написа:Да не започвам да изброявам,че са много,поне 20 любими(ако не и повече).За това ще ти кажа само това,всичко от 80-та(и малко преди това) до 90-та година от миналият век!Разбира се има страхотни книги и след това,но най-много са през този период.
От тези периоди които казваш съм се спрял на... The Long Walk, Firestarter, Pet Sematary, The Tommyknockers ( обаче за нея се чудя понеже страшно много хейт има по нейн адрес в интернет и като цяло мненията са разделени, ако не се лъжа дори и самият Кинг казва, че му е една от най-слабите книги понеже в него период бил яко на кокаин и алкохол хаха, но пък други казват че е една от най-добрите му..)
Faith in Chaos

Потребителски аватар
Key
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams

Мнение от Key » пет мар 30, 2018 9:11 pm

Така,доста се оляхме в тази тема,ето какво мисля.
Гробущето,задължителна!!!
Томичукалата е много добра(поне за мен) но не е сред най-добрите му.Другите две не са кой знае какво.
Препоръки(мои лични,все пак всеки си има вкус и не гарантирам........)
Кристин,Неизживени спомени,Особени сезони,Мизари,Нощна смяна,Мъглата,Гробище за домашни любимци.То и Сблъсък вече си ги взел (може би най-добрите му).

Ich_Will_
Breaker
Breaker

Мнение от Ich_Will_ » пет мар 30, 2018 11:15 pm

Да покоментирам и аз:
Мъртвата зона - първият ми сблъсък със Стивън Кинг. Заех я от роднина да я чета без никакви очаквания. Книгата много ми хареса, поддържаше ми интереса през цялото време, а накрая и ме натъжи. По едно време беше ми въздействала така, че я оставих временно и прочетох един трилър преди да се върна на нея.
Сияние - това е фаворитът ми и до ден днешен. До такава степен ми въздейства, че дълго време не можах да довърша всяка започната от мен книга, включително две на Краля.
То - за тази книга се изписа толкова много, че каквото и да кажа, няма да е новост. Но все пак да знаеш, че няма нито една излишна страница и всяка една от тях си е на мястото.
Дума Ки - Това си остава моят фаворит от книгите на Краял след 2000 година. Страниците вървят с такава лекота, че не ги усещаш изобщо.
22 ноември 1963 - Темите, които засяга този роман, хич не са ми по вкуса, но Кинг го е написал така, че не изпитах и за миг досада. Подобно на "Дума Ки", страниците не се усещат и е изключително удоволствие да се чете.
Дългата разходка - страхотна антиутопия, която ми подейства като балсам след първия прочит на "Играта на Джералд". Докато я четях, си представях как участвам в това състезание рамо до рамо с останалите участници.
Гробище за домашни любимци - една от малкото книги, които не ми хареса(шок). Сама по себе си историята е интересна, изпълнена е с напрежение и обрати, но не можах да почувствам нито един герой близък и не можа да ми въздейства.

Към препоръките на Key добавям "Бягащият човек", "Сърца в Атлантида", "Огън", "Страшни сънища за продан"(сборник в два тома е, втората част е по-силна от първата), както и "Играта на Джералд" и "Долорес Клейборн" да се четат една след друга. Срам, не срам, не съм чела "Сблъсък" и "Сейлъм'с Лот" :blush3: Мненията за "Капан за сънища", "Томичукалата" и "Възкресяване" са доста противоречиви, мисля третата да ми е следващата среща с Кинг да видя в кой лагер ще се присъединя.
Аз също чакам тези дни да пристигнат книги на Кинг, три на брой - Черният дом, Трите карти и Доктор Сън. Преди да прочета първата, трябва да издиря "Талисманът" и нея да свърша, което ще е доста трудна работа. В една книжарница в моя град последният път беше останала една бройка от последното издание, дано някой не я е сграбчил. Втората я чакам с нетърпение, за да си продължа с поредицата "Тъмната кула", а третата ще я чета след време с нагласата да не я сравнявам със "Сияние".
Изображение

Потребителски аватар
Vorpax
Commoner
Commoner

Мнение от Vorpax » съб мар 31, 2018 12:38 am

Ich_Will_ написа:Да покоментирам и аз:
Мъртвата зона - първият ми сблъсък със Стивън Кинг. Заех я от роднина да я чета без никакви очаквания. Книгата много ми хареса, поддържаше ми интереса през цялото време, а накрая и ме натъжи. По едно време беше ми въздействала така, че я оставих временно и прочетох един трилър преди да се върна на нея.
Сияние - това е фаворитът ми и до ден днешен. До такава степен ми въздейства, че дълго време не можах да довърша всяка започната от мен книга, включително две на Краля.
То - за тази книга се изписа толкова много, че каквото и да кажа, няма да е новост. Но все пак да знаеш, че няма нито една излишна страница и всяка една от тях си е на мястото.
Дума Ки - Това си остава моят фаворит от книгите на Краял след 2000 година. Страниците вървят с такава лекота, че не ги усещаш изобщо.
22 ноември 1963 - Темите, които засяга този роман, хич не са ми по вкуса, но Кинг го е написал така, че не изпитах и за миг досада. Подобно на "Дума Ки", страниците не се усещат и е изключително удоволствие да се чете.
Дългата разходка - страхотна антиутопия, която ми подейства като балсам след първия прочит на "Играта на Джералд". Докато я четях, си представях как участвам в това състезание рамо до рамо с останалите участници.
Гробище за домашни любимци - една от малкото книги, които не ми хареса(шок). Сама по себе си историята е интересна, изпълнена е с напрежение и обрати, но не можах да почувствам нито един герой близък и не можа да ми въздейства.

Към препоръките на Key добавям "Бягащият човек", "Сърца в Атлантида", "Огън", "Страшни сънища за продан"(сборник в два тома е, втората част е по-силна от първата), както и "Играта на Джералд" и "Долорес Клейборн" да се четат една след друга. Срам, не срам, не съм чела "Сблъсък" и "Сейлъм'с Лот" :blush3: Мненията за "Капан за сънища", "Томичукалата" и "Възкресяване" са доста противоречиви, мисля третата да ми е следващата среща с Кинг да видя в кой лагер ще се присъединя.
Аз също чакам тези дни да пристигнат книги на Кинг, три на брой - Черният дом, Трите карти и Доктор Сън. Преди да прочета първата, трябва да издиря "Талисманът" и нея да свърша, което ще е доста трудна работа. В една книжарница в моя град последният път беше останала една бройка от последното издание, дано някой не я е сграбчил. Втората я чакам с нетърпение, за да си продължа с поредицата "Тъмната кула", а третата ще я чета след време с нагласата да не я сравнявам със "Сияние".
Информативно и ясно, мерси!

Сияние, Дума Ки, То, 11/22/63, Мъртвата зона (Прочетена) ги имам и чакат да бъдат прочетени. Дългата разходка съм я набелязъл (още я нямам и мисля, че ще е една от следващите които ще си купя) навсякаде я хвалят като най-добрата на Ричард Бакман и в класациите Кинг които съм чел винаги е в топ 10

За Играта на Джералд, голямо търсене падна по книжарницте (включително и онлайн такива) явно навсякъде е изчерпана.. но я намерих в някъв забутан сайт като последна бройка и утре ми пристига!

На Възкресяване съм почти накрая (за 2 дена стигнах до там) и смело мога да кажа че си заслужава от дотук прочетеното! Много ми е интересно защото книгата проследява живота на героите от деца до възрастни и как поредица-от-събития и ключови моменти промянат тяхните "съдби" плюс в голяма част е вързана и с музика(рок/метъл) и аз като човек, който обичам метъл музиката т'ва много ми харесва. Въпросът, който повдига "Трябва ли да си играем на господ с необясними за нас явления и сили?" Науката срещу религията и т.н. Цялата концепция за "Тайното електричество" също е интригуващата и нашия човек (the mad scientist), който се е отказал от религията и си играе на господ с науката до така го усвоявя че счупва времето и пространствово и отваря портал към друго измерение.

Мерси и на двамата за препоръките! :)
Faith in Chaos

Потребителски аватар
Key
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams

Мнение от Key » съб мар 31, 2018 5:16 pm

Само да уточня,моите предложения са само за книги от 80-те години(и малко преди).Не съм изброявал такива след 1990 година,не са никак малко!
И да пропуснал съм "Дългата разходка",как съм могъл :),една от най-добрите!Сигурно има и други пропуски ама........

Отговори