Ф. Пол Уилсън

Напишете мнението си за прочетеното

Модератор: Ka-tet of 19

Потребителски аватар
Vokial
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Мнения: 1132
Регистриран: вт апр 24, 2007 9:18 pm

Re: Ф. Пол Уилсън

Мнение от Vokial » вт авг 19, 2014 2:59 pm

Голям кеф ще е някой да издаде един голям тюфлек с разкази за Майсторчето. Ама не роман, разказчета - много малки историйки.

Потребителски аватар
killswitch
Devar-Toi
Devar-Toi
Мнения: 129
Регистриран: вт юли 16, 2013 5:52 pm

Re: Ф. Пол Уилсън

Мнение от killswitch » пон сеп 08, 2014 5:57 pm

Крепостта " The Keep " e много добра книга, ама тая любовна история къде я измисли мистър Уилсън незнам . Страшно не на място , отнема страшно много от темпото на историята . Да не говорим колко инфантилно е представена и описана .

Потребителски аватар
nicksson
Childe
Childe
Мнения: 41
Регистриран: пон дек 30, 2013 10:17 am

Re: Ф. Пол Уилсън

Мнение от nicksson » ср яну 07, 2015 2:15 pm

Впечатленията ми от някои от книгите от поредицата за Майстор Джак (книги 5,6,7,8,9,10).

http://kosta-sivov.blogspot.com/2015/01 ... 7-8-9.html

Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist
Мнения: 18906
Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm
Местоположение: Inside your head

Re: Ф. Пол Уилсън

Мнение от deadface » вт юни 27, 2017 4:02 am

Изображение
"Петата хармония" от Ф. Пол Уилсън
https://www.helikon.bg/books/56/-%D0%9F ... 07897.html

Уил Бърли е упорит в работата си лекар интернист, напълно посветен на здравето и благосъстоянието на своите пациенти, категоречен и компетентен в поставянето на диагнози, стараещ се да не накърнява свободата на волята им. Но когато самият той е диагностициран с рак на гърлото, просто не може да понесе идеята за това, което му предстои – постоянно облъчване с масивна радиация и радикална хирургия, които ще го оставят обезобразен завинаги, без гаранция, че ще се отърве от тумора.
Уил съвсем не мисли да се самоубива, по-скоро е решен да пътува… с все тумора – и да отиде до всички онези места, които постоянно е отлагал да посети, докато си е мислел, че има още много време пред себе си. И той съветва приятеля си: „Наслаждавай се на живота сега, Дейв. Прави нещата, които искаш да правиш, сега. Не ги отлагай за по-късно... понякога се оказва, че „по-късно“ няма“. Все пак се вслушва в съвета на свой бивш пациент – да посети мистериозен лечител, загадъчна и красива жена на име Мая, която твърди, че може да му помогне, но само ако той се отвори напълно за нея и хармонията на света около себе си.
За да намери тази хармония, Мая настоява Уил да я последва в Мезоамерика – страната на маите, там, където е нейният народ, в търсенето на това, което тя нарича Петата хармония. Уил е съгласен, но тайно взима със себе си това, което той нарича "Комплектът Кеворкян", който да му осигури бърз край, в случай че неконтролируемото разпространение на тумора вземе превес. Мая също има своите тайни и докато Уил ги разкрива една по една, започва да се страхува, че може би е допуснал ужасна грешка.
Изображение

Потребителски аватар
dancho_stavrev
Dinh
Dinh
Мнения: 368
Регистриран: съб апр 13, 2013 6:11 pm
Местоположение: Ямбол

Re: Ф. Пол Уилсън

Мнение от dancho_stavrev » пет апр 19, 2019 3:21 pm

Ония ден се сдобих с читава бройка на Боровата пустош. Хора, не се бях зачитал в толкова добри произведения от един автор на едно място, може би от времето на Отвъд стената на съня на Лъвкрафт (него го прочетох веднага след като излезе на български). Много добър сборник! И не знам защо така зарязах Ф. Пол Уилсън след прочитането на Крепостта, макар да е едно от най-добрите неща, които някога съм чел. Боровата пустош е абсолютно задължителен за прочит сборник, от всеки в този форум. А нашите издателства да вземат да се замислят да завършат цикъла му The Adversary.
Изображение

Потребителски аватар
nicksson
Childe
Childe
Мнения: 41
Регистриран: пон дек 30, 2013 10:17 am

Re: Ф. Пол Уилсън

Мнение от nicksson » пон апр 22, 2019 11:06 am

"Боровата пустош" наистина е уникален сборник. Въпросът с Adversary Cycle е малко сложен, понеже Уилсън го обнови и го навърза с поредицата си за "Майстор Джак". За да бъде издаден, трябва да се започне пак отначало, а явно интересът към автора не е голям, тъй като много издателства го подхващаха и зарязваха през годините. Отделно 6-тата книга от Adversary Cycle е заключение и на поредицата за "Майстор Джак", която заедно с прекуели, сборници и разни странични проекти, вече наброява повече от 20 книги.

Отговори