Мнение
от Mustang » пон фев 08, 2010 11:41 pm
Бе винаги съм чела със страст, но по четенето ме запали Стивън Кинг, съжалявам за баналността, но е така.
От малка се кльопаме с ужаса. Ако от гардероба ми излезеше таласъм щях да му кажа: "дай 5". Оставах да гледам късния филм по 2ра (ефир 2), досиетата Х или пък "До краен предел". Научих се да чета много рано но не бях открила тази брилянтност в книгите, поради простата причина, че нашите не четяха такава литература, а аз дори не подозирах за съществуването ѝ.
И така, в началното училище имах една учителка, която беше голяма фенка на Кинг. Един ден бяхме на някаква екскурзия с даскало и аз посегнах към "Томинокърс" - корицата ми направи впечатление, на 9 години съм била май. И тя като каза, че съм малка за Стивън Кинг и че ще се стресна... и аз се влюбих в автора. Още на другия ден си купих 2-3 негови книги и оттогава... мдам.
Много ми беше трудно след Кинг да открия други автори, но сега се откъснах малко от него, минах през По и Лъвкрафт, Азимов и Бредбъри, други фантастични автори, Оруел, естествено, Вонегът и Джером, и обожавам четенето, а знам, че имам още адски много да чета, но мисълта ми е, че както и да се въртя все накрая правя 360 градусов завой и се връщам при Кинг.