"Змии в стените" от Сибин Майналовски

Напишете мнението си за прочетеното

Модератор: Ka-tet of 19

Отговори
WizardBGR
Commoner
Commoner
Мнения: 7
Регистриран: ср дек 18, 2013 10:38 am

"Змии в стените" от Сибин Майналовски

Мнение от WizardBGR » чет май 21, 2015 9:53 am

Изображение
23 чисто нови, непубликувани никъде преди разказа от Сибин Майналовски – авторът на „Сянката“ и „Усмивка в полунощ“ – събрани под една корица в рамките на набиращата все повече популярност „Колекция Дракус“!

От чист хорър през псевдоутопия до хумористично-сатирично фентъзи с любимите герои от цикъла „Кръчма „Зелената котка“ – това ви очаква на 212-те страници от новата книга на Сибин Майналовски „Змии в стените“.

Ако си мислите, че вече сте чели всичко от Сибин, жестоко се лъжете – старозагорецът атакува отново с 23 убийствени жанрови разказа. „Кюлотите на вещицата“, „Перфектното убийство“, „Драконът Тодор“, „Скарабеи“... хитовите заглавия валят едно след друго и са обречени да ви държат в напрежение, докато не обърнете и последната страница от издадената от GAIANA Book&Art Studio книжка.

Тиражът е ограничен, а разпространение по книжарниците няма да има заради пословичната некоректност на българските книжари, така че заявете своята бройка още днес на merlin74@gmail.com, gaiana@abv.bg или dracus@abv.bg!

Пълният списък на разказите:

Мъчно ми е за Бенджи
Лори
Моргата
Плюшеният заек
Специален ден
Часовникът
Дъждът
Змии в стените
Състрадание
Чудовище
Кюлотите на вещицата
Охлюви
Перфектното убийство
Зъболекарска практика
Говорещия с котки
Драконът Тодор
Младоженците
Коледна украса
Скарабеи
Бабата
Болката
Горчивият вкус на миналото
Последният хорър разказ

Ревю от Бранимир Събев
Обзор от Коста Сивов
Кратък анализ на книгата от Стефан Кръстев - Цефулес

Фейсбук-страница на книгата
Книгата "Змии в стените" в Goodreads
Издателство Gaiana book&art studio

WizardBGR
Commoner
Commoner
Мнения: 7
Регистриран: ср дек 18, 2013 10:38 am

Re: "Змии в стените" от Сибин Майналовски

Мнение от WizardBGR » чет май 21, 2015 9:55 am

Откъс от разказа "Драконът Тодор"

Драконът Тодор унило се бе излегнал в градинката зад „Зелената котка“ и къркаше 70-градусова джуджешка скоросмъртница. Понеже нямаше как да влезе и да седне на маса като всички останали от постоянните клиенти, бе помолил навремето Рей Макгавърн да измайстори някакви система, която да му позволява да задоволява дребните си пороци. Рей се бе почесал по главата, бе извикал Тери Сторн, Инженера Джордж и Пепи Върколака и със съвместни усилия бяха успели да сглобят необходимата инсталация, която включваше десеттонна цистерна, заровена в мазето на „Котката“, сложна конструкция от три-четири улука и бригада от няколкостотин джуджета, които да зареждат машинарията с пукница два пъти седмично. Тъй като Тодор много обичаше да се налива, а джуджешката ракия можеше да се пие само с предварителна резервация на линейка и изготвено поне три дни преди това завещание, можеше да се каже, че това бе ситуация, в която всички оставаха доволни.

Тодор обаче не се чувстваше истински щастлив. Беше прекарал по-голямата част от живота си, сменяйки един вид депресия с друг, но меланхолията, която го бе обзела напоследък, направо си бе колосална дори по неговите мерки. Работата не беше в това, че трудно се сприятеляваше заради огромните си размери. Не беше проблем и фактът, че заради твърде тривиалното му име никога не го взимаха за спътник, когато изникнеше някое приключение. Дори това, че никога не попадаше в класацията „Десетте най-добре изглеждащи дракона под 3000-годишна възраст“ на списание „Wizards Illustrated“ (независимо че в Обединените Светове бяха останали само той и шест негови събратя и посестрими...), не бе причината за отчаянието му.

Проблемът бе, че Тодор беше обратен.

Никога не го бяха привличали ефектните розови люспи на Тара Мактавиш – драконката, прочула се с ролята си във филма „Шрек“, колкото и да въздишаха по нея останалите по време на сбирките на клана. Това не го притесняваше до момента, в който не изгледа втората серия на „Хобит“ и не откри, че не може да спре да мисли за стегнатото и безупречно изваяно тяло на Смог. Незнайно как бе успял да запази това в абсолютна тайна – като се има предвид астрономическото количество клюки, които ежедневно се разменяха в „Котката“, направо си беше постижение. Секретната му сексуалност обаче го раздираше отвътре денем и нощем. Често мечтаеше как преплита мощните си нокти с друг мъжкар, докато той нежно го гали по люспите с изящните си крила, как литват заедно в синевата на безкрайните небеса, дълго се носят по топлите въздушни течения, а най-накрая се сгушват в недрата на някой вулкан и се отдават на греховната си страст.

Колкото и красиво да бе всичко в представите му, тази мечта обаче бе обречена да остане несбъдната вовеки веков. Шансът някой от далечните му побратими да се окаже също с нестандартна сексуална ориентация клонеше към нещо, по-дребно и незабележимо от самата нула. Именно комбинацията между красивите блянове и жестоката статистически подплатена действителност караше Тодор с всеки изминал ден да потъва все по-надълбоко в дебрите на депресията.
Започващият да ръждясва тук-таме улук издаде онзи характерен дразнещо-сърбащ звук, който сигнализираше, че скоросмъртницата в цистерната е привършила. Тодор плю раздразнено, без да обръща внимание на възмутените вопли на селяните, чийто сарай бе подпалил с този си жест на безсилие. Знаеше, че не може да разчита на нова доставка по-рано от следващия вторник.

Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist
Мнения: 18927
Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm
Местоположение: Inside your head

Re: "Змии в стените" от Сибин Майналовски

Мнение от deadface » чет май 21, 2015 5:25 pm

Вече я имам с автограф :pivo: Вътре са събрани някои от най-добрите разкази на Сибин.
Изображение

Потребителски аватар
Vokial
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Мнения: 1132
Регистриран: вт апр 24, 2007 9:18 pm

Re: "Змии в стените" от Сибин Майналовски

Мнение от Vokial » чет май 21, 2015 9:07 pm

Еми ще се чете :)

Отговори