"Тебеширения човек" от К. Дж. Тюдор

Напишете мнението си за прочетеното

Модератор: Ka-tet of 19

Отговори
Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist
Мнения: 18927
Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm
Местоположение: Inside your head

"Тебеширения човек" от К. Дж. Тюдор

Мнение от deadface » вт юли 24, 2018 5:52 pm

Изображение
"Тебеширения човек" от К. Дж. Тюдор
http://www.colibri.bg/knigi/1600/k-dzh- ... niq-chovek
През 1986 г. Еди и приятелите му са деца на прага на юношеството. Дните им минават безметежно, в шляене в покрайнините на задрямалото английско селце, където живеят, и в търсене на нещо вълнуващо. Имат си таен код: рисуват малки фигури с тебешир, които им служат да си разменят послания, понятни единствено на тях. Докато един ден мистериозно появило се тебеширено човече ги отвежда право към разкъсано човешко тяло и след това нищо не е същото.
През 2016 г., вече пораснал, Еди смята, че е загърбил миналото. Докато неочаквано получава писмо с тебеширена фигура. Същото писмо са получили и приятелите му, които решават, че това трябва да е лоша шега. Но шегата става зловеща, когато се оказва, че един от тях е мъртъв. За да спаси себе си, Еди трябва да разбере какво всъщност се е случило преди толкова много години.
Майсторското редуване на минало и настояще превръща „Тебеширения човек“ в блестящ трилър, в който всеки герой е като изваян от плът и кръв, всяка загадка намира своята развръзка, а обратите шокират и най-наблюдателния читател.
Имах удоволствието да я прочета в оригинал и да помогна да се появи у нас. С други думи - прочетете я и вие, заслужава си. И не е чист трилър, има доста хорър на моменти.
Изображение

FLAME
Childe
Childe
Мнения: 68
Регистриран: ср ное 07, 2007 8:54 pm

Re: "Тебеширения човек" от К. Дж. Тюдор

Мнение от FLAME » чет мар 28, 2019 6:49 pm

Мнението ми за романа:
https://flame16.blogspot.com/2019/03/no ... -none.html
Прочетох го с голямо удоволствие. Имам някои забележки към края, но със сигурност си струва да обърнете внимание на тази история.

Отговори