Мнение
от Ico » пон яну 14, 2013 10:09 pm
За Стивън Хокинг наистина е голям ум, но болшинството от идеите му са чисто теоретични възможности и математически абстракции, които не са потвърдени (включително и прословутите „черни дупки”). Най-интересното около него, не е начина по който пише книгите си, тъй като наистина е в инвалидна количка от доста вече години, а фактът, че си е изработил сложна мисловна система чрез която да пресмята сложни системи от математически уравнения наум.
Аз лично от него съм чел само „Кратка история на времето” и „Черни дупки и бебета вселени”, който ми се сториха напълно еднакви, но наистина са написани на доста разбираем език. Ако сте зарибен по научно популярни книги свързани с физика, ти препоръчвам „Частицата бог”, която се отнася за нещата случващи се в ЦЕРН в последно време, както и „Алиса в квантовия свят”.
По темата, аз започнах Абарат, но нещо не ме грабва от началото. Ще видим по-нататък как ще е. Пък и като знам, че е недовършена не ме стимулира особено, но иначе Баркър е изрод, макар че все още нищо неможе да бие „Втъкан свят” в личната ми класация.
"Here, sir, there are always more tales."