Ф. Пол Уилсън

Напишете мнението си за прочетеното

Moderator: Ka-tet of 19

User avatar
Vokial
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Posts: 1135
Joined: Tue Apr 24, 2007 9:18 pm

Re: Ф. Пол Уилсън

Post by Vokial » Tue Aug 19, 2014 2:59 pm

Голям кеф ще е някой да издаде един голям тюфлек с разкази за Майсторчето. Ама не роман, разказчета - много малки историйки.

User avatar
killswitch
Devar-Toi
Devar-Toi
Posts: 129
Joined: Tue Jul 16, 2013 5:52 pm

Re: Ф. Пол Уилсън

Post by killswitch » Mon Sep 08, 2014 5:57 pm

Крепостта " The Keep " e много добра книга, ама тая любовна история къде я измисли мистър Уилсън незнам . Страшно не на място , отнема страшно много от темпото на историята . Да не говорим колко инфантилно е представена и описана .

User avatar
nicksson
Childe
Childe
Posts: 39
Joined: Mon Dec 30, 2013 10:17 am

Re: Ф. Пол Уилсън

Post by nicksson » Wed Jan 07, 2015 2:15 pm

Впечатленията ми от някои от книгите от поредицата за Майстор Джак (книги 5,6,7,8,9,10).

http://kosta-sivov.blogspot.com/2015/01 ... 7-8-9.html

User avatar
deadface
Insorcist
Insorcist
Posts: 18467
Joined: Tue Jun 13, 2006 10:03 pm
Location: Inside your head

Re: Ф. Пол Уилсън

Post by deadface » Tue Jun 27, 2017 4:02 am

Image
"Петата хармония" от Ф. Пол Уилсън
https://www.helikon.bg/books/56/-%D0%9F ... 07897.html

Уил Бърли е упорит в работата си лекар интернист, напълно посветен на здравето и благосъстоянието на своите пациенти, категоречен и компетентен в поставянето на диагнози, стараещ се да не накърнява свободата на волята им. Но когато самият той е диагностициран с рак на гърлото, просто не може да понесе идеята за това, което му предстои – постоянно облъчване с масивна радиация и радикална хирургия, които ще го оставят обезобразен завинаги, без гаранция, че ще се отърве от тумора.
Уил съвсем не мисли да се самоубива, по-скоро е решен да пътува… с все тумора – и да отиде до всички онези места, които постоянно е отлагал да посети, докато си е мислел, че има още много време пред себе си. И той съветва приятеля си: „Наслаждавай се на живота сега, Дейв. Прави нещата, които искаш да правиш, сега. Не ги отлагай за по-късно... понякога се оказва, че „по-късно“ няма“. Все пак се вслушва в съвета на свой бивш пациент – да посети мистериозен лечител, загадъчна и красива жена на име Мая, която твърди, че може да му помогне, но само ако той се отвори напълно за нея и хармонията на света около себе си.
За да намери тази хармония, Мая настоява Уил да я последва в Мезоамерика – страната на маите, там, където е нейният народ, в търсенето на това, което тя нарича Петата хармония. Уил е съгласен, но тайно взима със себе си това, което той нарича "Комплектът Кеворкян", който да му осигури бърз край, в случай че неконтролируемото разпространение на тумора вземе превес. Мая също има своите тайни и докато Уил ги разкрива една по една, започва да се страхува, че може би е допуснал ужасна грешка.

Post Reply