Коя книга на Кинг четете в момента?
Модератор: Ka-tet of 19
Re: Коя книга на Кинг четете в момента?
Чел съм Сейлъм'с Лот, но отдавна. Сюжета ми е ясен, ако трябва обаче някакви фини подробности да си спомня.... не!
- stanislav_vd
- Dinh
- Регистриран: чет ное 03, 2011 10:29 pm
- Контакти:
Тук имаш възможност дали да продължиш с Тъмната кула 4.5 или с Тъмната кула 5.0!BOTQTA написа:Прочетох първите 4 книги за Тъмната Кула.Магьосникът (въпреки че е най-дебелата книга) го сгънах за 10 дни. Набирам скорост!!!
Мисля да направя обаче малка пауза от поредицата. Днес си купих Кери и мисля да я прочета. Кратка е. Не съм я чел. И без това е време за балове, актуална книга ще е тези дни!
И после, разбира се, се връщам на пътя на Лъча.

''Първо са усмивки, после са лъжи. Накрая пистолетен гръм ечи.''
Чакайте сега... това е, как да кажа, интересно. Хронологично погледнато, да продължа с 4.5. Ама да не се издаде нещо от 5-6-7 част? Имайки предвид, че те вече са написани, когато Кинг е писал Вихър през ключалката, може и да е издадено нещо небрежно. Нещо важно! Или не? Иначе ако е по-логично, мога да продължа с 4.5. Макар че оригиналния план беше да продължа с Вълците от Кала...
4.5 не издава нищо. Самата история задълбава в миналото, няма пресечна точка с 5-6-7.BOTQTA написа:Чакайте сега... това е, как да кажа, интересно. Хронологично погледнато, да продължа с 4.5. Ама да не се издаде нещо от 5-6-7 част? Имайки предвид, че те вече са написани, когато Кинг е писал Вихър през ключалката, може и да е издадено нещо небрежно. Нещо важно! Или не? Иначе ако е по-логично, мога да продължа с 4.5. Макар че оригиналния план беше да продължа с Вълците от Кала...
пп; щом си чел Сейлъмс лот нямаш проблем, можеш да почваш Петицата.
"Възкресяване"
И ни моа са спръ:)
Ще пиша в темата като я свърша - не след дълго.
И ни моа са спръ:)
Ще пиша в темата като я свърша - не след дълго.
"Огън"
От предговорът разбрах че книгата е доста стара,от началото на 70-те.Отлежавала е повече от 30 години.
От предговорът разбрах че книгата е доста стара,от началото на 70-те.Отлежавала е повече от 30 години.
В момента чета Възкресяване и ми остава още съвсем малко от нея.Много лесно се чете и доста ми допадна.След нея ще започна или новото издание на Дракула на Брам Стокър или Кутия за птици на Джош Малерман.И за двете четох отлични ревюта
Аз чета Вълците от Кала. Майка му стара, всяка следваща книга е по-зарибяваща от предишната. За сега тази ми е любимата от поредицата, има си всичко: Роланд и ка-тета, вампири и Калахан, Вълци (за сега не ги знам какви са що са, но звучи много интригуващо), Отрепки с жълти палта.... остава и Тед Бродиган да излезе отнякъде! 

Кала ми е любимата част след Магьосникът.BOTQTA написа:Аз чета Вълците от Кала. Майка му стара, всяка следваща книга е по-зарибяваща от предишната. За сега тази ми е любимата от поредицата, има си всичко: Роланд и ка-тета, вампири и Калахан, Вълци (за сега не ги знам какви са що са, но звучи много интригуващо), Отрепки с жълти палта.... остава и Тед Бродиган да излезе отнякъде!
- Nothingness
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: пон окт 30, 2006 9:12 pm
- Контакти:
Започнах 'Възкресение' 

When I was younger, so much younger than today
I never needed anybody's help in any way
But now these days are gone, I'm not so self assured
Now I find I've changed my mind and opened up the doors…
I never needed anybody's help in any way
But now these days are gone, I'm not so self assured
Now I find I've changed my mind and opened up the doors…
Приключих с "Песента на Сузана" и започвам "Тъмната кула" от утре.... 
По мое мнение 6-тата част е най-слаба от всички, прочетени до тук. Най ми харесаха стихчетата/песничките в края на всяка глава или всяка станса (какво пък е станса?), особено това:
Комала-ком-дванайсет!
Настъпи сетния ни час!
Куршумите летят - туй знай се,
но не тъжете вий за нас!
Евала на Лазаровски за превода на стихчетата, не знам как са звучали на английски.

По мое мнение 6-тата част е най-слаба от всички, прочетени до тук. Най ми харесаха стихчетата/песничките в края на всяка глава или всяка станса (какво пък е станса?), особено това:
Комала-ком-дванайсет!
Настъпи сетния ни час!
Куршумите летят - туй знай се,
но не тъжете вий за нас!
Евала на Лазаровски за превода на стихчетата, не знам как са звучали на английски.
Преди това няма ли да прочетеш "Изгубени гласове" ?BOTQTA написа:Приключих с "Песента на Сузана" и започвам "Тъмната кула" от утре....![]()
И да, Лазаровки е пич

След 40 дни мъчение приключих с Гробище за домашни любимци.
Сега почвам Под купола.
Някой знае ли дали сюжетно книгата се различава от сериала, или да не очаквам изненади?
Сега почвам Под купола.
Някой знае ли дали сюжетно книгата се различава от сериала, или да не очаквам изненади?
Разгледай темата за романа в раздела Кинг/Литература. Аз не съм чел книгата, но до колкото знам още в края на първият сезон започват сериозни разминавания с книгата.
"Here, sir, there are always more tales."
В момента чета Кери. Доста противоречиви мнения има за нея, да видим дали ще ми хареса 

"Безсъние"
Сега чета " 22 ноември 1963" много ми харесва
но нямам много време за четене и я започвах няколко пъти от начало и затова съм до никъде с нея
. Обаче след 2 дни заминавам на почивка и няма да оставя 

Започнах Гробище за домашни любимци. Само времето ще покаже дали ще успее да ме изплаши и дали ще ми остави влага за дълго време като Сияние.

- delphipro
- Follower of the Eld
- Регистриран: пет дек 27, 2013 6:07 pm
Сега завършвам поредицата Тъмната Кула с книгата Вихър през ключалката - само тя ми остана!