Романът на Лизи

Романи, разкази и новели - всичко, свързано с творчеството на Кинг

Модератор: Ka-tet of 19

Потребителски аватар
stanislav_vd
Breaker
Breaker
Регистриран: чет ное 03, 2011 10:29 pm
Контакти:

Re: Романът на Лизи

Мнение от stanislav_vd » чет фев 04, 2016 6:49 pm

Смешна корица и безумна цена...
''Първо са усмивки, после са лъжи. Накрая пистолетен гръм ечи.''

Ich_Will_
Breaker
Breaker
Регистриран: вт сеп 17, 2013 12:46 pm

Мнение от Ich_Will_ » чет фев 04, 2016 8:35 pm

В тази тема доста хора се оплакваха от семплата корица с пурпурната завеса. Сега какво ще кажат за тази? :tooth:
Изображение

Потребителски аватар
Key
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: нед ное 24, 2013 6:25 pm

Мнение от Key » чет фев 04, 2016 10:02 pm

stanislav_vd написа:Смешна корица и безумна цена...
МЕКО КАЗАНО!!!

Тези хора нямат акъл,шареният бълвоч може да се преглътне,все пак е важно съдържанието.Но тази цена за вече издавана книга,лудост!!!!!

Потребителски аватар
stanislav_vd
Breaker
Breaker
Регистриран: чет ное 03, 2011 10:29 pm
Контакти:

Мнение от stanislav_vd » чет фев 04, 2016 10:06 pm

Никой не може да ме убеди, че преиздадена книга на Кинг с меки корици е нормално да струва 24 кинта! Това изпълнение на Плеяда минава всякакви граници!
''Първо са усмивки, после са лъжи. Накрая пистолетен гръм ечи.''

Потребителски аватар
Key
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: нед ное 24, 2013 6:25 pm

Мнение от Key » чет фев 04, 2016 10:16 pm

Отдавна искам да прочета тази книга,но определено ще си търся старото издание,ако ще да ми излезе почти същите пари.То това ако го взема ще трябва да му "ампутирам" кориците и да му "пресадя" други.

Ich_Will_
Breaker
Breaker

Мнение от Ich_Will_ » чет фев 04, 2016 11:44 pm

Key, не мога да се съглася за шарения бълвоч относно преживяването. Едно на ръка, че всеки, който е учил или разбира поне малко от дизайн, ще се хване за главата, и второ, че тази корица е истинска подигравка за феновете на Кинг: приляга идеално на някое розово романче, но не и на книга на Краля. Аз и в двата случая съм жестоко обидена от Плеяда :tooth:
Колкото до съдържанието, трябва да се заредиш с огромно търпение, защото началото, и по-конкретно първите 150 страници са изключително тегави.
Изображение

Потребителски аватар
BOTQTA
Dinh
Dinh
Регистриран: съб юни 01, 2013 4:12 pm

Мнение от BOTQTA » чет окт 27, 2016 10:02 am

Аз съм явно със странен вкус нещо... Много книги, които уж не са харесвани, аз ги харесвам. И обратното. Да вземем Лизи примерно - честно, най-слабата книга на Кинг, която съм чел. Ще спомена все пак, че не съм чел "Колорадеца", "Торба с кости", "Буик 8", "Очите на дракона"... Обаче тука ме удари в земята господин Кинг! Близо 400 страници прочетох и се предадох. Според мен спокойно можеше да напише един дълъг разказ/новела/поема на тема семейство Ландън и лошата кръв, останалото ми беше много скучно за четене - почти никакво действие, разходки из спомените на Лизи, не ми допада това на мен! По същия начин се възмущавах и от Джеси в "Играта на Джералд".
Не знам как така Кинг твърди, че това му е любимата книга! Може би заради малко автобиографични работи, свързани с неговия живот? Или от инат! "Господин Кинг, това е една от най-слабите ви книги, защо така?" "Напротив, това ми е любимата книга!!! Следващия въпрос!" :)
Не съм някой гаден трол, книги като "Черният дом", "Отмъстителите" и "Долорес Клейборн" съм ги харесал много, а повечето хора ги броят към слабите му книги. А и нарочно прегледах темата с топ 5 любими книги на Кинг и само един беше сложил Лизи в списъка си, така че не ми обяснявайте колко велика книга е това! Моля-моля!

В тази книга освен това видях малко от "Талисманът" (ходят в Териториите от време на време), малко от "Таен прозорец, тайна градина" (чука на вратата някой селянин и предявява някакви шантави искове към главния герой-писател), малко от "Играта на Джералд" (главната героиня в романа си спомня сладки и горчиви истории от миналото в над 50% от книгата)... Никога не съм давал 1/5 в гудрийдс за Кинг! Е, всичко си има първи път...

bglushkov
Devar-Toi
Devar-Toi
Регистриран: ср юни 11, 2014 2:54 pm

Мнение от bglushkov » пет окт 28, 2016 11:59 am

Аз пък не харесвам Талисманът и Черният дом, но Лизи и Джералд са ми двете най-любими :devil: Книгите са си добри, просто ние сме различни.

Ich_Will_
Breaker
Breaker

Мнение от Ich_Will_ » пон ное 14, 2016 1:28 pm

Изображение
:c03bn5: :c03bn5:
Изображение

Потребителски аватар
PostMortem
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: нед авг 23, 2009 10:30 pm

Мнение от PostMortem » чет май 11, 2023 12:32 am

Не бих я сложил сред най-добрите книги на Кинг, но не бих я сложил и сред най-слабите. Доста емоционален роман, в който подобно на "Роуз Мадър", се отварят врати към друго, фантастично измерение. Същевременно, познатият при Кинг проблем "твърде дълго" отново е на лице, което най-много смъква от цялостната оценка, защото ако това беше разказ или новела, въобще нямаше да отнася толкова "хейт".

Все пак, това си е една доста интимна книга на Кинг и вид "кървене" върху страниците, определно трябва да се има предвид предисторията на написването ѝ и в живота на Кинг по онова време.
Угасват в миг факли, свещи и лампади.
И ето над жалкия гърчещ се рой
със полъх на саван завесата пада
сред вопли, скимтене, вой...
И ангелски сонм отлетява далеко
и с плач възвестява небесний покой,
че тази пиеса се казва " Човекът ",
а червеят - нейни герой !

Отговори