Холи

Романи, разкази и новели - всичко, свързано с творчеството на Кинг

Модератор: Ka-tet of 19

Отговори
aaa
Childe
Childe
Регистриран: пет май 20, 2011 8:34 pm

Холи

Мнение от aaa » вт яну 24, 2023 4:20 pm

Обявена е нова книга, която ще излезе около Септември. От името е ясно за какво иде реч.
Stephen King's Holly marks the triumphant return of beloved King character Holly Gibney. Readers have witnessed Holly’s gradual transformation from a shy (but also brave and ethical) recluse in Mr. Mercedes to Bill Hodges's partner in Finders Keepers to a full-fledged, smart, and occasionally tough private detective in The Outsider. In King's new novel, Holly is on her own, and up against a pair of unimaginably depraved and brilliantly disguised adversaries.

When Penny Dahl calls the Finders Keepers detective agency hoping for help locating her missing daughter, Holly is reluctant to accept the case. Her partner, Pete, has Covid. Her (very complicated) mother has just died. And Holly is meant to be on leave. But something in Penny Dahl's desperate voice makes it impossible for Holly to turn her down.

Mere blocks from where Bonnie Dahl disappeared live Professors Rodney and Emily Harris. They are the picture of bourgeois respectability: married octogenarians, devoted to each other, and semi-retired lifelong academics. But they are harboring an unholy secret in their well-kept, book-lined home, one that may be related to Bonnie's disappearance. And it will prove nearly impossible to discover what they are up to: they are savvy, they are patient, and they are ruthless.

Holly must summon all her formidable talents to outthink and outmaneuver the shockingly twisted professors in this chilling new masterwork from Stephen King.

aaa
Childe
Childe

Re: Holly

Мнение от aaa » чет авг 10, 2023 12:02 pm

На сайта на Ozone се появи корица. Бард. Може би за панаира на книгата. Американското издание е над 440 страници.

Потребителски аватар
PostMortem
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: нед авг 23, 2009 10:30 pm

Мнение от PostMortem » чет авг 10, 2023 11:59 pm

Нова история за Холи Гибни? Ако е така, ще стане официално най-любимия персонаж на Кинг след трилогията, Другият и историята в "Ако има кръв"
Угасват в миг факли, свещи и лампади.
И ето над жалкия гърчещ се рой
със полъх на саван завесата пада
сред вопли, скимтене, вой...
И ангелски сонм отлетява далеко
и с плач възвестява небесний покой,
че тази пиеса се казва " Човекът ",
а червеят - нейни герой !

Потребителски аватар
Key
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: нед ное 24, 2013 6:25 pm

Мнение от Key » пет авг 11, 2023 8:33 pm

Ако е така(да става дума за Холи от мерцедеса,и новелата "Ако има кръв")....аз моментално пропускам....и категорично!!!

FLAME
Follower of the Eld
Follower of the Eld
Регистриран: ср ное 07, 2007 8:54 pm

Мнение от FLAME » пон авг 21, 2023 2:44 pm

Не знам какво толкова се е влюбил в тая Холи на дърти години. Така и не ми харесва като героиня. Не че няма да си купя книгата, но малко прекалява.

aaa
Childe
Childe

Мнение от aaa » вт авг 22, 2023 10:05 am

И това доживяхме. В САЩ излиза на 06.09 а при нас Бард я пускат на 05.09. Когато успяха? Браво.

Потребителски аватар
stihopletec
Breaker
Breaker
Регистриран: нед мар 12, 2006 3:51 am
Контакти:

Мнение от stihopletec » ср авг 30, 2023 8:23 pm

Много бързи от Бард... Ще се чете със сигурност :)
За света може да си само един човек, но за един човек може да си света !
Лесно е да умреш за човек, който си обичал, но е трудно да намериш човек, за когото си заслужава да живееш !
Почувствайте кога сте свършили и оставете четката или молива.Останалото е само живот. (Стивън Кинг)

Ich_Will_
Breaker
Breaker
Регистриран: вт сеп 17, 2013 12:46 pm

Мнение от Ich_Will_ » ср авг 30, 2023 8:50 pm

Надявам се да може да се чете самостоятелно и да не издава неща от сюжета на трилогията за Бил Ходжинс и "Другият".
Изображение

aaa
Childe
Childe

Мнение от aaa » пет сеп 01, 2023 2:56 pm

Мой вече е излязла. Корицата е налична в Ozone.bg

Изображение
Холи не ми излизаше от ума. Тя трябваше да е епизодичен герой в „Мистър Мерцедес“, но някак си привлече вниманието ми и спечели сърцето ми. Холи е неповторима.
Стивън Кинг

„Холи“ ни среща отново с една от най-интересните и изобретателни героини на Стивън Кинг. В този трилър Холи Гибни трябва да разкрие страшната истина за изчезването на няколко души в град в Средния запад.
Читателите вече са проследили постепенната й трансформация от стеснителна (но също така смела и дълбоко морална) самотница в „Мистър Мерцедес“ до партньорка на Бил Ходжис в „Търси се“ и напълно самостоятелен, умен и понякога корав частен детектив в „Другият“. В новия роман на Кинг Холи трябва да се изправи сама срещу двама коварни и великолепно прикриващи се противници.
Когато Пени Дал се обажда в детективска агенция „Търси се“, за да издирят изчезналата й дъщеря, Холи се колебае дали да поеме случая. Партньорът й Пийт е болен от ковид. Майка й (с която са имали много сложни отношения) само преди дни е починала и Холи трябва да излезе в отпуск. Но нещо в отчаяния тон на Пени Дал не й позволява да откаже.
Само на няколко преки от мястото, на което е изчезнала Бони Дал, живеят професорите Родни и Емили Харис (пенсионирани университетски преподаватели). Те са олицетворение на буржоазната порядъчност: семейна двойка, минала осемдесетте, напълно отдадени един на друг. Само че двамата крият страшна тайна в мазето на хубавата си викторианска къща, тайна, която може да е свързана с изчезването на Бони. Ще се окаже почти невъзможно да се установи какви точно ги вършат - те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни.
Холи трябва да използва всичките си дарби и умения, за да надхитри шокиращо извратените професори в новия шедьовър на Стивън Кинг.

Забележителен роман. Адски зловещ, но и изпълнен с надежда.
Линуд Баркли

Потребителски аватар
delphipro
Follower of the Eld
Follower of the Eld
Регистриран: пет дек 27, 2013 6:07 pm

Мнение от delphipro » нед сеп 03, 2023 12:43 am

Вече ми е в ръчичките!

Потребителски аватар
Key
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: нед ное 24, 2013 6:25 pm

Мнение от Key » нед сеп 03, 2023 2:52 pm

34 мека корица,43 твърда.....това е положението.

Изображение

Потребителски аватар
Nothingness
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: пон окт 30, 2006 9:12 pm
Контакти:

Мнение от Nothingness » вт сеп 12, 2023 11:33 pm

и аз съм от феновете на Холи Гибни, ще се чете по някое време догодина :shades:
If she'd looked me deep into my eyes
And softly asked me to
I'd be in her bed and in her flesh
And waste the life I knew…

Потребителски аватар
stihopletec
Breaker
Breaker
Регистриран: нед мар 12, 2006 3:51 am
Контакти:

Мнение от stihopletec » чет окт 05, 2023 11:08 am

Съвсем малки спойлери има в коментара ми ... Историята е добра и пасва на криминалната линия, която се опитва да прокарва Кинг. Има и някакъв опит за завръщане към ужас, но не е точно Кинговски. Завършва типично в негов стил.Като цяло бих я оценил с 5 от 6. Това, което мен ме издразни лично беше, че на всяко 2-ро изречение ставаше дума за ковид (маски, ръкостискания, кой с какво се е ваксинирал). Друго, което ме издразни е как вкарва в повествованието личните си политически предпочитания. Според мен книгата губи от тези неща и се надявам да няма от тях в следващите книги.
За света може да си само един човек, но за един човек може да си света !
Лесно е да умреш за човек, който си обичал, но е трудно да намериш човек, за когото си заслужава да живееш !
Почувствайте кога сте свършили и оставете четката или молива.Останалото е само живот. (Стивън Кинг)

Потребителски аватар
CELL
Breaker
Breaker
Регистриран: вт юли 20, 2010 4:44 pm

Мнение от CELL » пет окт 06, 2023 1:26 pm

Книжката се чете бързо и върви леко/поне при мен/ - без обрати и изненади.Много близка ми се стори до Другият.Постоянното натякване за Ковид ми идваше малко в повече...Краят беше очакван и според мен ще има още книги за Холи и занапред.Въпрос:Къде изчезна дарбата да вижда в миналото и т.н. нали беше в групата на профайлърите?

Kostovsky
Commoner
Commoner
Регистриран: нед мар 14, 2021 6:22 pm

Мнение от Kostovsky » ср окт 18, 2023 8:32 pm

Много силно начало , но още преди средата изгубих интерес. Нищо неочаквано не се случваше , единственото интересно в книгата бяха главите с лошите персонажи. Според мен това е най - слабата книга с Холи. Дразнещо е и постоянното повтаряне за ковид и за Тръмп.още от самото начало ни се разкрива кой са лошите , след което всичко беше посредствено . (това е моето мнение не ангажирам никой с него ).

FLAME
Follower of the Eld
Follower of the Eld
Регистриран: ср ное 07, 2007 8:54 pm

Мнение от FLAME » съб ное 04, 2023 9:02 am

Литературното разочарование на 2023. Не харесвам Холи, но тук тя е най-малкият проблем.
Ето и рецензията ми, ако някой има интерес: https://flame16.blogspot.com/2023/11/blog-post.html

belch huggins
Devar-Toi
Devar-Toi
Регистриран: пет сеп 30, 2005 5:23 pm

Мнение от belch huggins » вт мар 19, 2024 3:10 pm

Холи ми стана интересна в трилогията за Бил Ходжис. Оттам нататък върви назад. "Другият" беше изсмукана от пръстите на Кинг, топнал ги преди това в сюжет на Харлан Коубън. "Ако има кръв" беше недоразумение, непонятно защо създадено след като вече има "Другият".
Сюжетът в "Холи" за старците канибали улучи точката ми на отвращение (едно от най-гнусните неща, които съм чел е разказа "Начин на оцеляване"), но беше гарниран с много скука и досадни "политкоректни" натяквания.
Болката е неизбежна. Страданието е въпрос на избор.

Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist
Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm

Мнение от deadface » пет апр 19, 2024 2:15 am

И на мен не ми хареса като цяло, само началото беше добро. Но явно доста хора са я харесали, щом спечели Goodreads Choice Award for Best Horror (2023), а скоро ще видим и тв сериал по нея.

Ето кориците на американското и на британското издание:

Изображение * Изображение

https://ew.com/books/stephen-king-holly ... k-excerpt/
https://www.esquire.com/entertainment/b ... y-excerpt/
https://ew.com/books/holly-stephen-king ... excerpt-2/
Откъси на английски

https://www.youtube.com/watch?v=Qpjn7eWqXFc
Трейлър

https://www.youtube.com/watch?v=cEsRSQcy_Q0
Stephen King Reads from His New Book, HOLLY

https://www.youtube.com/watch?v=nbaE6oM2XY4
Author Stephen King returns with chilling new book "Holly"