Кери

Романи, разкази и новели - всичко, свързано с творчеството на Кинг

Модератор: Ka-tet of 19

Отговори
Потребителски аватар
didoval
Devar-Toi
Devar-Toi
Регистриран: нед юли 15, 2007 11:51 am

Кери

Мнение от didoval » пон окт 05, 2009 6:36 pm

Изображение

http://www.pleiadbooks.com/

Не е нещо особено, че Плеяда я преиздават, но все пак тябва да го отбележим като събитие.
Полезно ще е за новите фенове, които са я пропуснали. Все пак е от първите книги на Кинг, издадени от Плеяда и трудно се намира.
Работата ясна. Смъртта е, когато те спипат чудовищата.

http://www.neobux.com/?r=didoval

Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist
Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm

Re: Кери (ново издание)

Мнение от deadface » пон окт 05, 2009 7:16 pm

Чудесна новина. Явно "Плеяда" не са преотстъпили правата за всички стари книги на "Бард", както си мислехме.

Корицата на първото издание обаче е по-яка :rolleyes:

Изображение
Изображение

J.S.
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: пон окт 24, 2005 8:56 pm

Мнение от J.S. » пон окт 05, 2009 8:39 pm

Явно не са, те наскоро преиздадоха и Сейлъмс лот. Ако книгата е под 15 лева ще си я купя за да я препрочета.

Потребителски аватар
PostMortem
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: нед авг 23, 2009 10:30 pm

Мнение от PostMortem » пон окт 05, 2009 10:09 pm

Хубава новина, макар и Кери винаги да ми се е струвала безинтересно, като книга, въпреки добрите препоръки. Явно просто нямам желание за нея.
Угасват в миг факли, свещи и лампади.
И ето над жалкия гърчещ се рой
със полъх на саван завесата пада
сред вопли, скимтене, вой...
И ангелски сонм отлетява далеко
и с плач възвестява небесний покой,
че тази пиеса се казва " Човекът ",
а червеят - нейни герой !

Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist

Мнение от deadface » ср окт 21, 2009 10:08 am

Изображение

Потребителски аватар
READER
Breaker
Breaker
Регистриран: вт мар 17, 2009 1:01 pm

Мнение от READER » пон окт 26, 2009 4:06 pm

Влизам аз в "Хеликон" да видя дали няма нещо ново на Кинг и гледам "Кери" и има наличност, викам си "Охооооо", веднага влетя с бясна скорост в кошницата.
"Способен съм на всичко, стига то
да е човешко. Който ме надмине,
не е човек."

Уилям Шекспир - "Макбет"

Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist

Re: Кери

Мнение от deadface » нед яну 25, 2015 6:39 pm

Изображение
Очаквайте през март "Кери" на Стивън Кинг.
С нов превод, от най-добрия преводач на романите на Кинг - Адриан Лазаровски.

Тийнейджърите мразят различните. Мразят аутсайдерите. А Кери Уайт е точно това. От първия си ден в училище тя търпи подигравките и издевателствата на съучениците си, които стават все по-изобретателни в своята жестокост. Кошмарите обаче не приключват с училищния звънец, защото вкъщи я чака друго чудовище – собствената й майка. Тираничната Маргарет Уайт е обладана от свиреп религиозен фанатизъм и дарява дъщеря си не с майчина любов, а с нечовешка жестокост. И тъкмо когато облаците са на път да се разпръснат и в сърцето на Кери започва да блещука пламъчето на надеждата, кошмарът ще придобие неописуеми измерения и светът ще се превърне в Преизподня. Защото никой не подозира, че Кери таи в себе си ужасяваща тайна…

„КЕРИ” е първата публикувана книга на СТИВЪН КИНГ и първата стъпка от най-забележителната литературна кариера на света. Впоследствие историята на невзрачното момиче с необикновени способности вдъхновява два филма (включително и шедьовъра на Брайън де Палма със Сиси Спейсик и Джон Траволта), няколко телевизионни адаптации и дори мюзикъл за Бродуей.
Изображение

Потребителски аватар
Key
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: нед ное 24, 2013 6:25 pm

Мнение от Key » нед яну 25, 2015 9:40 pm

"ИБИС" правят убийствени корици!!!

И аз не съм голям фен на "Кери",една от първите ми книги на Кинг.

Потребителски аватар
fier
Commoner
Commoner
Регистриран: пет авг 01, 2014 10:21 am

Мнение от fier » пон яну 26, 2015 7:15 pm

Пф.. корицата гърми
Изображение

Потребителски аватар
Der
Childe
Childe
Регистриран: чет ное 18, 2010 10:20 pm

Мнение от Der » вт яну 27, 2015 1:31 pm

Малко необмислено от тяхна страна. В книжарниците спокойно може да намериш изданието на Плеяда, дори на места е с намалена цена. Ще претърпят загуба от тази книга и освен колекционери, не виждам кой ще купи това издание.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
BOTQTA
Dinh
Dinh
Регистриран: съб юни 01, 2013 4:12 pm

Мнение от BOTQTA » чет яну 29, 2015 12:44 pm

Аз все още не съм я чел. Имам първото издание на Плеяда, ама може и да си го купя това - нов превод, а и наистина корицата е жестока. ;)

Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist

Мнение от deadface » съб апр 04, 2015 12:40 pm

http://www.helikon.bg/books/62/-%D0%9A% ... 92623.html

Новото издание вече е по книжарниците
Изображение

Потребителски аватар
BOTQTA
Dinh
Dinh
Регистриран: съб юни 01, 2013 4:12 pm

Мнение от BOTQTA » съб май 23, 2015 6:39 pm

Не знам защо никой не е написал един коментар относно самата книга.
Аз я свърших днес. Трябва да кажа, че много се учудих. Като първа книга на Краля на ужаса, аз очаквах да се лее кръв и да се вадят черва до призляване. Нямаше обаче такова нещо. Даже обратното... накара ме на моменти да се замисля за това-онова, най-вече за това колко жестоки са децата. Аз не съм бил популярен ученик като малък, не съм бил и пълен аутсайдер. С две думи хем съм обиждал, хем и мен са ме обиждали. :D Обаче наистина през по-голямата част от книгата единственото чувство в мен беше тъгата към Кери. И съответно си мислех колко други деца като нея са длъжни ежедневно да търпят подобно отношение хем в училище, хем вкъщи. Доста тъжна книга за мен, нищо ужасяващо в нея.
А освен това е и написана по много интересен начин - хем история, хем изрезки от вестници, интервюта с оцелели, цитати от книги, писани за трагедията, и т.н. Страхотна книга!!!!

Потребителски аватар
KingRookie
Childe
Childe
Регистриран: пет сеп 06, 2019 9:45 am

Мнение от KingRookie » вт окт 15, 2019 6:03 pm

Първата книга на Кинг която прочетох.В началото не ми допадна много много,но след това като се замислиш малко какво реално засяга историята е на ниво.Едва скоро започнах да чета Кинг. :blush3: ще се наваксва.

Потребителски аватар
Метеорит
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: ср окт 28, 2009 6:24 pm

Мнение от Метеорит » вт апр 27, 2021 3:05 pm

:)
deadface написа:
пон окт 05, 2009 7:16 pm
Чудесна новина. Явно "Плеяда" не са преотстъпили правата за всички стари книги на "Бард", както си мислехме.

Корицата на първото издание обаче е по-яка :rolleyes:

Изображение
Днес си взех точно това издание от библиотеката. Не я бях чел изобщо. Стигнал съм до 33 стр. Много добър роман. Неслучайно Краля е пробил с нея.
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко , нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.

Потребителски аватар
PostMortem
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: нед авг 23, 2009 10:30 pm

Мнение от PostMortem » ср фев 12, 2025 12:23 am

BOTQTA написа:
съб май 23, 2015 6:39 pm
Не знам защо никой не е написал един коментар относно самата книга.
Аз я свърших днес. Трябва да кажа, че много се учудих. Като първа книга на Краля на ужаса, аз очаквах да се лее кръв и да се вадят черва до призляване. Нямаше обаче такова нещо. Даже обратното... накара ме на моменти да се замисля за това-онова, най-вече за това колко жестоки са децата. Аз не съм бил популярен ученик като малък, не съм бил и пълен аутсайдер. С две думи хем съм обиждал, хем и мен са ме обиждали. :D Обаче наистина през по-голямата част от книгата единственото чувство в мен беше тъгата към Кери. И съответно си мислех колко други деца като нея са длъжни ежедневно да търпят подобно отношение хем в училище, хем вкъщи. Доста тъжна книга за мен, нищо ужасяващо в нея.
А освен това е и написана по много интересен начин - хем история, хем изрезки от вестници, интервюта с оцелели, цитати от книги, писани за трагедията, и т.н. Страхотна книга!!!!
Годината е 2025, прочел съм над 60 книги на Краля и вчера най-накрая добавих и "Кери" към списъка :D

Напълно съм съгласен с мнението на BOTQTA, определено книгата ми въздейства много повече емоционално, отколкото ужасяващо. Наистина, интересен подход на Кинг при писането, но си мисля, че го е взел, за да може действието хем да има малко повече плурализъм и динамика, хем да увеличи малко обема. Пък и има неща, които трудно би предала Кери от личната си гледна точка.

Цялостно, нищо особено за мен като роман, но много важен за самия Кинг и всички нас като фенове. Ако не беше тази книга, щяхме да пропуснем толкова много велики истории... нямаше да има "То", нямаше да има "Сейлъмс Лот", нямаше да има "Сиянието", "Изкуплението Шоушенк", "Дългата разходка", "Мъртвата зона" и т.н., и т.н.
Угасват в миг факли, свещи и лампади.
И ето над жалкия гърчещ се рой
със полъх на саван завесата пада
сред вопли, скимтене, вой...
И ангелски сонм отлетява далеко
и с плач възвестява небесний покой,
че тази пиеса се казва " Човекът ",
а червеят - нейни герой !

Отговори