http://www.pleiadbooks.com/
Не е нещо особено, че Плеяда я преиздават, но все пак тябва да го отбележим като събитие.
Полезно ще е за новите фенове, които са я пропуснали. Все пак е от първите книги на Кинг, издадени от Плеяда и трудно се намира.
Модератор: Ka-tet of 19
Очаквайте през март "Кери" на Стивън Кинг.
С нов превод, от най-добрия преводач на романите на Кинг - Адриан Лазаровски.
Тийнейджърите мразят различните. Мразят аутсайдерите. А Кери Уайт е точно това. От първия си ден в училище тя търпи подигравките и издевателствата на съучениците си, които стават все по-изобретателни в своята жестокост. Кошмарите обаче не приключват с училищния звънец, защото вкъщи я чака друго чудовище – собствената й майка. Тираничната Маргарет Уайт е обладана от свиреп религиозен фанатизъм и дарява дъщеря си не с майчина любов, а с нечовешка жестокост. И тъкмо когато облаците са на път да се разпръснат и в сърцето на Кери започва да блещука пламъчето на надеждата, кошмарът ще придобие неописуеми измерения и светът ще се превърне в Преизподня. Защото никой не подозира, че Кери таи в себе си ужасяваща тайна…
„КЕРИ” е първата публикувана книга на СТИВЪН КИНГ и първата стъпка от най-забележителната литературна кариера на света. Впоследствие историята на невзрачното момиче с необикновени способности вдъхновява два филма (включително и шедьовъра на Брайън де Палма със Сиси Спейсик и Джон Траволта), няколко телевизионни адаптации и дори мюзикъл за Бродуей.
Днес си взех точно това издание от библиотеката. Не я бях чел изобщо. Стигнал съм до 33 стр. Много добър роман. Неслучайно Краля е пробил с нея.
Годината е 2025, прочел съм над 60 книги на Краля и вчера най-накрая добавих и "Кери" към списъкаBOTQTA написа: ↑съб май 23, 2015 6:39 pmНе знам защо никой не е написал един коментар относно самата книга.
Аз я свърших днес. Трябва да кажа, че много се учудих. Като първа книга на Краля на ужаса, аз очаквах да се лее кръв и да се вадят черва до призляване. Нямаше обаче такова нещо. Даже обратното... накара ме на моменти да се замисля за това-онова, най-вече за това колко жестоки са децата. Аз не съм бил популярен ученик като малък, не съм бил и пълен аутсайдер. С две думи хем съм обиждал, хем и мен са ме обиждали.Обаче наистина през по-голямата част от книгата единственото чувство в мен беше тъгата към Кери. И съответно си мислех колко други деца като нея са длъжни ежедневно да търпят подобно отношение хем в училище, хем вкъщи. Доста тъжна книга за мен, нищо ужасяващо в нея.
А освен това е и написана по много интересен начин - хем история, хем изрезки от вестници, интервюта с оцелели, цитати от книги, писани за трагедията, и т.н. Страхотна книга!!!!