It (2017) & It: Chapter Two (2019)
Модератор: Ka-tet of 19
Re: IT (2017)
На мен пък изобщо не ми хареса и не разбирам положителните отзиви.
- deadface
- Insorcist
- Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm
Re: IT (2017)

https://www.imdb.com/title/tt7349950/
It: Chapter Two (2019)
https://youtu.be/zqUopiAYdRg
Official Teaser Trailer
- deadface
- Insorcist
Re: It (2017) & It: Chapter Two (2019)
https://www.hollywoodreporter.com/amp/h ... ed-1209208Chapter Two is "definitely bloodier than the first and it is just as scary, if not scarier.
'It: Chapter Two' Screenwriter Confirms Novel's Hate Crime, Domestic Violence Are in Film
Надявам се тази част да е по добра,но като го видя този смешен клоун............много са сбъркали с визията на клоуна,много!
- edenbeast
- Dan-Tete
- Регистриран: съб авг 20, 2005 10:08 pm
- Контакти:
Изглежда обещаващо. Харесва ми, че почти целия трейлър е една сцена.
Дано е поне толкова добър, колкото първия!
Дано е поне толкова добър, колкото първия!
"Stay scared!"
https://www.youtube.com/watch?v=xhJ5P7Up3jA
IT CHAPTER TWO - Final Trailer
IT CHAPTER TWO - Final Trailer
- deadface
- Insorcist
https://youtu.be/rGQrB9zfSqs
IT CHAPTER TWO - Come Home Featurette
IT CHAPTER TWO - Come Home Featurette
- deadface
- Insorcist
https://www.cinemablend.com/news/247840 ... -reactions
Първите отзиви не са твърде положителни
Първите отзиви не са твърде положителни
- edenbeast
- Dan-Tete
- Контакти:
Гледах го този уикенд и може би е редно да драсна някой ред.
Отидох да гледам втората част с доста високи очаквания, защото първия филм ми хареса доста и трейлърите за новия ми се сториха обещаващи. Бяха ли тези очаквания покрити? Не съвсем.
Най основната ми критика е CG-то или с други думи - компютърната анимация. В този филм прибягват до този метод за изобразяване на различните образи на Пениуайз доста по често от колкото в първия. Не че анимацията е лоша (както се твърди в доста ревюта на филма), а по-скоро самата артистична посока в дизайна им е малко съмнителна. Често изглежат леко комично до такава степен, че ме накара да се чудя дали не е търсен ефект, което, ако е така, е леко странен избор.
Диалогът е доста по клиширан и не така завладяващ като в първия филм.
Не казвам, че филмът е лош, имаше доста приятни сцени и като цяло, смятам че с всичките си недостатъци пак е по-добър от онова недоразумение от 1990. Да, знам че старият филм си има неговите фенове. Ако тук има такива, не се дразнете, вкусове всякакви.
Филмът може да бъде доста приятен ако сте с правилната нагласа. Ако очаквате изключително сериозен психологически ужас - няма да го получите.
Ако искате да погледате забавен ужас/комедия, премесена с интересни перонажи, доволно количество Стивън Кинг атмосфера и нямате проблем да стиснете леко зъби при някои от по клишираните реплики, може да се позабавлявате доста с It Chapter Two.
Отидох да гледам втората част с доста високи очаквания, защото първия филм ми хареса доста и трейлърите за новия ми се сториха обещаващи. Бяха ли тези очаквания покрити? Не съвсем.
Най основната ми критика е CG-то или с други думи - компютърната анимация. В този филм прибягват до този метод за изобразяване на различните образи на Пениуайз доста по често от колкото в първия. Не че анимацията е лоша (както се твърди в доста ревюта на филма), а по-скоро самата артистична посока в дизайна им е малко съмнителна. Често изглежат леко комично до такава степен, че ме накара да се чудя дали не е търсен ефект, което, ако е така, е леко странен избор.
Диалогът е доста по клиширан и не така завладяващ като в първия филм.
Не казвам, че филмът е лош, имаше доста приятни сцени и като цяло, смятам че с всичките си недостатъци пак е по-добър от онова недоразумение от 1990. Да, знам че старият филм си има неговите фенове. Ако тук има такива, не се дразнете, вкусове всякакви.

Филмът може да бъде доста приятен ако сте с правилната нагласа. Ако очаквате изключително сериозен психологически ужас - няма да го получите.
Ако искате да погледате забавен ужас/комедия, премесена с интересни перонажи, доволно количество Стивън Кинг атмосфера и нямате проблем да стиснете леко зъби при някои от по клишираните реплики, може да се позабавлявате доста с It Chapter Two.
"Stay scared!"
- deadface
- Insorcist
На мен ми хареса горе-долу колкото първата част. Първият час беше доста добър, но от следващите два ми допаднаха само отделни сцени, а финалът (в това число убийството на Пениуайз) ми се видя малко блудкав
Плюсовете са, че филмът се придържа поне в общи линии към книгата, че е добре направен (декори, ефекти, монтаж и т.н.), че е чудесно озвучен през повечето време, че актьорите си играят сносно ролите - и като цяло е доста ефектен, особено на моменти. Минусите - че актьорската игра е сносна, но определено има какво още да се желае, че са прекалили с хумора, а и са вкарали такъв в неподходящи моменти, че макар да не липсва психологически ужас, са наблегнали много повече на стряскането, което при това е неефективно (просто 90% от jump сцените са силно предвидими), че са се олели с компютърната анимация, че някои режисьорски и сценаристки решения не са добри. В резултат на всичко това филмът не успява да е достатъчно страшен, нито да улови напълно атмосферата на книгата, макар че е зрелищен и забавен. Другото (което си е чисто субективно, но все пак) - образите на героите, пък и на Пениуайз, са доста далеч от моите представи като визия и поведение. Но да се търсят кусури на една екранизация е лесно, а да се направи добра такава - трудно. Тази със сигурност не е перфектна, но си заслужава да се види.
Btw, режисьорската версия, която ще излезе в близко бъдеще на блу рей, щяла да е 6 часа и половина (двете части накуп + изрязаните сцени). Имало около час и половина изрязани сцени, но в тази версия вероятно ще видим само част от тях. Говори се също така, че Кинг искал да напише сценарий за 45-минутна предистория на "То", която да разказва за първата поява на Пениуайз през 20-те години. Ако това се случи и предисторията бъде заснета, тя вероятно ще бъде излъчена по някоя от големите американски телевизии, когато кинофилмите започнат да се въртят по нея.

Btw, режисьорската версия, която ще излезе в близко бъдеще на блу рей, щяла да е 6 часа и половина (двете части накуп + изрязаните сцени). Имало около час и половина изрязани сцени, но в тази версия вероятно ще видим само част от тях. Говори се също така, че Кинг искал да напише сценарий за 45-минутна предистория на "То", която да разказва за първата поява на Пениуайз през 20-те години. Ако това се случи и предисторията бъде заснета, тя вероятно ще бъде излъчена по някоя от големите американски телевизии, когато кинофилмите започнат да се въртят по нея.
- edenbeast
- Dan-Tete
- Контакти:
Режисьорът спомена, че може да вкара още две допълнителни сцени, които тепърва ще заснемат.
Едната била от книгата, а другата - не.
"Stay scared!"
Хареса ми участието на Кинг във филма, но никога няма да приема че Ричи е гей.
- edenbeast
- Dan-Tete
- Контакти:
Филмът така и не дава отвърдителен отговор за сексуалността на Ричи.
Знам, че такава е идеята, дори създателите казаха в интервю, че са решили Ричи да е гей, но самото поднасяне в самия филм е доста...елегантно.
Ако за теб е такъв проблем тази особеност на Ричи във филма, може просто да приемеш, че не е така.
"Stay scared!"
-
- Devar-Toi
- Регистриран: пет сеп 30, 2005 5:23 pm
I know your little secret,
your little dirty secret.
Щом Роланд Дисчейн е афроамерикан, що па Ричи да не е гей?
Трябва да има толерантност.
Днешния калъп на холивудски филм е "задължително трябва да има гей, цветнокож и феминиски персонажи в главните роли".
В такива времена живеем, какво да се прави. 1985 е далеч назад.
PS Забравих да споделя за филма. Още след първата част го приех с цялата му оригиналност и всичките му несъвършенства. Чакам режисьорската версия на блурей.
your little dirty secret.
Щом Роланд Дисчейн е афроамерикан, що па Ричи да не е гей?
Трябва да има толерантност.
Днешния калъп на холивудски филм е "задължително трябва да има гей, цветнокож и феминиски персонажи в главните роли".
В такива времена живеем, какво да се прави. 1985 е далеч назад.
PS Забравих да споделя за филма. Още след първата част го приех с цялата му оригиналност и всичките му несъвършенства. Чакам режисьорската версия на блурей.
Бряг си намира всяка вълна
и надежда има една...
и надежда има една...
Току що го изгледах,като цяло ми хареса малко повече от първата част.Според мен не са имали на идея въобще да направят сериозен филм на ужасите.Лекичък е за гледане,въобще не може да те стресне,ей тъка интересен,че и забавен.Да има добре направени ефекти(анимация ли е там какво е........),ама не е филм на ужасите,какъвто трябва да е!На мен също ми допадна че се придържат долу-горе към книгата,обаче са и пропуснати толкова много от най-добрите неща от книгата.Краят не го бива,имам предвид битката с То,много слабо изпълнение на То(като визия),чак смешно,те доста неща бяха смешни.И мен ме изкефи появата на Кинг във филмът,и как не му поиска автограф защото финалът бил кофти.
Абе става..........макар че ме озориха тези почти три часа.
Абе става..........макар че ме озориха тези почти три часа.
- Nothingness
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: пон окт 30, 2006 9:12 pm
- Контакти:
И аз изгледах втората част.
Хареса ми! Много паралелни измерения, много фантазия,
започвам да съжалявам, че не съм чел книгата.
Хареса ми! Много паралелни измерения, много фантазия,
започвам да съжалявам, че не съм чел книгата.
If she'd looked me deep into my eyes
And softly asked me to
I'd be in her bed and in her flesh
And waste the life I knew…
And softly asked me to
I'd be in her bed and in her flesh
And waste the life I knew…
- PostMortem
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: нед авг 23, 2009 10:30 pm
Чак тази година прочетох То и за мен е едно от най-великите късчета художествена литература на съвремието. Дълго време не бях гледал нито една от двете екранизации, точно защото исках първо да съм чел романа, съответно се заех и последователно (през два месеца) изгледах старата версия и новия. Разбира се, такъв роман е много трудно, даже почти невъзможно да бъде екранизиран, така че да отразява огромния емоционален заряд, психология и драма. Вероятно един сериал с няколко сезона би бил единственият начин нещо такова да се постигне.
Та, относно двата филма. Този от 1990 ми беше доста скучен и муден (2/10). Два месеца след като го гледах, не мога да си спомня нищо съществено, което да ме е грабнало и да е останало в съзнанието ми. За сметка на това, този от 2017 (4/10) и 2019 (3.5/10) е много по-добре направен от кинематографична гледка точка, има много повече запомнящи се сцени и емоция. Естествено, има доста досадни разлики и несъответствия с книгата, но няма как да е перфектно, това е ясно. Бих казал, че първата част ми хареса повече от втората, а от втората любимите ми моменти бяха, когато имаше ретроспекции. Самият Пениуайз във втората част беше доста жалък. На практика, зло по-ниско в йерархията от един Арт, а би трябвало да бъде Злото на злото.
Това са най-общите ми впечатления. Ако трябва да препоръчам някого коя от двете версии да гледа, определено бих казал по-новата. Старата може да се гледа чисто от любопитство, но на мен не ми даде нищо освен скука.
Та, относно двата филма. Този от 1990 ми беше доста скучен и муден (2/10). Два месеца след като го гледах, не мога да си спомня нищо съществено, което да ме е грабнало и да е останало в съзнанието ми. За сметка на това, този от 2017 (4/10) и 2019 (3.5/10) е много по-добре направен от кинематографична гледка точка, има много повече запомнящи се сцени и емоция. Естествено, има доста досадни разлики и несъответствия с книгата, но няма как да е перфектно, това е ясно. Бих казал, че първата част ми хареса повече от втората, а от втората любимите ми моменти бяха, когато имаше ретроспекции. Самият Пениуайз във втората част беше доста жалък. На практика, зло по-ниско в йерархията от един Арт, а би трябвало да бъде Злото на злото.
Това са най-общите ми впечатления. Ако трябва да препоръчам някого коя от двете версии да гледа, определено бих казал по-новата. Старата може да се гледа чисто от любопитство, но на мен не ми даде нищо освен скука.
Угасват в миг факли, свещи и лампади.
И ето над жалкия гърчещ се рой
със полъх на саван завесата пада
сред вопли, скимтене, вой...
И ангелски сонм отлетява далеко
и с плач възвестява небесний покой,
че тази пиеса се казва " Човекът ",
а червеят - нейни герой !
И ето над жалкия гърчещ се рой
със полъх на саван завесата пада
сред вопли, скимтене, вой...
И ангелски сонм отлетява далеко
и с плач възвестява небесний покой,
че тази пиеса се казва " Човекът ",
а червеят - нейни герой !
Абсолютно си прав,тази книга заслужава поне два сезона по десет серии(минимум).Обаче и бюджет и режисьор и актьори и всичко останало трябва да е с мащабите на "Игра на тронове"......или иначе казано,да не се пести от нищо.
Първият филм от 1990 е посмешище,вторият става....ама само толкова.Главният минус му е(освен всичко друго),че просто не е филм на ужасите,направен е за тези които основно пълнят кината,дечорлигата.
Първият филм от 1990 е посмешище,вторият става....ама само толкова.Главният минус му е(освен всичко друго),че просто не е филм на ужасите,направен е за тези които основно пълнят кината,дечорлигата.