Мисъл на деня...
Модератор: Ka-tet of 19
Re: Мисъл на деня...
"В бъдеще при вас ще остане само това, което сте обичали и което ви е обичало. Всичко, което се е въртяло около вас без любов, ще си отиде, както течащата вода си отива."
Петър Дънов
Петър Дънов
-
- Devar-Toi
- Регистриран: пет сеп 30, 2005 5:23 pm
"Пазете се да ви не прелъсти някой..., защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци и ще покажат големи личби и чудеса, за да прелъстят, ако е възможно, и избраните" (Мат. 24:4, 24)
Бряг си намира всяка вълна
и надежда има една...
и надежда има една...
"Научете се бе, момчета.Каквото прошепнеш, трябва да имаш кураж да го кажеш високо. Достойният човек говори високо и гледа право в очите."
("Вчера")
("Вчера")
-
- Devar-Toi
Само от добър приятел става качествен предател. (същия филм)
и надежда има една...
и надежда има една...
"В живота няма разочарования, само уроци."
Дженифър Анистън
Дженифър Анистън
-
- Devar-Toi
"Защо не спреш да се тревожиш да звучиш умно и просто да бъдеш себе си.”
Моника от " Приятели"
Моника от " Приятели"
и надежда има една...
и надежда има една...
"Никога не бъдете тормозени в мълчание. Никога не позволявайте да станете жертва. Не приемайте ничия дефиниция за живота си, но дефинирайте себе си. "
-Харви Фиърщайн
-Харви Фиърщайн
Бъдете благодарни
"Бъдете благодарни за всичко – както за доброто, така и за лошото. Защото доброто ни прави щастливи, а лошото – мъдри."
Приемете: Понякога приятелството просто свършва
"Тъжно е, но е факт. Понякога се налага да се разделяме. Но това не е непременно нещо лошо. И съвсем не означава, че приятелите ни са били лоши. Означава, само че пътищата ни са се разделили. Но макар и посоките ни да не съвпадат, можем да ги запазим в сърцето си."
Из "Наръчник, съдържащ най-ценните уроци, вдъхновени от будизма"
"Бъдете благодарни за всичко – както за доброто, така и за лошото. Защото доброто ни прави щастливи, а лошото – мъдри."
Приемете: Понякога приятелството просто свършва
"Тъжно е, но е факт. Понякога се налага да се разделяме. Но това не е непременно нещо лошо. И съвсем не означава, че приятелите ни са били лоши. Означава, само че пътищата ни са се разделили. Но макар и посоките ни да не съвпадат, можем да ги запазим в сърцето си."
Из "Наръчник, съдържащ най-ценните уроци, вдъхновени от будизма"
-
- Devar-Toi
Обещай ми, че никога няма да ме забравиш, защото ако си помисля, че ще го направиш, никога няма да мога да си тръгна!
А. А. Милн - "Мечо Пух"
А. А. Милн - "Мечо Пух"
и надежда има една...
и надежда има една...
"- Душата си, чедо, като хляба да я чупиш и да я раздаваш! Душата е за даване. От тоя по-арен дар под цялото небе нема! Ни къщя, ни имане. Душа! У другия човек парче сладост да туриш, па и в горчиво време да му е убаво! Кога назаде поглед обърне, усмивка да си спомня и мраз в гърди му да се стапя. Тъй тряба, чедо. Да те запомнят с даване, че който дава, надпреваря Живота. В памет живееш ли, и да те нема, пак нейде блещукаш. Звездица ке си остала някому да светиш."
Валентина Йоргова, " Гласове в тихото "
Валентина Йоргова, " Гласове в тихото "
"Когато капризният пръст на съдбата те посочва,всички пътища водят до едно и също място,така мисля аз"
Стивън Кинг.
Стивън Кинг.
-
- Devar-Toi
Нямам нужда от много приятели - стигат ми двама-трима,
Ала само такива, които, гръм ли удари, свят ли помръкне, даже и в гроба да знаеш, че някой рови земята, рови земята да те измъкне.
Ала само такива, които, гръм ли удари, свят ли помръкне, даже и в гроба да знаеш, че някой рови земята, рови земята да те измъкне.
и надежда има една...
и надежда има една...
- Метеорит
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: ср окт 28, 2009 6:24 pm
Най-древната и силна човешка емоция е страхът, а най-големият страх е страхът от неизвестното.
Хауърд Филипс Лъвкрафт
Хауърд Филипс Лъвкрафт
Ако си гледаш в краката, вървиш с наведена глава. Ако внимаваш във всичко, нищо не става както трябва. Ако нямаш нищо, нямаш какво да губиш. Ако имаш всичко , нямаш за какво да живееш. Не преживявай - живей. There is no other way.
-
- Devar-Toi
Между теб и друг човек има точно десет стъпки. Ако ти си изминал своите пет и не си срещнал никой-обръщай се и си тръгвай.
Китайска мъдрост
Китайска мъдрост
и надежда има една...
и надежда има една...
"В най-мрачните ни моменти нямаме нужда от решения или съвети. Това, за което копнеем, е просто човешка връзка - тихо присъствие, нежно докосване. Тези малки жестове са котвите, които ни държат стабилни, когато животът изглежда твърде много.
Моля те, не се опитвай да ме поправиш. Не поемайте болката ми и не отблъсквайте сенките ми. Просто седни до мен, докато работя през собствените си вътрешни бури. Бъди устойчивата ръка, към която мога да се протегна, докато намеря пътя си.
Болката ми е моя да нося, битките ми са мои да се изправя. Но присъствието ти ми напомня, че не съм сама в този необятен, понякога плашещ свят. Това е тихо напомняне, че съм достоен за любов, дори когато се чувствам разбит.
И така, в тези мрачни часове, когато загубя пътя си, просто ще бъдеш тук? Не като спасител, а като спътник. Хвани ръката ми, докато зората настъпи, помагайки ми да си спомня силата си.
Твоята мълчалива подкрепа е най-ценният подарък, който можеш да дадеш. Това е любов, която ми помага да си спомня кой съм, дори когато забравям."
Ърнест Хемингуей
Моля те, не се опитвай да ме поправиш. Не поемайте болката ми и не отблъсквайте сенките ми. Просто седни до мен, докато работя през собствените си вътрешни бури. Бъди устойчивата ръка, към която мога да се протегна, докато намеря пътя си.
Болката ми е моя да нося, битките ми са мои да се изправя. Но присъствието ти ми напомня, че не съм сама в този необятен, понякога плашещ свят. Това е тихо напомняне, че съм достоен за любов, дори когато се чувствам разбит.
И така, в тези мрачни часове, когато загубя пътя си, просто ще бъдеш тук? Не като спасител, а като спътник. Хвани ръката ми, докато зората настъпи, помагайки ми да си спомня силата си.
Твоята мълчалива подкрепа е най-ценният подарък, който можеш да дадеш. Това е любов, която ми помага да си спомня кой съм, дори когато забравям."
Ърнест Хемингуей