Не знам какво си помислихте, ама не съм толкова смахнат

Модератор: Ka-tet of 19
BLADE написа: Стефан Иванов – Гинсбърг срещу Буковски в публиката
Да , само на англ. чета от около две години . Много по-голямо удоволствие ми доставя . Особено характерните изрази , разговорности и диалекти , не се получават съвсем добре в бг превод .WhiteNoise написа:killswitch, wtf, само на англ ли четеш?
Прочел си 2 от най-добрите на Агата Кристи, ебаси.......Dark_half написа: Само Набоков и Маркес си струва да се изтъкнат (много ясно)
Вярно е, че "Роджър Акройд" и "Аферата в Стайлс" са много добри и с неочаквани развръзки (слагам ги до "Убийство в Ориент Експрес" и "Десет малки негърчета"), но никога не съм смятал книгите на Агата за сериозна литература. Чета ги за запълване на времето главно, всяка ми отнема по няколко часа, но от моите наблюдения (около 30 прочетени нейни книги), винаги се движи по една и съща безобидна сюжетна линия и е твърде формулаична. Напомня ми за анимационните сериали "Скуби Ду" и "Супермен" от едно време, където само сетингът и някои дребни детайли се сменят от епизод на епизод.West of Hell написа:Прочел си 2 от най-добрите на Агата Кристи, ебаси.......Dark_half написа: Само Набоков и Маркес си струва да се изтъкнат (много ясно)
Дъглас Адамс е велик. Тази 2016 препрочетох "Галактическия стопаджия" и се прекланям пред този шедьовър. Колкото до Агата Кристи - смятам, че е много добра. Кажи какво ти е мнението за литература като Джейн Остин? Наскоро прочетох Джейн Еър на Шарлот Бронте и адски много ми хареса. Уникална книга.Ich_Will_ написа: 3. Дъглас Адамс - Пътеводител на галактическия стопаджия(препрочетена)
4. Дъглас Адамс - Ресторант "На края на Вселената"
6. Дъглас Адамс - Животът, Вселената и всичко останало
8. Джейн Остин - Гордост и предразсъдъци
9. Дъглас Адамс - Сбогом, и благодаря за рибката
13. Агата Кристи - Десет малки негърчета
[/b]