Колко книги прочетохте тази година?
Модератор: Ka-tet of 19
Колко книги прочетохте тази година?
"Какво четете вие?"
Въпрос на който Стивън Кинг отговаря : "Никога не съм успявал да отговоря задоволително на този въпрос, защото той неизменно предизвиква късо съединение в мозъка ми". - Това е от "За писането - мемоари на занаята". По-късно споменава, че все още успявал да обърне по около осемдесет тома годишно.
Сега по същество, предлагам всеки да записва кои книги чете до края на годината и накрая всеки да каже колко е успял да обърне за една година!
Въпрос на който Стивън Кинг отговаря : "Никога не съм успявал да отговоря задоволително на този въпрос, защото той неизменно предизвиква късо съединение в мозъка ми". - Това е от "За писането - мемоари на занаята". По-късно споменава, че все още успявал да обърне по около осемдесет тома годишно.
Сега по същество, предлагам всеки да записва кои книги чете до края на годината и накрая всеки да каже колко е успял да обърне за една година!
"Способен съм на всичко, стига то
да е човешко. Който ме надмине,
не е човек."
Уилям Шекспир - "Макбет"
не е човек."
Уилям Шекспир - "Макбет"
- deadface
- Insorcist
- Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm
Re: Какво четете вие?
Хм, в такъв случай темата не трябва ли да се казва "Колко книги прочетохте тази година"?
Плюс това вече има тема "Кой какво чете".
Плюс това вече има тема "Кой какво чете".
deadface, идеята за заглавието е взета от "За писането".
Темата е оригинална, мисля да се включа в нея. Ако не прочета поне 30 книги обаче ще си трая
Темата е оригинална, мисля да се включа в нея. Ако не прочета поне 30 книги обаче ще си трая

Нямам толкова време за четене, че да ги трупам на купчинки, освен ако не броим и всякакви книги, които не са за удоволствие и пак няма да станат кой знае колко при мен.
А до Кинг, 80 тома на година е 1 книга на 4-5 дена и като съчетаем това с времето, което отделя за писане и всякаква друга странична дейност... Кинг следва да бъде робот.
А до Кинг, 80 тома на година е 1 книга на 4-5 дена и като съчетаем това с времето, което отделя за писане и всякаква друга странична дейност... Кинг следва да бъде робот.
Кинг просто чете при всяка възможност. Включително и докато шофира - аудиокниги.
Re: Колко книги прочетохте тази година?
Незнам, немога да съдя за другите, но аз съм на етапи. Мога една книга да я разтягам във времето по две или три седмици, но когато пък ме подкара, за една седмица съм обръщал по три книги. Според мен това е интересно за маниаците на тема четене. А колкото до Кинг, поне от това, което съм прочел за него е, че страда и от безсъние, наред с аудио книгите е съвсем възможно. Има и друго нещо, да не забравяме, че това е професия. Нормално е след като петдесет години се занимава с това да е бърз като фурия!
не е човек."
Уилям Шекспир - "Макбет"
не е човек."
Уилям Шекспир - "Макбет"
- PostMortem
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: нед авг 23, 2009 10:30 pm
17 книги съм прочел за тая година...не съм от най - бързите, но... Дано тая година още двайсетина 

Угасват в миг факли, свещи и лампади.
И ето над жалкия гърчещ се рой
със полъх на саван завесата пада
сред вопли, скимтене, вой...
И ангелски сонм отлетява далеко
и с плач възвестява небесний покой,
че тази пиеса се казва " Човекът ",
а червеят - нейни герой !
И ето над жалкия гърчещ се рой
със полъх на саван завесата пада
сред вопли, скимтене, вой...
И ангелски сонм отлетява далеко
и с плач възвестява небесний покой,
че тази пиеса се казва " Човекът ",
а червеят - нейни герой !
Може да се каже, че за писателите четенето е отчасти и работа, защото освен че събират информация за конкуренцията, колкото повече четат, толкова повече идеи евентуално подсъзнанието им би родило.
Иначе аз прочетох към 50 книги миналата година, а по миналата може би бяха дори повече.
Иначе аз прочетох към 50 книги миналата година, а по миналата може би бяха дори повече.
- deadface
- Insorcist
Преди прочитах по 2-5 книги на седмица, но последните години намалих бройката на 1-2. Трудно ми е да пресметна колко точно съм прочел през миналата година, защото не си водя статистика, а и не всички съм коментирал в този форум, но предполагам, че трябва да са около 65-75. Иначе рекордът ми е 3 книги за 1 ден - бях в лятна ваканция и четох с малки почивки от 13:00 до 01:30 ч. 

Спадът на темпото поради фактора насищане т.е. изчерпване на книгите от любимият жанр или поради липса на време се дължи ?
Чудя се при толкова много писатели и книги дали човек от един момент може да си каже, че просто е прочел всичко, което го интересува и трябва да избере дали да чете значително по малко или да прибегне към алтернативни жанрове. Все пак има значително повече трилъри отколкото хоръри, но все пак книгите на ужаса са си книги на ужаса
Аз съм все още доста по млад и неопитен читател в сравнение с теб и се чудя какво би било след няколко години, когато да се надяваме и аз ще съм прочел значителна част от книгите на ужаса на авторите, които харесвам.
Чудя се при толкова много писатели и книги дали човек от един момент може да си каже, че просто е прочел всичко, което го интересува и трябва да избере дали да чете значително по малко или да прибегне към алтернативни жанрове. Все пак има значително повече трилъри отколкото хоръри, но все пак книгите на ужаса са си книги на ужаса

Аз съм все още доста по млад и неопитен читател в сравнение с теб и се чудя какво би било след няколко години, когато да се надяваме и аз ще съм прочел значителна част от книгите на ужаса на авторите, които харесвам.
-
- Guardian Of The Beams
- Регистриран: чет май 29, 2008 2:38 pm
Всъщност това е Невъзможно! Във всеки един жанр има Тонове писания. И Хал 2000 не може да прочете всичкоЧудя се при толкова много писатели и книги дали човек от един момент може да си каже, че просто е прочел всичко, което го интересува и трябва да избере дали да чете значително по малко или да прибегне към алтернативни жанрове.

Хора, четете

Не се влияйте от мнения
Не се измъчвайте с нещо, което не ви харесва, само защото било "класика", "любимо на Клифърд Саймък" и тн
айде и аз да не се правя на разбирач
Иначе тази година наблегнах на четене на английски, което намирам за страхотно. Много се научава. И да не разбираш нещо, като го прочетеш 5 пъти, влизаш в час. Продължавам и през 2010
- deadface
- Insorcist
Поради липса на време. Навремето нямах достъп до интернет, не пишех по форуми, гледах по-малко филми и разполагах с повече свободно време.balefire написа:Спадът на темпото поради фактора насищане т.е. изчерпване на книгите от любимият жанр или поради липса на време се дължи ?
West of Hell е прав. Хубавите книги никога не свършват, даже се увеличават, защото с всяка следваща година броят на писателите се увеличава. Ако си пристрастен към четенето като мен, никога няма да ти омръзне. Освен това не оставай с погрешни впечатления - аз не чета само хорър, просто наблягам на него, защото ми е любим жанр. Освен ужаси обичам много трилъри, фантастика и фентъзи, чета и класически автори, философия, митология, езотерика и какво ли още не. Хубавата книга си е хубава, независимо какъв жанр еbalefire написа: Чудя се при толкова много писатели и книги дали човек от един момент може да си каже, че просто е прочел всичко, което го интересува и трябва да избере дали да чете значително по малко или да прибегне към алтернативни жанрове. Все пак има значително повече трилъри отколкото хоръри, но все пак книгите на ужаса са си книги на ужаса![]()

Като каза философия и езотерика, и аз съм чел бая книги от въпросните жанрове, както и доста психология и жанра от познай себе си. Просто характерът ме е такъв, че търся постоянно самоусъвършенстване и може би затова е и този експеримент с бързото четене.
А щом всякакви книги, които считаме за добри са добре дошли мисля и аз да допринеса с някои други автори, които са ми харесвали, но не е било поствано за тях във форума досега. Това ще стане като се освободя малко, че в момента от тоя университет се опитват да ме унищожат.
От тази година започвам да си водя записки.
Мога да посоча например колко книги прочетох за периода 23.12.2009 - 03.01.2010.
Довърших "Последният пазител" на Гемел
"Лятото на вещицата" - Наташа Мостърт
"Метро 2033" - Глуховски
"Корсар" - Каслър / дьо Брул
"Магията на Волкхавар" - Танит Ли
"Жътварите" - Конъли
"Книга за изгубените неща" - пак Конъли
Освен това имах и доста други занимания през въпросния период. Не е зле, а?
Колкото до "бързото четене" лично аз нямам нужда, въпреки че имам купища книги, които бих искала да прочета. Но докато някой не ми подобри личния рекорд - "Ана Каренина" - цялата за 4 часа, не се наемам да се занивам с такива упражнения
Мога да посоча например колко книги прочетох за периода 23.12.2009 - 03.01.2010.

Освен това имах и доста други занимания през въпросния период. Не е зле, а?
Колкото до "бързото четене" лично аз нямам нужда, въпреки че имам купища книги, които бих искала да прочета. Но докато някой не ми подобри личния рекорд - "Ана Каренина" - цялата за 4 часа, не се наемам да се занивам с такива упражнения

Вeware what stalks You in the night
Вeware the Shewolf and her bite
http://www.plovdivmetalforum.net/smf/index.php
“The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated” Gandhi
“The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated” Gandhi
-
- Guardian Of The Beams
А моят рекорд е "Романът на Лизи". Започата в средата на януари 20090та, и на 3-ти януари 2010-та прочетени...232 страницидокато някой не ми подобри личния рекорд - "Ана Каренина" - цялата за 4 часа

Започата в средата на януари 20090та

Вeware what stalks You in the night
-
- Guardian Of The Beams
оу, не съм влязъл в час нещо
след нова година е така
за едногодишно четене ставаше въпрос
след нова година е така
за едногодишно четене ставаше въпрос
847 страници за четири часа. И аз съм правил някакви главозамайващи лични рекорди, но според мен това е невъзможно. Дори да го видя с очите си, пак няма да го повярвам. Принципно не споря, защото какво ли не съм виждал на тоя свят, но при такава бързина на четене, лично моя мозък ще експлоадира от напрежение!
не е човек."
Уилям Шекспир - "Макбет"
не е човек."
Уилям Шекспир - "Макбет"
Аз вярвам. Световният рекорд е 24000 думи в минута или страница в секунда и в него вярвам.
Check Howard Berg.
Check Howard Berg.
Е, това попринцип е недоказуемо. Аз не, че не вярвам, просто може би най-вероятно съдя по себе си, но пък аз съм и малко разсеян. По някой път ми се случва да мисля за хиляди неща и се връщам на едно и също изречение по хиляди пъти, преди да изключа другите мисли в главата си и да се опитам да схвана това, което чета. Като цяло има доста луди и ненормални индивиди, затова и казах, че не споря!balefire написа:Аз вярвам. Световният рекорд е 24000 думи в минута или страница в секунда и в него вярвам.
Check Howard Berg.
не е човек."
Уилям Шекспир - "Макбет"
не е човек."
Уилям Шекспир - "Макбет"