Джо Хил

Напишете мнението си за прочетеното

Модератор: Ka-tet of 19

Отговори
Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist
Регистриран: вт юни 13, 2006 10:03 pm

Джо Хил

Мнение от deadface » пет юли 13, 2007 5:49 am

Изображение
"Кутия с форма на сърце" от Джо Хил
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=23219
http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=22930

По интернет се продава призрак. Купува го Джуд Койн, бивша рок звезда. Много скоро в дома му е доставена кутия с форма на сърце, в която е положен костюмът на мъртвия Крадок. Призракът действа отначало прикрито и подмолно, но много бързо присъствието му става опасно за живота на застаряващия певец и неговата млада приятелка Джорджия. Когато личният секретар на Джуд неочаквано се самоубива, Джуд и Джорджия разбират, че трябва да бягат, за да спасят живота си, но не знаят, че призракът ги следва, нито се досещат какво ги очаква в края на това бягство.

Повече информация за книгата ще намерите тук, а откъс от нея можете да прочетете в официалния сайт на автора.

Джо Хил е псевдоним на Joseph Hillstrom King, по-големият син на Стивън Кинг. "Кутия с форма на сърце" е втората му книга. Първата, "20th Century Ghosts" (сборник с разкази), излезе през 2005 и предизвика истинска сензация, като спечели цели три литературни награди - Bram Stoker Award, British Fantasy Award и International Horror Guild Award.
Изображение

Shannara
Commoner
Commoner
Регистриран: пет юни 01, 2007 11:37 am

Мнение от Shannara » пет юли 13, 2007 3:55 pm

Неведнъж попаднах на много положителни отзиви за романа по блоговете на английски. Изненадана съм, че толкова скоро е издаден и на български.

Vile
Dinh
Dinh
Регистриран: вт авг 30, 2005 12:51 pm

Мнение от Vile » пон юли 16, 2007 7:27 pm

Брей, не знаех, че и той пише. Звучи много интересно, не самата история ами цялата тази работа - баща и син писатели бла бла ;)

А и все пак Нирвана имат такава песен хаха ;)

Ще се купи, дам.

дедфейс благодаря за инфото ;)

J.S.
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: пон окт 24, 2005 8:56 pm

Мнение от J.S. » пон юли 16, 2007 8:27 pm

Баща и син писатели?Не само,цялото семейство пише,по-малкия брат четох че също е писател,но изглежда няма издадени книги.
Иначе "Кутия с форма на сърце" си я купих в петък,но съм още в началото и не мога да кажа много.

Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist

Мнение от deadface » пон юли 16, 2007 10:30 pm

J.S. написа:Баща и син писатели?Не само,цялото семейство пише,по-малкия брат четох че също е писател,но изглежда няма издадени книги.
Всъщност има. През 2005 по-малкият син, Оуен Кинг, издаде сборник с разкази, наречен "We’re All In This Together". От цялото семейство на Кинг изглежда не пише само дъщеря му Наоми.
Изображение

Потребителски аватар
Bad_Dog
Подстрекател
Подстрекател
Регистриран: пон апр 17, 2006 9:34 pm
Контакти:

Мнение от Bad_Dog » пон юли 16, 2007 11:03 pm

Днес си я купих посветена е на самия Стивън Кинг пише : На баща ми, един от добрите бащи.

Няма да я започвам с някакви очаквания даже ще се опитам до колкото е възможно да не го свързвам с Стивън, а и надали той самия би желал да го свързват с баща му ще го чета като някакъв нов автор, но преди това имам да довърша "Зодиака".

Потребителски аватар
Morn
allseeing
allseeing
Регистриран: чет авг 18, 2005 9:22 pm

Мнение от Morn » вт юли 24, 2007 6:14 pm

Прочетох книгата. На мен ми хареса страшно много:) Сега ми е изпържен мозъка.Навън не се живее ...Като охладя ще напиша по-подробно.

Потребителски аватар
Abigel
Dan-Tete
Dan-Tete
Регистриран: нед авг 21, 2005 3:12 pm

Мнение от Abigel » вт юли 31, 2007 1:20 am

Мога да кажа само едно- УАУ :idea:

Ще си я купя. И аз знам за песента на Нирвана, дали има връзка?

J.S.
Guardian Of The Beams
Guardian Of The Beams
Регистриран: пон окт 24, 2005 8:56 pm

Мнение от J.S. » вт юли 31, 2007 11:21 am

Книгата е кръстена на песента.

Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist

Мнение от deadface » ср авг 01, 2007 2:30 am

Morn, не се ли охлади вече? :)
Изображение

Потребителски аватар
Morn
allseeing
allseeing
Регистриран: чет авг 18, 2005 9:22 pm

Мнение от Morn » ср авг 01, 2007 6:28 pm

Охладих се :) Обаче ако напиша какво ми е харесало в книгата ще разкажа книгата....Пиша, но може да разваля на някой кефа без да искам.
Хареса ми заради много неща.Първо-много ми е близка някак.Аз се намъкнах в ъндърграунда на българския алтернатив и ми беше интересно да чета за живота на РОК звезда, хареса ми как е представен този живот.Атмосферата в самата книга ми беше много симпатична.
Не мога да обясня какво точно ми хареса във начина по който се разви действието, но то не ме отегчи, същевременно не беше претупано.Имаше си всички малки интересни подробности, но те не бяха самоцелни.
Хареса ми смъртта в тази книга, светлината също ми хареса.Символите ми харесаха.
Най-много от всичко ми хареса краят на книгата.Може би на някого той ще се стори банален и "американски", но аз харесвам щастливия край.
Имаше моменти, в които четях и ми се обръщаше стомаха ...Някакви такива емоции...
Имам чувството, че напоследък хората са започнали да пишат шашава литература, пълна със скрити смисли и населена с "неистински" герои, а са забравили как се разказват хубави истории.Това беше една чудесно разказана история.

Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist

Мнение от deadface » чет авг 02, 2007 1:47 am

Звучи добре. Мисля да я подхвана по някое време следващата седмица, после ще споделя мнението си тук.
Изображение

Потребителски аватар
Eneq
Devar-Toi
Devar-Toi
Регистриран: ср сеп 06, 2006 10:40 am
Контакти:

Мнение от Eneq » нед авг 12, 2007 8:35 pm

подяволитеподяволитеподяволитеподяволитеподяволите,
зашо не ми е достатъчно добър енглиша, подяволитеподяволитеподяволитеподяволитеподяволите
мно ме хвана яд като я прочетох тая тема и не съм си я поръчала тая книга
деа

ConstanMacob
Ka-mai
Ka-mai
Регистриран: ср авг 31, 2005 1:07 pm

Мнение от ConstanMacob » чет авг 16, 2007 10:39 pm

А ?
Що ти е добър инглиш...?
Тя не е ли преведена тая книжка...

Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist

Мнение от deadface » пет авг 17, 2007 12:46 am

Защото в момента не живее в България ;) Въпреки че аз не виждам какъв е проблемът - рано или късно ще си дойде поне за няколко дена и тогава ще си я купи.
Изображение

Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist

Мнение от deadface » пон авг 27, 2007 7:00 am

Започнах да я чета, засега ми харесва, особено "метълските" включвания :) За разлика от Стив Джоузеф май си пада по по-тежкия саунд... Ето, впрочем, как е изглеждал на по-млади години

Изображение Изображение

Повече коментари - като приключа с четенето.
Изображение

Потребителски аватар
deadface
Insorcist
Insorcist

Мнение от deadface » нед сеп 02, 2007 3:49 am

Прочетох я и трябва да призная, че съм очарован. Книгата трудно може да мине за ужасяваща/стряскаща/шокираща (въпреки че е 100% хорър), но за сметка на това е написана изключително увлекателно, а стилът на автора напомня донякъде на стила на Кинг (което изобщо не е изненадващо, все пак говорим за баща и син). С други думи - препоръчвам книгата на всички хорър фенове, а и не само на тях.
Впрочем, финалната битка с Крадок беше cool, малко ми напомни за изпълненията на Фреди Крюгер в "Кошмари на Елм стрийт" :devil:
Изображение

Потребителски аватар
didoval
Devar-Toi
Devar-Toi
Регистриран: нед юли 15, 2007 11:51 am

Мнение от didoval » нед сеп 02, 2007 10:36 am

Аз я завърших с противоречиви чувства. Има моменти и изрази, които откровенно ме дразнят, като напр. когато Бами ги кани да влязат по - бързо, за да не я помислят съседите за метълка!!! Не изключвам варианта и за несполучлив превод от наша страна.
От друга страна, на някой места историята се чете като по мед и масло. Оригиналността е доста впечатляваща. Има и моменти, които са си чиста проба ала - Кинг (момента, когато Крадок излиза от сърцевидната кутия за шиене, поставена на пода и капака остава на темето му; след това бърка в дупката в пода и вади черната си шапка). Имам чувство, че С.К. е дописал тази глава. Кажете и вие.
Препоръчвам я.

Vile
Dinh
Dinh
Регистриран: вт авг 30, 2005 12:51 pm

Мнение от Vile » нед сеп 02, 2007 11:22 am

Снимката.... снимката... Какви са симпатяги :lol: Ей само да събера пари и си я купувам, много ми е интересно ама -$ :)

Потребителски аватар
Eneq
Devar-Toi
Devar-Toi
Регистриран: ср сеп 06, 2006 10:40 am
Контакти:

Мнение от Eneq » нед сеп 02, 2007 7:49 pm

уредих се, момчета
ще имам гости септември
може и да ми я донесат

Отговори